Időjárás


Széltérkép

Aktuális széltérkép

Globális széltérkép

Időjárás Előrejelzés


www.windguru.cz

Az egyik legismertebb szél-előrejelző oldal, 6 óránként früssülő, AVN modell adataiból dolgozik. A táblázatos megjelenítés ideális arra, hogy megnézd, melyik napokra érdemes szabaddá tenni magad. A világ legtöbb szörfös helyére itt találhatunk pontos előrejelzést. Az alap beállításokon kívül egyedi helyek is beállíthatók.

Közvetlen linkek:

Balaton - Nyugat :: Balaton - Kelet :: Velencei tó :: Fertő tó :: Tisza tó :: Soltvadkerti tó :: Lupa tó :: Nyéki tó

www.windfinder.com - aktuális szélinfó és előrejelzés

Az oldal érdekessége, hogy az előrejelzésen kívül aktuális szélinforrmációt is nyújt, a szélerősség alakulását, a szélirány változását grafikonon ábrázolja. Magyarország széltérképe itt található:
http://www.windfinder.com/forecasts/wind_hungary09.htm

A www.met.hu előrejelzése (rövid távú)

A met.hu erőssége a rövid távú szél-előrejelzésben, és az aktuális mért adatok megjelenítésében van, ez leginkább a Balatonra igaz! Valamivel több mint egy napra előre, nagyon pontosan, térképen ábrázolva kapjuk az előrejelzést. Aktuális adatokat is láthatunk a Balatonon mért szélről. A pontos url: http://met.hu/idojaras/balaton/

Aktuális Adatok / Webkamerák


Windspotter

A Windspotter névre keresztelt mobiltelefonos App segítségével két kattintással megosztod a szél-infót az összes barátoddal. Kiválasztod a szörf-vitorla / kite ernyő és deszka méretet amivel vízre szállsz és egy üzenetként máris azonnal eljutott az összes barátod telefonjára az információ. Az ismerőseid, akikkel megosztod az információt, könnyen el tudják dönteni, hogy oda mennek, ahol te is szörfözöl, vagy egy másik helyre utaznak, ahonnan erősebb szélről érkezett jelentés. Töltsd le a Play Store-ból, vagy az App Store-ból! www.windspotter.net

Széltérképwww.idokep.hu

Az oldalon egész Magyarország éppen aktuális időjárási adatai megtalálhatók a térképeken, az archívum segítségével pedig - egy évre visszamenőleg - az is megtudható, hogy valamely nagyobb városban milyen idő volt egy adott napon. Az időjárásjelző adatbázis folyamatosan növekszik, bárki csatlakoztathatja saját egységét. Érdekes a légnyomástérkép, és az aktuális széladatok megjelenítése! Webkamera képek, aktuális észlelések percről-percre!

www.met.hu

Nagyon pontos adatok a Balatonról: http://met.hu/Balaton/ 10 percenként frissítve! Webkamera képeket is találsz itt!

www.metnet.hu

Az aktuális időjárás-adatok mellett - melyet itt is gyakran önkéntesek jelentéseiből tudunk meg - előrejelzéseket is találunk az oldalon. Az izobárokkal együtt megjelenített aktuális széltérkép itt található >>

www.hungarorama.hu

Az ország (és Horvátország) számos pontján helyeztek el kamerákat, melyek mozgóképeket is meg tudnak jeleníteni, így könnyebb a fák hajladozását vagy a víz hullámzását figyelni. A képen kívül információt kapunk a szél erejéről, irányáról a levegő hőmérsékletéről és páratartalmáról.

Fertő tó:

A http://ferto.sopron.hu címen a Fertő tavon és a Balatongyörökon felállított webcam-et nézheted meg. Itt a vízhőmérsékletről, szélirányról, szélsebességről is kapsz infót!

Szentesi tó:

Egy lelkes lokál rider által kreált oldal, ahol a saját meteorológiai állomás nyújtja a széladatoakat, de fel van tüntetve az oldalon a windguru előrejelzése is. Az oldal elérhető a www.wind.microsolutions.hu cím alatt!

Egyéb érdekes oldalak, előrejelzések külföldre

www.muchoviento.net

Szörfösöknek készült szél-előrejelző oldal, mely csak bizonyos területekre specializálódott: többek között az osztrák, a német, az egyiptomi, olasz, holland, belga, dán, spanyol (Kanári szigetek), görög, török szélviszonyok felől kapunk bővebb infót.
Prognoza / meteo.hr / Aladin

Részletes szél - és egyéb info a helyiektől. Nyáron a Mistralt, télen a Borát érdemes itt nézegetni. Hasznos lehet indulás előtt.

Prognoza.hr