Surf&More szörfiskola


2023-ban is megrendezésre kerül a Surf & More szörftábor a Balaton egyik legjobb spotján, Fonyódligeten!

Turnusok: 2023 június 25 - 30.  és 2023 július 2 - 7.

info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656

A Surf&More szörfiskola (Liget Szörf Klub SE) 2023-ban is megrendezi bejárós fonyódligeti windsurf és sport táborát. A táborra előleg fizetésével foglalható hely, a voucher 10.000 Ft-ért vásárolható meg. Rendeld meg most az részvételre jogosító vouchert, hogy biztosítsd a helyed a táborban való részvételre! A részvétel díja 95.000 Ft

A vouchert itt tudod megvásárolni: https://windsurfing.hu/productlist/windsurf/szorf_oktatas_berles/all/1/21/0

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot, a vouchereket e-mailen és telefonon is megrendelheted: info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656

A tábor leírása:

Indítsd egy élményekben gazdag héttel a nyarat, jelentkezz Te is a fonyódligeti Surf&More szörfiskola sport-táborába!

SURF: ha még nem tudsz, megtanítunk szörfözni, ha már megvannak az alapok, segítünk a tudásod továbbfejlesztésében. Minden részletre kiterjedő, precízen felépített szörf-oktatási módszerünkkel mindenkit megtanítunk szörfözni. A haladóbb résztvevőket külön csoportban oktatjuk, megfelelő tudásszint esetén akár a hazai gyerek-versenyekre felkészítő technikák gyakorlásával.

&More: Szörfiskolánk, és táboraink nem csak a szörfözésről szólnak. A fonyódligeti windsurf-bázis látogatói már tudják, hogy a Surf&More nem csak egy egyszerű szörfiskola. Egy hely, ahol sporttársakra, barátokra lelsz, ahol a szörfözésen kívül egyéb spontán közösségi, és sport-események szerveződnek.

A szörfözésen kívül az időjárás függvényében, profi testnevelő-oktatók és szörf-oktatók segítségével más sportokat is kipróbálhatsz, vagy továbbfejlesztheted a tudásod. Próbáld ki a SUP (Stand Up Paddle) evezést, a szörfözéshez is nélkülözhetetlen egyensúly-érzék fejlesztő Slackline-t, fedezd fel a környék természeti szépségeit egy bringatúra keretein belül, próbáld ki a katamaránozást, ismerd meg a vitorlázás alapjait, tanuld meg a legjobb trükköket ping-pongban, fejleszd a strandröpi-foci tudásod, és még sorolhatnánk.

A tábor részletei:

Turnusok:

Turnusok:

1. 2023 június 25 - 30. 

2. 2023 július 2 - 7.

Jelentkezés: info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656

Programok:

2023-as táborunkban a célunk az lesz, hogy a kezdők magabiztosan megtanuljanak szörfözni, a haladók pedig a tábor végére elegendő tapasztalatot szerezzenek ahhoz, hogy megfelelő felkészülés mellett eredményesen indulhassanak akár Magyar Szörf Szövetség junior versenyein.

A fő-tevékenység szörfözésen kívül kívül (10 órás tanfolyam garantált) az alábbi sport-programokra lehet számítani:

- Elméleti oktatás, videó, fotó elemzés
- Slackline
- Profi frizbi oktatás
- Tollaslabda oktatás
- Bringatúra (biciklit hozni kell, vagy bérelhető)
- Strandröplabda
- Strandfoci
- SUP (Stand Up Paddle) túra

Helyszín: Fonyódliget

Szörfiskola a déli-part egyik legjobb windsurf spotján, a fonyódligeti Árpád-parton! A hosszú szabadstrand nem véletlenül vált a szörfösök egyik kedvenc helyévé: a víz egyenletesen mélyül, a víz óriási területen derékig ér, a legjellemzőbb szélirány a part-felé fújó Északnyugati, erős szélben kitűnő ugró-hullámok, gyengébb szélben pedig a lehető legoptimálisabb oktató-tanuló környezet várja a szörfözni vágyókat.

Árak

Bejárós táborozási lehetőségek 5 nap:
- az ár az ebédet tartalmazza ( időtartam minden nap 9:30 - 18 óráig) 89.000 Ft 

A csoportokat mindig tudásszint szerint osztjuk be, a részvételt teljesen kezdőknek, és haladóknak is ajánljuk!

10.000 Ft befizetésével elfoglalható a tábor-hely, a befizetésről egy vouchert is adunk (ajándékba is adható)

A voucher megrendelhető innen >>

Kedvezmények

Kedvezmény testvéreknek: - 5% / fő

Részvételi feltételek:

A táborokra 10.000 Ft előleg befizetésével lehet jelentkezni, a hátralék befizetése a tábor első napjáig esedékes.

Biztos úszás-tudás, min. 8 éves kor.

Jelentkezés: info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656 - Takács Máté / 06 20 424 2436 - Klinda Péter

 

GY.I.K. - KÉRDÉSEK - VÁLASZOK

A Balaton déli partjának egyik legideálisabb szörfös helyszínén, Fonyódligeten szezonnyitó szörftábort szervez a Surf&More csapata. Összegyűjtöttük a résztvevőket, illetve a szülőket legjobban érdeklő kérdéseket, és válaszoltunk rá:

Tipikusan hogy néz ki egy napotok?

Táborunkban a résztvevőket tudásszintnek megfelelően 5-8 fős csoportokra osztjuk, így hatékony a szörf oktatás. Amennyiben az időjárás megfelelő, azaz nincs teljes szélcsend, és nincs vihar, minden szempontból biztonságosan lehet szörfözni, akkor délelőtt és délután is tartunk egy-egy 2 órás szörf-kurzust.
Amíg az egyik csapat szörfözik, a többiek sem unatkoznak. A Surf&More táborokban a windsurf-oktatás a fő program, de számtalan egyéb sportot is űzünk-kipróbálunk a gyerekekkel, ezek közül több is valamilyen szinten kapcsolódik a szörfözéshez: ilyen például a SUP - evezés, vagy az egyensúly-érzéket fejlesztő slackline.Milyen programlehetőségek és játékok állnak rendelkezésre? Rossz idő esetén mi a terv?

A szélcsendes napokon kisebb-nagyobb bicikli, SUP túrákat szervezünk, a tábor vége felé pedig házi-verseny rendezünk, ahol a tanoncok összemérhetik tudásukat. Akár szélcsend van, akár eső, számos program-lehetőség van a tarsolyunkban: elméleti oktatás, videós hiba-elemzés, a windsurf-felszerelés megismerése, összeszerelése, windsurf típusok, manőverek elméleti oktatása, szörf-történelem..Mennyit vagytok egy nap vizen? Hogyan zajlik az oktatás?

Naponta legalább fejenként 2 óra szörf-oktatásban részesülnek a gyerekek. A kurzust mindig egy szárazföldi szimulátoron kezdjük, itt ráéreznek a tanoncok a vitorlakezelés alapjaira. Minden kurzus alatt videókat és fotókat készítünk, ennek köszönhetően még könnyebb a hibák kijavítása. A csoportokat egyébként életkor, és tudásszint alapján szoktuk beosztani.

Az oktatás során fontos szempont, hogy megtanuljunk bánni az elemekkel, tiszteljük szél és a víz erejét. Ennek megfelelően megtanítjuk a túlélési praktikákat, és az alapvető vízi közlekedési szabályokat is.

Meg lehet tanulni szörfözni egy hét alatt?

A szörfözés alapjait (haladás, irányítás, fordulók 3-4 beaufort szélerősségig) egy tábor ideje alatt mindenki meg tudja tanulni, viszont ebben a sportban azt szeretjük nagyon, hogy mindig van hova fejlődni, nincs olyan, hogy valaki már mindent tökéletesen tud.

Kell valamilyen felszerelést hozni? Mit biztosítotok?

Szörfiskolánk a szörfözéshez mindent biztosít, még neoprene ruhát sem kell hozni, bár ha valakinek van sajátja, az a legjobb!

Mekkora terület áll rendelkezésre az oktatásra?

Fonyódliget egyik sajátossága, hogy az egész település partja egy hosszú szabadstrand, és a víz is óriási területen sekély, ami nagy mértékben megkönnyíti a windsurf oktatását.

Tudnál pár szót írni az oktatókról?

Az oktató csapat összes tagja fonyódligeti szörfös, a helyszínt annyira kedveljük, hogy szörfiskolánkat nem is indítottuk volna el más helyszínen.

A tábor vezetője Gundy Richárd, fonyódligeti soul-surfer, a Kaposvári matematika / testnevelő-tanár, a 2011-es városvédő futás kihívója (ahol egyébként Kaposvár lett a győztes).A szörfiskola vezetői Klinda Péter és Takács Máté, Péter is testnevelő, korábban szertorna-versenyző, illetve 25 évig torna-edző volt, több mint 10 éves szörf-oktatói tapasztalattal is rendelkezik, ő a fonyódliget Surf&More szörfiskola "helytartója".


Takács Máté a windsurfing.hu weboldal tulajdonosa és szerkesztője, windsurf túrák és versenyek szervezője, kétszeres magyar windsurf freestyle bajnokság bronzérmes, a 2003-ban megrendezett csúcskísérlet csúcstartója (111 km / 3 óra alatt (klikk ide) )Munkánkat több helyi windsurf-oktató is segíti.

Melyek voltak az elmúlt szezon legkedvesebb pillanatai?

Szörfiskolánk körül kialakult egy összetartó és lelkes szörfös-közösség, felpezsdült a windsurf-élet Fonyódligeten és a környéken, előkerültek a padláson porosodó szörfdeszkák.

Hetente többször is spontán megrendezésre kerülnek szörfiskolánk bejáratánál a ZSDKP - névre keresztelt "Zsíros Deszka Partyk": egy hátra fordított régi, de még mindig használt Hifly 500 szörfdeszkán megterítünk, és mindenkit megvendégelünk zsírosdeszkával, windsurf videókat vetítünk, és élvezzük a több-generációs társaságot, ahol a pár hónapos babától a szörfös nagypapákig mindenki jelen van.
Egy korábbi táborunkban a már híres Hifly Deszkán látványos, nem szokványos kémia órát is tartott a Crazy Chemistry csapata!

Képek a 2021-es táborunkról >>

Képek a 2020-as táborunkról >>

Amennyiben Fonyódligeten szállásra van szükséged, keress minket és ebben is segítünk, a tábor idejére!

Jelentkezés, információ:

info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656 - Takács Máté / 06 20 424 2436 - Klinda Péter

Surf&More szörfiskola oldal >>