Cikkek


PWA sztárok tervei 2006-ra

2006.01.11

A pék család (Baker:)

Björn papa és a család


A ’05-ös PWA (Professional Windsurfers Association) szezon már csupán történelem, ám 2006 már itt vagy a nyakunkon. A PWA riderei világszerte, rengeteg edzéssel felkészültek a következő évadra. A szövetség megkérdezett néhány versenyzőt, a múlt szezonnal kapcsolatban, hogy min kéne változtatni, illetve mi volt rendben.

Otthon édes otthon…
Az utolsó futamok végeztével a versenyzők hazautaztak. Az otthont Kevin Pritchard-nak Maui (Hawaii) jelenti, ahol a pihenés és a családdal való együttlét mellett remekül tud edzeni. Cyril Moussilmaninak és Dan Ellisnek Európa jelenti az otthont, ahol messze nincs annyi lehetőség edzeni a változékony téli időjárásban. A Kanári szgk., ahová Antxon Otaegui, Nayra Alonso és Iballa Moreno tért haza, ahol már kedvezőbbek a feltételek, hogy a pihenés és család mellett bőven jusson idő a szörfözésre. Bjorn Dunkerbeck Namíbiába utazott (dél-afrika), mialatt Nik Baker Maui és Anglia között ingázott, hogy dolgozzon (ami nála ilyenkor tesztelést jelent) és közben együtt lehessen nemrég született kisfiával és feleségével. John Skye a Tiree megnyerése céljából Sylt-be utazott, majd Dél-Afrikában és Hawaii-on edz ’06-ra. Antoine Albeau és Allison Shreeve, nem vett vissza a tempóból, ők Sydney-ben indultak a formula vb-n.

Moreno - extrém sport

sérülten

T and T (Frans!!!)

Rövid visszatekintés
Az összes versenyzőnek voltak jobb és rosszabb pillanatai egyaránt, ám mégis a múlt évad egészét nézve mindannyian pozitívan vélekedtek. Nik Baker-nek például így: „Év elején vidám voltam, habár a vállficamomnak köszönhetően korházban fekve kezdtem az évet, de végül 2. lettem wave kategóriában”. Antxon Otaegui szerint minden tökéletes volt: „Szuper volt! Rengeteg jó dolgot csináltam a versenysorozat alatt, sok emberel találkoztam, nagyon jó élményekben volt részem..” Kevin Pritchard már kevésbé volt vidám. „’05 eléggé átlagos volt számomra. 2 helyen végeztem Super X-ben valamint negyedik lettem Wave és Slalom 42 kategóriában. Ezek annyira azért nem rossz eredmények, ám én többet vártam magamtól.” Dan Ellis-nek ez volt eddigi legjobb szezonja. „Nagyon örülök, hogy slalom kategóriában újra indítanak futamokat..” A ’race’ mester, Bjorn Dunkerbeck is örömmel fogadta a slalom 42-t: „Azzal hogy megnyertem a Slalom 42-t bebizonyítottam magamnak, hogy még nagyon is alkalmas vagyok a versenyzésre.” Antoine Albeau sem panaszkodott: „3. lettem slalom kategóriában, valamint remekül wave-eztem ezzel megszerzvén az 5. helyet összetettben.Nem rossz!” John Skye már kicsit másképpen nyilatkozott: „Sok rossz és jó pillanatom volt tavaly. 11. lettem Wave-ben, ami egy hellyel rosszabb mint 2004-ben. Sok balszerencse ért, rontottam el dolgokat, ám ez még jobban motivált, hogy jövőre a legjobbat hozzam ki magamból. ” Iballa Moreno és Nayra Alonso sérüléseiktől függetlenül 100%-osan teljesítettek. „Nagyon megvagyok elégedve a Wave eredményemmel, ám freestyle-ban a sérülésem miatt elég rosszul teljesítettem” magyarázta Iballa. Alonso is nagyon hasonló évet tudhat maga mögött: „Egy részről megvagyok elégedve a Wave eredményemmel, ám a sérülésem miatt eléggé elbizonytalanodtam magamban..” Cyril Moussilmani-t nem izgatja a múlt, csakis a jöövőre koncentrál: „Nem nézek visszafelé, ami történt, megtörtént..”

Lent és fent..
’05-ben rengeteg érdekes dolog történt.. Taty Frans azon riderek egyike, aki megtapasztalta a PWA jó és rossz oldalát is. „A tetőpont, amikor a Lanzarote-i freestyle és Super X futamon egyaránt 2. lettem, A London Indoor is hihetetlen volt! Majd Pozo-n egy dupla szaltó során állba rúgtam magam, ami el is tört, szóval ez már kevésbé volt jó emlék”. Nik Bakert szintén ’földhöz vágta’ a London indoor során szerzett vállficama, végül összetettben év végére 2. lett wave-ben. Dan Ellis nagyon élvezte a megnyert futamjait Dunkerbeck előtt. Semmi negatívra nem emlékszik tavalyról. „Hogy tudnék rosszat mondani, amikor álmaim életét élem?” A Pozo-i csajok, Nayra Alonso és Iballa Moreno legjobb pillanatai a Gran Canaria-i Wave futamra tehetők. John Skye a Guincho-i versenyen volt ’fent’. „Negyedik lettem itt, ami eddigi pályafutásom legjobb eredménye a hullámok között. Anglia középső részén nevelkedtem, egy kis tavon tanultam meg szörfözni, és egészen 17 éves koromig nem is láttam igazán hullámos helyet, így ez az eredmény nagyon nagy öröm számomra, és még inkább motivál a gyakorlásra”.

A jövő tervei…
A tél során az összes rider edz, mindent megtesz, hogy jövőre maximálisan teljesíthessen.
Iballa Moreno hullámszörfözik, Antxon Otaegui wakeboard-ozik és motokross-ozik, állítása szerint ez segít neki az új trükkök gyakorlásánál. John Skye rengeteg időt tölt edzőteremben.
Konkrét tervek:
Taty Frans: „Dobogós helyen végezni freestyle, Super x és Slalom 42-ben”
Nayra Alonso: „Még jobb lenni Wave-ben, nem feltétlen eredményileg, csupán a tudásomat bővíteni.”
Nik Baker: „Jobban szerepelni Wave-ben és dobogós lenni Super X-ben”
Kevin Pritchard: „Mindent megnyerni, bulizni és élvezni az életet…”
Antoine albeau: „Világbajnok lenni Slalom 42-ben, Super X-ben és Speed kategóriában, rengeteg edzéssel”
John Skye: „A Wave-re és a Super X-re fogok koncentrálni. Mindkét kategóriában benne akarok lenni az első 5-ben. Tudom ezeket nehéz lesz elérni, de azt gondolom, hogy semmi sem lehetetlen…”
Iballa Moreno: „A 3 kategóriámból, megnyerni valamelyiket”
Dan Ellis: „Keményen küzdeni, és folyamatosan fejlődni”
Cyril Moussilmani: „Ugyanígy folytatni, vagy még ennél is jobban”
Bjorn Dunkerbeck: „Megnyerni a Slalom 42-t”
Antxon Otaegui: „Világbajnok lenni, hiszen ezért van itt mindenki vagy nem?”

aki mindent meg akar nyerni.. (Kevin P.)

Ezeket végigolvasván, nagyon komoly évnek nézünk elébe.. Január 10-én London indoor, áprilisban jön a PWA Podersdorfba, kitartás fiúk, további jó téli időtöltést, és edzést mindenkinek.
Aloha

Takácsy Balázs
Hun333 - Forrás: PWA


Ascan Black

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
69851
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

Ascan Style Black

44 900 Ft

54 000 Ft

CAAS C75 RDM

81 000 - 115 000 Ft

84 000 - 115 000 Ft

NeilPryde Cortex 6/5

95 000 - 109 000 Ft

109 000 Ft

RRD Firewing MK5

135 000 - 179 000 Ft

283 000 - 349 000 Ft

RRD Fahrenheit 6/4

99 000 - 129 000 Ft

182 000 Ft

Ascan Jibe

12 900 Ft

Prolimit Slider

23 000 Ft

29 000 Ft

Ascan leash

8 990 Ft

RRD The stark v3

29 000 Ft

44 000 Ft

CAAS C75 RDM

81 000 - 115 000 Ft

84 000 - 115 000 Ft