Blog


Mojo Boards Jump&Jibe

2019.06.27


Már bármelyik szeles napra zöld jelzést kaphat Mojo Jump&Jibe Sessions! Idén nem csak szörfösök, hanem fotósok is versenyeznek. Ebben a rövid interjúban bemutatjuk Vihar Gergelyt, aki szintén jelezte részvételi szándéket a Mojo Jump&Jibe sessionsre!

- Mi a kedvenc fotótémád?

- "Story telling", avagy történetmesélés, de inkább úgy mondanám, hogy a fotózást nem egy adott téma megörökítésére használom, hanem látásmódként. Az élet minden területe fotótéma. A fényképezőgép egy eszköz, amely segít a látásmódomat mások által láthatóvá tenni. Az én képeim olyan pillanatok, amik valaha megjelentek a szemem előtt a keresőben. Szeretem az emberi élet őszinte pillanatait fotózni. És ez most talán furcsán hangzik, de így igaz. A fotográfia lehetőséget ad arra, hogy akár a másodperc 1/1000-ed részét ragadjam ki a körülöttem lévő világból, és én élek is ezzel a lehetőséggel. Így keveredtem a sportfotózáshoz is. Sportolás közben az emberek levetik az álruhákat és magukra fókuszálnak. Különösen igaz ez a szörfösökre, akik talán a legőszintébb emberek a sokféle furcsa szerzet között és mivel ilyenek, így én szívesen fotózom őket, és azt hiszem ők is szívesen látják viszont önmagukat a képeimen :)



- Mivel fotózol, milyen eszközeid vannak?

A sok hablaty mellé hozzátartozik, hogy civilben alkalmazott fotográfus vagyok, tehát azzal fotózom, ami leginkább passzol a megrendelői igényekhez. Elég régivágású arc vagyok. Canon SLR gépekkel fotózom. Ezek váltak be legjobban, az elpusztíthatatlanság és a kifogástalan képminőség két vitathatatlan érv mellettük :) Használok analóg, APS-C és Full-frame vázakat is, mikor mi illik az adott témához. Objektívek terén sem bonyolítom túl a dolgot, 24-70 2.8, 70-200 2.8, 70-300 3.5-5.6. Zoom lencse párti vagyok, mert sokféle témával dolgozom és nem vihetek magammal mindig féltucat obit. Nem titok, de ezeken felül mindig lapul a zsebemben egy kis kompakt, mert hiszem, hogy a pillanat olyan érték, amit jobb elkapni egy kis géppel, mint lemaradni róla 30 megapixellel.



- Szörfözöl is?

- Naná, hogy szörfözök! A vízisport fotózás olyan terület, ahova csak az kerül, aki maga is megszállott. Az utóbbi években főleg kiteozom, mert nekem az adja a legnagyobb szabadság-élményt. Természetesen nagyon szeretek windszörfözni is, de csak laza freeride, semmi durvulás, az élményért siklok.

- Kit fotózol a legszivesebben vagy a legtöbbet?

A tesómat, Kingát, mert valahogy mindig odakeveredik a gépem elé :) másrészről meg azért, mert együtt nőttünk fel és közben nagyon sok minden történt velünk és általában volt is fényképezőgép nálunk, hogy megörökítsünk közben ezt-azt, vagy épp egymást. Ott volt az első portréimnál amikor tizenévesen próbálkoztunk az első kompakt analóg gépemmel és ott siklott előttem akkor is amikor az Európa Bajnokságon fotóztam. Bár kétélű a dolog, mert így meg mindig egy csomó képet akar tőlem, és bevallom én jóval több képet készítek, mint amennyit végül szerkesztek vagy megosztok másokkal. :)



Néhány fotó Vihar Gergelytől a galériában >>

vihargergely.hu




Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.








75511
Írd ide az ellenörző számot: