Cikkek


A 2002.-es PWA Wave világbajnok Kevin Pritchard

2002.11.23

Klikk ide!!

Nik Baker -
Kevin Pritchard -
Bjorn Dunkerbeck
Courtesy of PWA/Carter

Klikk ide!!

Kevin Pritchard -
Footback
Courtesy of PWA/Carter

Klikk ide!!

Bjorn Dunkerbeck
Backloop
Courtesy of PWA/Carter

Klikk ide!!
Nik Baker
Table top
Courtesy of PWA/Carter

Klikk ide!!

Josh Angulo
Loop
Courtesy of PWA/Carter

Az ígéretes időjárás előrejelzés ellenére az Írország nyugati partján, Brandon Bayben tartott PWA wave döntő nem hozott változást. Eszerint a 26 eves kaliforniai szörfös, Kevin Pritchard (Gaastra,Bic) a PWA összesített bajnoki címet is a folyamatosan bővülő windsurf- bajnoki listájához írhatta. Pritchard győzelme ebben a szezonban nagyrészt a kanári szigeteken rendezett 2. versenyen nyújtott teljesítményének köszönhető.

A turné stílusosan kezdődött egy fantasztikus eseménnyel Vargason.

Egy akcióban gazdag napot követően a szél nem járult hozza a versenyhez, otthagyva Pritchardot a többi 16 szörfös közt, akik teljesítették a 2. nyitó futamot, hogy megküzdjenek az összesített győzelemért.

Két hónappal később a turné visszatért a kanári szigeteki POZO IZQUIERDO GRAND SLAMre.

Ez a futama bizonyult döntőnek Pritchard és Dunkerbeck közt. A nagy szélben és óriás hullámok közt tartott fej-fej melletti csata igazi gigászi küzdelem volt. Az eddig kiegyenlített futamban, közeledve a záró pillanatokhoz, Pritchard előrukkolt egy újszerű egy-kezes, egy-lábas backlooppal, amivel megszerezte magának a vezetést Dunkerbeckkel szemben. Valószínűleg Pritchard a manővert még a korábban Hawaiin tökéletesítette ki, és az adu ászt csak a megfelelő alkalomra tartogatta. A bronzéremért küzdők közül a Britt Nik Baker (mistral,north) vetett véget a Hawaii wave guru, Josh Angulo erőfeszítéseinek, hogy megszerezze a maradék helyet a dobogón.

A szél nem volt hajlandó közreműködni az utolsó két futamon Syltben és Írországban, ezért Kevin Pritchard Kanári szigeteki teljesítménye elégnek bizonyult arra hogy megszerezze magának a címet. Mivel Kevin a formula számban is versenyzik idén, és a testvére, Matt is bele fog szólni a freestyle koronáért folytatott küzdelembe, ez az év akár a Pritchardok uralkodását is jelentheti az összes PWA számban!
A tavalyi bajnok Bjorn Dunkerbecknek idén meg kellett elégednie az összesített második helyezéssel, de jövőre minden bizonnyal azon lesz, hogy javítson az eredményén.
Az év felfedezettje cím Ty Bodycoatnak (Starboard) jutott. A fiatal ausztrál aki a szezon kezdetéig egy rákhalász hajón dolgozott Lancellinben, Vargasban "robbant" a színre és csuklóból első helyet szerzett (persze a többi 15-első helyezettel együtt!).
Az év visszatérése címet Kauli Seadi (Naish) szerezte, aki 26.-ik helyezést szerzett 2001ben és 7.-ik helyre hozta fel magát idén.

KEVIN PRITCHARD: "Ez volt mindig is az álmom, a wave bajnoki cím. Eddig kétszer is közel voltam hozzá a második hellyel, és idén csak erre koncentráltam. A felszerelésem egész évben jól vizsgázott. A wave bajnoki címet a legnehezebb megszerezni, most hogy megvan -úgí érzem beteljesült az álmom! Nem értem volna el ezt az eredményt a családom és barátaim, a csapat, a szponzorok, Bic sport, Gaastra sails, és a Fiberspar támogatása nélkül. Köszönöm mindenkinek aki hitt bennem és segített a bajnoki címben folytatott küzdelmemben."

Férfi összesített eredmények, wave 2002

1. Kevin Pritchard (Gaastra, Bic)
2. Bjorn Dunkerbeck (Proof, Neil Pryde)
3. Nik Baker (North, Mistral)
4. Josh Angulo
5. Scott McKercher (Starboard, Naish)

Klikk ide!!

Nik - Kevin - Bjorn
Courtesy of PWA/Carter

A női wave bajnokság is a Kanári szigeteken dőlt el.

Pozón Daida Moreno (Mistral,North) növelte előnyét a svájci Karin Jaggival(F2,Arrows) szemben. Annak ellenére, hogy Jaggi bemutatott néhány lenyűgöző manővert, Moreno radikális push es backloopjai,és az agresszív wave technikája nyerte el a bírók tetszését. A Holland Anne-Marie Reichman (Naish boards,Naish sails) gyönyörű teljesítményével kiérdemelte a 3.ik helyet miután legyőzte a Venezuelai Colette Guadagninot (JP,NeilPryde).

DAIDA MORENO: "Még egy bajnoki cím a kezemben! Nem volt könnyű megtartani, Karin nagyon keményen küzdött. Iballa közvetlenül a futam előtt lesérült, ezért ki kellett szállnia a versenyből. egyikünknek sem volt könnyű, de megcsináltuk és nagyon boldog vagyok! Most már csak az utolsó freestyle versenyt várom Bonaireben!"

Női összesített eredmények, wave 2002

1. Daida Moreno (Mistral, North)
2. Karin Jaggi (F2, Arrows)
3. Anne Marie Reichman (Naish boards, Naish sails)

Klikk ide!!

Daida Moreno
Pushloop
Courtesy of PWA/Carter

Zuzu


ReSailCle

Cimkék

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
77634
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

Severne Air

39 000 Ft

59 000 Ft

RRD c80 RDM

84 000 - 98 000 Ft

114 000 - 135 000 Ft

RRD Fahrenheit 6/4

99 000 Ft

182 000 Ft

Prolimit Fusion Freezip 4/3

45 000 Ft

59 000 Ft

RRD Celsius pro 5/3

59 000 Ft

129 000 Ft

Ascan Jibe

10 990 Ft

Tiki Streamline

7 990 Ft

11 000 Ft

RRD Fireride

275 000 - 360 000 Ft

519 000 - 779 000 Ft

RRD The stark v3

29 000 Ft

44 000 Ft

CAAS C75 RDM

70 000 - 105 000 Ft

74 000 - 105 000 Ft

Prolimit Predator 6/4

69 000 Ft

89 000 Ft