Blog


Mojo Boards Jump&Jibe

2019.05.17

Most már bármelyik frontban megrendezésre kerülhet a 2019-es Mojo Jump&Jibe sessions. Rövid interjú-sorozatunkban fotósokat és ridereket is bemutatunk, akik részt vesznek / vettek a J&J-on.

Torma Johnny igen aktív, és "sokoldalúan képzett" tagja a hazai windsurf közösségnek, ugrálja a szaltókat pozón a 3.7-el, de ütőképes szlalom rider is, nem véletlen, hogy jelenleg ő vezeti a hazai szlalom rangsort az első Ausztriában megrendezett futam után. Tavaly a Mojo J&J-on "fúziós" stílusban szörfözött, többek között erről is kérdeztük.

A mojo Jump&Jibe versenyre a többség freestyle / wave cuccokkal készül, ezekkel lehet igazán ugrani, fordulni, trükközgetni. Te tavaly egy szlalom cuccal mentél be szörfözni. Miért?

Amikor elkezdődött a fotózás éppen olyan errősségű volt a szél, hogy az 5.0/90 literes wave cuccal csak ritkán lehetett siklani, ezért inkább a 6.3/92 literes szlalommal mentem.



A szlalom cuccal azért mégis csak pörgettél egy loopot, ami valljuk be, nem hétköznapi dolog. Hogy jutott ez eszedbe?? :) Egy szlalom cuccal szörfözne az átlagembernek a legkevésbé sem jut eszébe ilyen. Jól sikerült landolni?

A 6.3/92 liter az már majdnem egy nagyobb wave felszerelés, úgyhogy csak egy kicsivel jobban hátra kell fogni a boomon és már forog is a loop. Igazábol ez már akkor történt amikor jöttem kifelé a partra, a sekély vizen, de ott néha kialakulnak kisebb, hegyesebb hullámok, és ezt kár lett volna kihagyni. Száraz maradt a térdem, (knee dry).:))

Készült fotó a manőverről? Idén is megpróbálod? Milyen cuccal tervezed a részvételt?

Sajnos nem készült fotó, mert már akkor vége volt a menetnek, majd idén. Reméljük idén nagyobb lesz a szél és a kedvenc kombommal tudok menni, ami 4.0/88 liter .

Otthonosan mozogsz a pozoi hullámokon, wave cuccal, és sokat szörfözöl szlalomban is. Mivel szörfözöl szívesebben? Mi a kedvenc setupod?

Igazából mindkettővel ( szlalom, wave), majdhogynem ugyanannyira szeretek menni, de a 7.0- nál nagyobbal szlalomban és az 5.0-nál nagyobbal wave-ben már nem igazán.



Szlalomban jobban szeretem a nagyszeles időjárást, 6.3/ 92 liter, wave-ben ha ugrálós a hely ( Balaton, Pozo,) akkor 3.7- 4.0, ha waveriding-os a hely (Hookipa) akkor a 4.7 a kedvenc méretem.

Üdv, Találkozunk a Mojo Jump & Jibe-on!

Torma Johnny képek:

Torma Johnny Pozo 2011:


Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.








59084
Írd ide az ellenörző számot: