Cikkek


Spíler TV Magyar Szörf Bajnokság 2. forduló

2019.06.13

Fantasztikus szél, nagy csaták. Az első nap erős, a másodikon enyhe szél, nagy csaták a vízen, remek hangulat. Így lehetne röviden összefoglalni a Spíler TV Magyar Szörf Bajnokság második fordulóját, amely egyben az MSZA Central European Cup második fordulója is volt, tehát cseh és szlovák versenyzők is indultak a népes mezőnyben, sőt, volt egy ausztrál nevező is. A viadalt Balatonaligán, a hazai szövetség tavaly átadott telephelyén rendezték meg, s részt vett rajta a teljes felnőtt és junior válogatott, a versenyigazgató pedig a nemzetközi szinten is elismert versenybíró, Böröcz Bence volt.

Az első nap a szörfösök szerencsések voltak az időjárással, az erős szélben minden osztály számára négy futamot tudtak megrendezni, s a versenyzők fülig érő szájjal értek célba, ami azt mutatta, hogy nagyon élvezték a napot. A második napon a déli órákban enyhe, nyugatias szélben szálltak vízre a szörfösök, s két futamot teljesítettek, igaz, ezúttal már hatalmas fizikai erőfeszítésre volt szükség, hogy végig tudják pumpálni a futamot.

Az idei év újítása, hogy a kis szeles freestyle kategória számára is kiírják az országos bajnokságot, amelynek összetett győztese a Vento Windsurfbolt felajánlásából egy komplett Gun vitorlaszettel gazdagodik. Az első fordulót Marton András nyerte meg, a mostani másodikat pedig Utassy Loránd.

Változatlan a lebonyolítás szempontjából, hogy az öt kiemelt osztály dobogós helyezettjei pénzdíjjal gazdagodnak a Fa jóvoltából, a Rip Curl pedig ajándékokat ajánlott fel a junior osztályok helyezettjeinek. Alább a futamgyőztesek nyilatkozataiból gyűjtöttünk egy csokorral:

Gádorfalvi Áron olimpikon, az RSX osztály férfi győztese:

"A szombati nap fantasztikusan alakult a szél szempontjából, hoztuk is a maximális futamszámot. Izgalmas volt, már csak azért is, mert a külföldiek indulása miatt nagy mezőnyben tudtunk versenyezni. Az eredmények alakulásában sokszor szerepet játszott a szerencse, de végül mégiscsak beigazolódott a papírforma: nehézség nélkül sikerült megnyernem a fordulót, ami azt jelenti, hogy jó úton járok a felkészülésben."

Gemela Gábor, a formula osztály győztese:

"Jó kis verseny volt, igaz, a mi osztályunk számára csak szombaton tudtak futamot rendezni, mert nekünk stabil nyolc csomós szél kell ahhoz, hogy siklásban maradjunk. A szombati első két futamot megnyertem ? igaz, az elsőt kis szerencsével, mert az előttem haladó Molnár Ákos pályát tévesztett ?, a délutáni két futamon azonban második lettem Ákos mögött. Egy ponttal így is megnyertem a hétvégi fordulót, aminek nagyon örülök."

Zöllner Viktor, a foil osztály győztese:

"Szombaton megküzdöttünk a hatalmas hullámokkal, nagyon észnél kellett lennünk, hogy körbe tudjunk érni, mert a mi osztályunkban sokkal nagyobb a bukásveszély, több a borulás. Az én dolgomat nehezítette, hogy a foilozást az idén kezdtük csak gyakorolni."

Morvai Anna, az U17 Division legjobb magyar versenyzője:

"Összesítésben második, a magyarok között pedig a legjobb lettem, nagyon szoros csatákat megharcolva. A nagyobb szélben sokkal könnyebb dolgunk volt."

Negyeliczky Brúnó, az U17 Division legjobb magyar fiúversenyzője:

"Összességében jó hétvégét zártam, jól sikerült a verseny, főleg magyar viszonylatban. Nem vagyok száz százalékosan elégedett, de amit tudtam, kihoztam magamból."

Kelemen Lili, a Plusz Division győztese:

"Nagyon érdekes volt a szombati napunk, mert még nem edzettem sokat ilyen nagy szélben, úgyhogy az nem is sikerült olyan jól számomra. Vasárnap azonban mindkét futamot megnyertem összesítésben és a saját osztályomban is, ami nem volt könnyű, mert a csehek és a szlovákok nagyon ügyesek voltak. Nagy motivációt jelentett egyébként, hogy a megszokottól eltérően nem csupán mi, magyarok versenyeztünk, hanem harmincan tolongtunk a rajtvonalon."

Eredmények: 

 


Pro arboctalp

Cimkék

Techno OD     Raceboard     RS:X    

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
93220
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

Komplett Wing szet

890 000 Ft

1 335 000 Ft

CAAS C75 RDM

81 000 - 115 000 Ft

84 000 - 115 000 Ft

Tiki Impulse

155 000 - 158 000 Ft

Gaastra IQ 2018

99 000 - 145 000 Ft

233 000 - 265 000 Ft

Ascan Jibe

12 900 Ft

Prolimit Slider

23 000 Ft

29 000 Ft

Severne Convert 2021

154 000 - 175 000 Ft

196 000 - 221 000 Ft

RRD The stark v3

29 000 Ft

44 000 Ft

CAAS C75 RDM

81 000 - 115 000 Ft

84 000 - 115 000 Ft