Blog


10

    találat / oldal


    Surf&More szörfiskola

    Surf&More szörfiskola kishírei
    2022.02.17

    Turnusok: 2022 június 19 - 24.  és 2022 június 26 - július 1.

    (8 éves kortól)

    info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656

    A Surf&More szörfiskola (Liget Szörf Klub SE) 2022-ben is megrendezi bejárós fonyódligeti windsurf és sport táborát. A táborra előleg fizetésével foglalható hely, a voucher 10.000 Ft-ért vásárolható meg.

    A vouchert itt tudod megvásárolni: https://windsurfing.hu/productlist/windsurf/szorf_oktatas_berles/all/1/21/0

    Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot, a vouchereket e-mailen és telefonon is megrendelheted: info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656

    A tábor leírása:

    Indítsd egy élményekben gazdag héttel a nyarat, jelentkezz Te is a fonyódligeti Surf&More szörfiskola sport-táborába!

    SURF: ha még nem tudsz, megtanítunk szörfözni, ha már megvannak az alapok, segítünk a tudásod továbbfejlesztésében. Minden részletre kiterjedő, precízen felépített szörf-oktatási módszerünkkel mindenkit megtanítunk szörfözni. A haladóbb résztvevőket külön csoportban oktatjuk, megfelelő tudásszint esetén akár a hazai gyerek-versenyekre felkészítő technikák gyakorlásával.

    &More: Szörfiskolánk, és táboraink nem csak a szörfözésről szólnak. A fonyódligeti windsurf-bázis látogatói már tudják, hogy a Surf&More nem csak egy egyszerű szörfiskola. Egy hely, ahol sporttársakra, barátokra lelsz, ahol a szörfözésen kívül egyéb spontán közösségi, és sport-események szerveződnek.

    A szörfözésen kívül az időjárás függvényében, profi testnevelő-oktatók és szörf-oktatók segítségével más sportokat is kipróbálhatsz, vagy továbbfejlesztheted a tudásod. Próbáld ki a SUP (Stand Up Paddle) evezést, a szörfözéshez is nélkülözhetetlen egyensúly-érzék fejlesztő Slackline-t, fedezd fel a környék természeti szépségeit egy bringatúra keretein belül, próbáld ki a katamaránozást, ismerd meg a vitorlázás alapjait, tanuld meg a legjobb trükköket ping-pongban, fejleszd a strandröpi-foci tudásod, és még sorolhatnánk.

    A tábor részletei:

    Turnusok:

    1. turnus 2022 június 19 - 24. 

    2. turnus 2022 június 26 - július 1.

    Jelentkezés: info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656

    Programok:

    2022-es táborunkban a célunk az lesz, hogy a kezdők magabiztosan megtanuljanak szörfözni, a haladók pedig a tábor végére elegendő tapasztalatot szerezzenek ahhoz, hogy eredményesen indulhassanak a Magyar Szörf Szövetség junior versenyein.

    A fő-tevékenység szörfözésen kívül kívül (10 órás tanfolyam garantált) az alábbi sport-programokra lehet számítani:

    - Elméleti oktatás, videó, fotó elemzés
    - Slackline
    - Profi frizbi oktatás
    - Tollaslabda oktatás
    - Bringatúra (biciklit hozni kell, vagy bérelhető)
    - Strandröplabda
    - Strandfoci
    - SUP (Stand Up Paddle) túra

    Helyszín: Fonyódliget

    Szörfiskola a déli-part egyik legjobb windsurf spotján, a fonyódligeti Árpád-parton! A hosszú szabadstrand nem véletlenül vált a szörfösök egyik kedvenc helyévé: a víz egyenletesen mélyül, a víz óriási területen derékig ér, a legjellemzőbb szélirány a part-felé fújó Északnyugati, erős szélben kitűnő ugró-hullámok, gyengébb szélben pedig a lehető legoptimálisabb oktató-tanuló környezet várja a szörfözni vágyókat.

    Árak

    Bejárós táborozási lehetőségek 5 nap:
    - az ár az ebédet tartalmazza ( időtartam minden nap 9:30 - 18 óráig) 75.000 Ft 

    A csoportokat mindig tudásszint szerint osztjuk be, a részvételt teljesen kezdőknek, és haladóknak is ajánljuk!

    10.000 Ft befizetésével elfoglalható a tábor-hely, a befizetésről egy vouchert is adunk (ajándékba is adható)

    A voucher megrendelhető innen >>

    Kedvezmények

    Kedvezmény testvéreknek: - 5% / fő

    Részvételi feltételek:

    A táborokra 10.000 Ft előleg befizetésével lehet jelentkezni, a hátralék befizetése a tábor első napjáig esedékes.

    Biztos úszás-tudás, 6-7 éves kor.

    Jelentkezés: info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656 - Takács Máté / 06 20 424 2436 - Klinda Péter

     

    GY.I.K. - KÉRDÉSEK - VÁLASZOK

    A Balaton déli partjának egyik legideálisabb szörfös helyszínén, Fonyódligeten szezonnyitó szörftábort szervez a Surf&More csapata. Összegyűjtöttük a résztvevőket, illetve a szülőket legjobban érdeklő kérdéseket, és válaszoltunk rá:

    Tipikusan hogy néz ki egy napotok?

    Táborunkban a résztvevőket tudásszintnek megfelelően 5-8 fős csoportokra osztjuk, így hatékony a szörf oktatás. Amennyiben az időjárás megfelelő, azaz nincs teljes szélcsend, és nincs vihar, minden szempontból biztonságosan lehet szörfözni, akkor délelőtt és délután is tartunk egy-egy 2 órás szörf-kurzust.
    Amíg az egyik csapat szörfözik, a többiek sem unatkoznak. A Surf&More táborokban a windsurf-oktatás a fő program, de számtalan egyéb sportot is űzünk-kipróbálunk a gyerekekkel, ezek közül több is valamilyen szinten kapcsolódik a szörfözéshez: ilyen például a SUP - evezés, vagy az egyensúly-érzéket fejlesztő slackline.



    Milyen programlehetőségek és játékok állnak rendelkezésre? Rossz idő esetén mi a terv?

    A szélcsendes napokon kisebb-nagyobb bicikli, SUP túrákat szervezünk, a tábor vége felé pedig házi-verseny rendezünk, ahol a tanoncok összemérhetik tudásukat. Akár szélcsend van, akár eső, számos program-lehetőség van a tarsolyunkban: elméleti oktatás, videós hiba-elemzés, a windsurf-felszerelés megismerése, összeszerelése, windsurf típusok, manőverek elméleti oktatása, szörf-történelem..



    Mennyit vagytok egy nap vizen? Hogyan zajlik az oktatás?

    Naponta legalább fejenként 2 óra szörf-oktatásban részesülnek a gyerekek. A kurzust mindig egy szárazföldi szimulátoron kezdjük, itt ráéreznek a tanoncok a vitorlakezelés alapjaira. Minden kurzus alatt videókat és fotókat készítünk, ennek köszönhetően még könnyebb a hibák kijavítása. A csoportokat egyébként életkor, és tudásszint alapján szoktuk beosztani.

    Az oktatás során fontos szempont, hogy megtanuljunk bánni az elemekkel, tiszteljük szél és a víz erejét. Ennek megfelelően megtanítjuk a túlélési praktikákat, és az alapvető vízi közlekedési szabályokat is.

    Meg lehet tanulni szörfözni egy hét alatt?

    A szörfözés alapjait (haladás, irányítás, fordulók 3-4 beaufort szélerősségig) egy tábor ideje alatt mindenki meg tudja tanulni, viszont ebben a sportban azt szeretjük nagyon, hogy mindig van hova fejlődni, nincs olyan, hogy valaki már mindent tökéletesen tud.

    Kell valamilyen felszerelést hozni? Mit biztosítotok?

    Szörfiskolánk a szörfözéshez mindent biztosít, még neoprene ruhát sem kell hozni, bár ha valakinek van sajátja, az a legjobb!

    Mekkora terület áll rendelkezésre az oktatásra?

    Fonyódliget egyik sajátossága, hogy az egész település partja egy hosszú szabadstrand, és a víz is óriási területen sekély, ami nagy mértékben megkönnyíti a windsurf oktatását.

    Tudnál pár szót írni az oktatókról?

    Az oktató csapat összes tagja fonyódligeti szörfös, a helyszínt annyira kedveljük, hogy szörfiskolánkat nem is indítottuk volna el más helyszínen.

    A tábor vezetője Gundy Richárd, Kaposvári testnevelő-tanár, a 2011-es városvédő futás kihívója (ahol egyébként Kaposvár lett a győztes).



    A szörfiskola vezetői Klinda Péter és Takács Máté, Péter is testnevelő, korábban szertorna-versenyző, illetve 25 évig torna-edző volt, több mint 10 éves szörf-oktatói tapasztalattal is rendelkezik, ő a fonyódliget Surf&More szörfiskola "helytartója".


    Takács Máté a windsurfing.hu weboldal tulajdonosa és szerkesztője, windsurf túrák és versenyek szervezője, kétszeres magyar windsurf freestyle bajnokság bronzérmes, a 2003-ban megrendezett csúcskísérlet csúcstartója (111 km / 3 óra alatt (klikk ide) )



    Munkánkat több helyi windsurf-oktató is segíti.

    Melyek voltak az elmúlt szezon legkedvesebb pillanatai?

    Szörfiskolánk körül kialakult egy összetartó és lelkes szörfös-közösség, felpezsdült a windsurf-élet Fonyódligeten és a környéken, előkerültek a padláson porosodó szörfdeszkák.

    Hetente többször is spontán megrendezésre kerülnek szörfiskolánk bejáratánál a ZSDKP - névre keresztelt "Zsíros Deszka Partyk": egy hátra fordított régi, de még mindig használt Hifly 500 szörfdeszkán megterítünk, és mindenkit megvendégelünk zsírosdeszkával, windsurf videókat vetítünk, és élvezzük a több-generációs társaságot, ahol a pár hónapos babától a szörfös nagypapákig mindenki jelen van.
    Egy korábbi táborunkban a már híres Hifly Deszkán látványos, nem szokványos kémia órát is tartott a Crazy Chemistry csapata!

    Képek a 2021-es táborunkról >>

    Képek a 2020-as táborunkról >>

    Amennyiben Fonyódligeten szállásra van szükséged, keress minket és ebben is segítünk, a tábor idejére!

    Jelentkezés, információ:

    info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656 - Takács Máté / 06 20 424 2436 - Klinda Péter

    Surf&More szörfiskola oldal >>


    Hozzászólok - +

    Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.








    63628
    Írd ide az ellenörző számot:
    2019.05.16

    Liget Szörf Klub Sport Egyesület hírlevél / Surf & More szörfiskola

    Elindult a szezon, hamarosan mi is nyitunk, összeírtuk röviden mi újság felénk, mire számíthatsz 2019-ben a szörfiskola háza táján.

    - Szélmérő, webkamera
    Tervezzük, hogy telepítünk egy webkamerát + szélmérőt a szörfiskola (vagy csúszda) tetejére. A folyamat már elkezdődött, van aki segít a beszerelésben, kaptunk egy jó, kedvezményes árat az Idokep.hu-tól is.

    - Május 18-tól Stand-by:
    Hazatértünk a szardíniai kiruccanásunkból, lassan megkezdjük a szezont. A terv szerint május 25-tól már üzemelünk "Stand-by" üzemmódban: ha szörföznél egy jót, csak bejelentkezel, és már nyitunk is.

    - Szörf tárolás:
    A hely idén is limitált, ezért időben jelentkezz be, ha nálunk, a part mellett tartanád a cuccodat. A szörf-klub tagjai előnyt élveznek! :)  A tárolás június 1-től augusztus utolsó napjáig lehetséges.

    - Szörf lejáró behelyezési akció:
    A május 25-26-i hétvégén tervezzük behelyezni full extrás windsurf-lejárónkat. Ha úgy érzed segítenél, kérjük jelezd, elég nehéz darab!

    Néhány terv / program a 2019-es szezonra :

    Családi windsurf napok: jún 17-21 / 24-28.:

    A Surf&More és csapata a nyári szünet első két hetére bejárós, családi windsurf tábort hirdet. Szörfiskolánk fő célja a szörf-oktatáson, és házi-szörfversenyek rendezésén kívül a csapatépítés, amibe nem csak a gyerekeket, hanem a szülőket is szeretnénk bevonni.

    A családi windsurf táborral tovább szeretnénk erősíteni szörfiskolánk közösség-alkotó jellegét, a korábbi táborok tapasztalatait alapul véve nem csak a gyerekek, hanem a szülők is élvezték a szervezett, és spontán közös programokat.

    Részvételi díj 5 napra 35.000 Ft ami tartalmazza a szörfös edzések díját, az ebédet, a felszerelés-bérlést, és a családi programokon való részvételt.

    Részletek: https://windsurfing.hu/news/csaladi_windsurf_napok_surf_more_fonyodliget_jun_17_21_24_28/1647

    Windsurf és funsport tábor - 2019 Fonyódliget 2019 június 30 - július 5.:

    Van még pár utolsó szabad hely. Részletek:   https://windsurfing.hu/news/surf_more_windsurf_es_funsport_tabor_2019_fonyodliget/1633

    A részvétel továbbra is lehetséges lesz bejárásos és bentlakásos formában is. 2019-ben a nagyobb tudású szörfösöknél már komoly hangsúlyt feketetünk a junior versenyekre való felkészítésre is, célunk, hogy még több eredményes szörfösünk állhasson a Magyar Szörf Szövetség (MSZSZ) bajnokságán s dobogóra.

    FUN versenyek felnőtteknek, gyerekeknek

    - Gyerekeknek rendszeresen szervezünk majd edző FUN race versenyeket (ha nem szeretnél erről lemaradni, kérlek jelezd most felénk)

    - Felnőttek: nádgyűjtő szlalom versenyek keletiben / Ligeti défi - strandon végigszáguldós szlalom FUN versenyek északnyugatiban

    Tovább fejlődnél, megnyújtanád a nyarat? Tarts velünk őszi túráinkon!

    Rodosz / Prassonisi:2019. szept. 9-16.

     Európa talán legjobb windsurf spotja, egyenletes szél, teljesen sima víz, hogy laboratóriumi környezetben gyakorold a siklást, jibeokat, haladóbb manővereket. A földnyelv másik oldalán izgalmas wave placc!

    A helyek száma limitált: https://windsurfing.hu/news/rodosz_prassonisi_2019_szept_9_16/1634 A túra ára szállással, repülőjeggyel, reggelivel 550 EUR 2 ágyas szobában.  (a díj nem tartalmazza: autóbérlés, szörfbérlés)


    Karpathos: már csak 1-1 hely maradt.. 2019. szept 19-26.
    Karpathos a kezdőknek, és a profiknak is ideális pálya, a biztonságos, zárt Chicken bay öbölben a kezdők könnyedén összehozzák első wasserstartjaikat, siklásukat, a Devil?s bayben pedig a haladók végre igazán erős szélben, a létező legkisebb vitorlákkal élvezhetik, hogy végre nem kell pumpálni a siklásért.

    https://windsurfing.hu/news/karpathos_2019_osz_mar_foglalhato/1629

    Mate


    Hozzászólok - +

    Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.








    63628
    Írd ide az ellenörző számot:
    2019.02.11

    Szépen alakul a létszám, már tényleg csak pár hely maradta júliusi windsurf / sport táborunkba!
    2019 június 30 - július 5. Jelentkezz amíg nem késő!! >>


    Hozzászólok - +

    Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.








    63628
    Írd ide az ellenörző számot:
    2018.08.30
    A Surf&More szörfiskola (Liget Szörf Klub SE) szervezésében idén is megtartották a már szokásossá vált felvonulást a fonyódligeti szörfösök az augusztus 20-i hétvégén.


    Hozzászólok - +

    Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.








    63628
    Írd ide az ellenörző számot:
    2018.08.11

    Idén újra stílusosan ünneplünk az augusztus 20-i hétvégén. Szombaton augusztus 18-án,

    Gyenge szél esetén:

    - amatőr, helyi, gyerek windsurf edző-verseny (tervezett időpont 14:00-tól, skippers meeting 13:30)
    - windsurf és SUP felvonulás. (tervezett időpont 16:00, skippers meeting 15:30) 

    A felvonulásra szörf-felszerelés előjegyzést felveszünk, Liget Szörf Klub SE tagoknak ingyenesen biztosítunk deszkát-és vitorlát.

    Erős szél esetén:

    - amatőr fun-slalom verseny, a rajt időpontját a skippers meetingen egyeztetjük, melynek időpontja: 9:00.

    A jelentkezés, részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várunk. Kedvcsinálónak egy video 2016-ból:

     


    Hozzászólok - +

    Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.








    63628
    Írd ide az ellenörző számot:
    2018.07.30

    Fonyódliget legjobb szörfiskolája:), a Liget Szörf Klub SE által működtetett Surf&More szörfiskola a kedvező előrejelzésen fellelkesülve egy reggeli fun-slalom tornával és később egy gyerek-versennyel zárta a múlt hetet.

    Az előrejelzést alapul véve a siklásra kiéhezett lokálok egy napfelkelte-futamra készültek. A leglelkesebb riderek beállították az ébresztőt a napfelkelte időpontjára (5:11), hogy a hat órakor kezdődő skippers meetinget követően már felriggelt vitorlákkal azonnal vízre szállhassanak. A pályajelzéseket még a verseny napját megelőző este kihelyezte a mindenre elszánt rendezőség.

    A napfelkelte, és az azt követő két és fél óra teljes szélcsendben telt, már leírtuk volna a napot, mikor a reggeli tea kortyolgása közben erősen hajladozni kezdtek a fák. A "kemény mag" rövid időn belül megjelent a vízen, összekürtöltük a csapatot, és elkezdtünk egymással versenyezni! A szél néha egészen rápírított, de az járt a legjobban, aki inkább a nagyobb méreteknél maradt.

    A reggel 10:00-ra beharangozott, gyerek versenyeket megelőző skippers meeting kezdetére pont elkezdett alábbhagyni a szél, így az ifjú titánok a számukra ideális környezetben tudtak versenyezni.

    A felnőtt Fun Slalom és a gyerek edzőversenyeken is 5-5 futam került megrendezésre, kiváló szélben és napsütésben. A Liget Szörf Klub Sport egyesület (Surf&More szörfiskola) mindenképpen tervezi ehhez hasonló amatőr edzések szervezését, a múlt vasárnap pont egy olyan nyári nap volt, amiről egy szörfös egész évben csak álmodozik!

    Ha szeretnél te is részt venni ezeken az edzéseken, versenyeznél kötöttségek nélkül, keress minket a Surf&More elérhetőségein és az info@windsurfing.hu email címen!

    További képekért kattints >>


    Hozzászólok - +

    Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.








    63628
    Írd ide az ellenörző számot:
    2018.07.24

    Készülünk az augusztus 4.-én megrendezendő gyerek bajnokságra, ezért hétköznap edzéseket tartunk, hétvégén pedig kötetlen, nem hivatalos nyílt házi edzőversenyt tartunk!

    Helyszín: Fonyódliget / időpont: 2018.július 28. Jelentkezés, info: http://szorfiskola.windsurfing.hu / info@windsurfing.hu , a helyszínen: Fonyódliget óriáscsúszda mellett. Kormányosi értekezlet, pontosítás, szombaton reggel 9:00.

     


    Hozzászólok - +

    Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.








    63628
    Írd ide az ellenörző számot:
    2018.07.22

    Nincs időd, de mégis szörföznél egyet? Legújabb fejlesztésünk az 1 órás szörf-oktatás / kóstoló..

    Ára 5000 Ft, és kibővíthető 4 illetve 8 órás tanfolyamra! Itt találsz minket: http://windsurfing.hu/suli.php?SuliId=24


    Hozzászólok - +

    Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.








    63628
    Írd ide az ellenörző számot:
    2018.06.20

    Az 1. Surf&More tábor már javában zajlik Fonyódligeten! Fotók..


    Hozzászólok - +

    Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.








    63628
    Írd ide az ellenörző számot:
    2018.05.17

    Hétvégén is nyitva vagyunk, kiváló idő lesz! Gyere ha csak szörföznél egyet, gyere ha tanulnál! A gyenge szél a haladóknak is jó!! 

    Surf&More - Fonyódliget

    Lightwind freestyle kurzusok a Surf&More-nál from Windsurfing.hu on Vimeo.


    Hozzászólok - +

    Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.








    63628
    Írd ide az ellenörző számot: