Cikkek


Retro / Szlalom verseny beszámoló, aug 4-5. Fonyódliget

2007.08.11

Koszti Gábor

György Ádi - Finfoil

Molnár Ákos

Gundy Ricsi

Rajt elõtt

Rajt után

Versenyben

Retro verseny

Retro verseny

A rajtnál

Aki erõs szélre, napsütésre, melegre vágyott, annak minden kívánsága teljesült a múlt hét szombaton Fonyódligetre meghirdetett Retro versenyen. A kizárólag régi háromszög vitorlákkal készülõ szörfösöknek viszont csalódniuk kellett, akinek módjában állt, "duzzogva" húzta elõ 6.5-es vitorláját, hogy egész nap szörfözön a kicsit pöffös, de ettõl függetlenül nagyon élvezhetõ szélben.

Az idõjárás-elõrejelzést figyelve már a hét elején látható volt, hogy az eredetileg megrendelt, retro szörfversenyre, bográcsgulyás-fõzésre ideális gyenge szél / kánikula helyett erõs északnyugatihoz lesz "szerencsénk" (a fene vigye el:). A versenyt szervezõ topmenedzsment válságstábja össze is ült hamar és úgy döntött, az idõjárástól függetlenül, a lehetõségekhez képest mindenképpen megpróbálja maximalizálni a vízen sikló szörfösök számát. A döntés szerint gyenge szélben az eredeti elképzeléseknek megfelelõen retro versenyt, erõs szélben pedig amatõr szlalom és GPS speed futamokat hirdettünk meg.

Az erõs szélre éhes szörfösök a nyaralók spalettájának szûnni nem akaró vergõdése miatt már hajnal hatkor ébren voltak, s alig várták, hogy Fonyódligetre érkezvén mihamarabb felsorakozzanak az amatõr szlalom verseny rajtjánál. Ennek megfelelõen a Magyar Szörf Szövetség lelkes ügyvezetõje, Lodee már dél-fél 1 körül (ha-ha) útnak is indította az elsõ futamot. A rajtról a parton sokáig trimmelõ, öt év után újra camberes vitorlát szerelõ, vagy a pályát értelmezõ, a versenyirodás titkárnõkkel ismerkedõ (stb..) néhány szörfös kicsit lekéste az elsõ futamot. Hiába, amatõrök vagyunk, vagy mi..

Az erõs, de sajnos sokszor leálló szélben négy szlalom futam került megrendezésre. A végeredményen látszik, hogy a rutinosabb, profi versenyzõk tudták milyen cuccal és hogyan kell a változékony szélben szörfözni, nem született nagy meglepetés:

Szlalom verseny végeredmény:

1. Koszti Gábor (Naish, Starboard)
2. György Ádám (Naish, F2)
3. Molnár Ákos (North, F2)
4. A teljes eredménylista megtekintéséhez kattints ide >> (Excel file)

A szél a szlalom futamok után délután megerõsödött, ideális terepet biztosítva a folyamatosan zajló GPS-es sebességmérésnek. A kütyüket minden nevezõ részére rövidebb / hosszabb idõre ingyen biztosítottuk. A vezetést egy jobb pöff elcsípése után rövid idõ alatt magáévá tette a Windsurfing.hu elnök-vezérigazgatója (Matto). Piszokgyors duplaszkeges gépével a Surfstation fõbaktere, Nagy Berci fenyegette ellenfelét jobbnál jobb eredményekkel, egészen estig úgy tûnt meg kell elégednie a 2. helyezéssel. Ekkor azonban a jólelkû vezérigazgató úgy gondolta, születésnapján meglepi a mélyvízben magányosan száguldozó, lokál és egyben profi Molnár Ákost, beszörfözik és odaad neki is egy GPS-t.

Ákos a nap végén még sikeresen elkapott egy nagyobb pöfföt, és 7.8-as North Warpjával 55,1 km/h-s sebességet elérve megszerezte az elsõ helyet. Boldog születésnapot! :)

A GPS sebességi verseny végeredménye:

1. Molnár Ákos (7.8 North Warp, F2 SX) - 55,1 km/h
2. Takács Máté (6.5 Gaastra Gtx, Naish Slalom 105) - 52,7 km/h
3. Nagy Bertalan (7.0 Naish Redline, Hifly Madd) - 51,6 km/h
4. Gundy Richárd (5.8 North Natural, Pirate Custom) - 51,5 km/h
5. A teljes eredménylista megtekintéséhez kattints ide >> (Excel file)

Nem sokkal a naplemente után a díjkiosztót Fonyódliget fõterén, a nap során készült fotók és videók vetítése mellett tartottuk meg. Vasárnap reggel, a sörözéstõl és díjkiosztástól "elfáradt" helyi szörfösöknek azonban hiányérzete támadt. Úgy éreztük, nem szép dolog, hogy egy retro versenyen "future" vitorlákkal száguldoztunk a vízen. Minden adott volt: a szél lassan elállt, a nap szépen kisütött, a bóják felpakolva vártak a motorcsónakon, egyszerûen nem hagyhattuk ki ezt a lehetõséget, rendeztünk hát egy nem hivatalos retro versenyt.

A korábbi retro versenyektõl eltérõen a futamot háromszög pályán rendeztük meg. A régi cuccok hirtelen elõkerültek a garázsból, a kert végébõl s újra ellepték a strandot, aminek köszönhetõen hivatalos verseny másnapján is nagy számban összegyûlt a parton a látványosságra éhes nagyérdemû. A két futam annyira tetszett a résztvevõknek - és a visszajelzések szerint a közönségnek is -, hogy úgy érezzük nem maradhat el a folytatás!

A vasárnapi házi - retró verseny végeredménye 2 futam után:

1. Molnár Ákos (Nem retró, határeset, de a születésnapra való tekintettel elfogadjuk)
2. Takács Máté (Bic Marine vitorla, Sailboard deszka)
3. Cholnoky Sára (Hifly 500)
4. Kissik Imre (Hifly)
5. A teljes eredménylista megtekintéséhez kattints ide >> (Excel file)

További képek a versenyrõl a galériában >>

MattoONeill Reactor

Cimkék

Retro verseny     slalom    

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
98196
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

Ascan Style Black

44 900 Ft

54 000 Ft

CAAS C75 RDM

81 000 - 115 000 Ft

84 000 - 115 000 Ft

NeilPryde Cortex 6/5

95 000 - 109 000 Ft

109 000 Ft

RRD Firewing MK5

135 000 - 179 000 Ft

283 000 - 349 000 Ft

RRD Fahrenheit 6/4

99 000 Ft

182 000 Ft

Ascan Jibe

10 990 Ft

Prolimit Slider

23 000 Ft

29 000 Ft

Ascan leash

8 990 Ft

RRD The stark v3

29 000 Ft

44 000 Ft

CAAS C75 RDM

81 000 - 115 000 Ft

84 000 - 115 000 Ft