Cikkek


Új starthely Gárdonyban - Surfcamping

2021.12.26

Idén (2021) tavasztól már egy új starthely is a szörfösök rendelkezésére áll Gárdonyban. Beregnyei Bertoldot kérdeztük a spot használatának feltételeiről és az elérhető szolgáltatásokról.

- Kedves Bertold! Mik a spot használatának feltételei, és az elérhető szolgáltatások? :)

Egy klubtagsági regisztráció és a tagsági díj befizetése, ami 25e Ft/év, azaz 2eFt/hó. Mivel mindezt saját magunkért, szörfösökért csináljuk, így nincs rá kapacitásunk, hogy ezzel valaki havonta foglalkozzon, azaz csak éves szinten lehet kiváltani.
Alkalmi-napi belépésre is van lehetőség, ez 2eFt/fő+1eFt/autó! Viszont ebben az esetben, szezonon kívül érkezés előtt keressetek minket telefonon, vagy valamelyik közösségi platformon (faceb.-messenger, insta), hogy zavartalanul be tudjatok hajtani.

Szolgáltatásaink:

 • Mivel a spot non-stop rendelkezésre áll, automatizálva lett. Ki-be lépés telefonhívásra és a szörftárolók is saját kóddal nyílnak, tehát nincs szükség kulcsokra.
 • Számomra a legnagyobb előnye, hogy így egy biztonságos zárt területen lehetek a hasonszőrűekkel. Minden be van kamerázva, de amúgy sem jöhet be idegen, azaz nincsenek bámészkodók, fürdőzők. Bármit kint hagyhatunk, akár egy plusz rigget is a parton.
 • Van egy saját ultrahangos szélmérőnk, hogy még véletlenül se szereljünk mellé:), de a hullám figyelés végett a vizet is bekameráztuk.
 • A parkolás is közvetlen a vízparton lehetséges. Hely mindig van és így cipekedni sem kell.
 • A vízreszállásra 2 db speciális rámpát helyeztünk el, amik téli szezonban is használhatóak.
 • Amennyiben valaki otthon helyhiánnyal küzd, itt is tudja tárolni a cuccait. Korlátozott számban erre még van lehetőség. 65eFt/év(ez már tartalmazza a 25eFt-os tagsági díjat is). Sokan innen szoktak bepakolni akár Balcsira is, hiszen útba esik:) A hely mérete fix, általában 2 db deszka és 3-4 rigg is belefér. A tároló kamerán nézhető.
 • Van vizesblokkunk (zuhanyzó, mellékhelyiség, öltöző) és több szemetest is elhelyeztünk:)
 • Amennyiben fúj a szél a két kültéri hangszórónkon mindig szól a zene:), mint általában egy spoton!
 • Van egy klubhelyiségünk étel melegítési, főzési, hűtési, akár bográcsozási lehetőségekkel. Ezen belül egy kis gyereksarok, homokozó, ugráló is a rendelkezésre áll.
 • Van egy árnyékolt kinti riggtárolónk.
 • A tagjaink ingyenesen igénybe vehetik a mellettünk lévő, szintén gyermek barát Sirály strand szolgáltatásait.
 • Mivel szezonban másodsorban egy kemping is vagyunk, klubtagjainknak kedvezményes (20%) kempingezési lehetőségük is van. Ezt azért is fontos megemlítenem, mert jó volt látni az első szezonunkban, hogy sokan nem rohantak haza, és akár családdal, barátokkal itt maradtak még az éjszakára is. Ezeken az estéken volt a legjobb a hangulat:) és ez lesz a köv.szezon mottója is:)
 • Másnap, ha nem fújna eléggé, tagjainknak lehetősége van kedvezményes sup, tengeri kajak bérlésre is.

  Szolgáltatásainkat igény szerint folyamatosan szeretnénk bővíteni, amihez várjuk az ötleteket, jelentkezőket. Minden vízi sporttal kapcsolatos témát szeretnénk támogatni.
    

Sokat hallani arról, hogy a Velencei-tó vízszintje elég kritikus. Ez nálatok mit jelent?

A nálunk vízi sportolásra kijelölt meder, hasonló adottságú a petrocelli előtti részhez. A szezon végén, aki biztosra akart menni egy 36-os szkeggel, inkább besétált egy 40-50m.
A rémhírekkel ellentétben ezen kívül maximálisan használható volt tó. Sőt ha engem kérdezel, vízállástól függetlenül én mindig menekülök be a nagyvízre, ott pedig pozitívum volt, és biztonsági érzetet adott, hogy szinte mindenhol nyakig ért a víz, ha éppen állítani kellett:)
A szezon végi állapothoz képest mára 15-20cm -el emelkedett a vízszint, és szerintem még ennyit biztosan fog tavaszig. Amennyiben idén nem sikerülne mesterségesen megoldani a dolgot, szerintem ez senkit sem fog meggátolni abban, hogy jövőre ne itt szörfözzön.

https://www.surfcamping.hu/
https://www.facebook.com/surfcampinggardony/


 ReSailCle

Cimkék

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
55551
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

NeilPryde Nexus

65 000 Ft

76 650 Ft

Mystic Star 5/3 backzip

65 000 Ft

79 000 Ft

Tiki Impulse

155 000 - 158 000 Ft

Gaastra IQ 2018

99 000 - 145 000 Ft

233 000 - 265 000 Ft

Ascan Jibe

12 900 Ft

Prolimit Slider

23 000 Ft

29 000 Ft

Severne Convert 2021

154 000 - 175 000 Ft

196 000 - 221 000 Ft

RRD The stark v3

29 000 Ft

44 000 Ft

CAAS C75 RDM

81 000 - 115 000 Ft

84 000 - 115 000 Ft