Cikkek


Paskowski: új élet, új videó

2011.11.15

Andre Paskowski újrakezdi

Minds Wide Open

Állvány Dahabban

Ricardo Campello

Kauli Seadi

Már rendelhető

André Paskowski legújabb filmje, a Minds Wide Open a napokban fog megjelenni a boltok polcain (a windsurfing.hu-n már rendelhető). Andrét a szörfös filmekről és az újrakezdésről kérdezgettük.

Windsurfing.hu: A Four Dimension Movie mérföldkőnek számított a szörfös filmgyártásban, teljesen új kameraállásokat, szögeket, szerkesztést, és effekteket láthattunk. Mit várhatunk az új filmtől?

André Paskowski: Ez a film is más lesz mint bármelyik eddig látott szörfös mozi. Ezúttal nem az effektekre és a szörfösre fókuszáltunk, inkább az utazáson és a gyönyörű képeken van a hangsúly. Azt szeretnénk elérni, hogy a néző a szörfözésről álmodozzon, mikor a filmet nézi. Nagyon szép felvételeket készítettünk, ezért megtehettük, hogy a szerkesztést, vágást minimális, csak az éppen szükséges szinten tartsuk. Mostanában a filmekben gyors vágásokat, és sok effektet látunk. Mi úgy gondoltuk, hogy ha a kép igazán szép, akkor erre nincs szükség. Számítson tehát mindenki 53 perc kellemes álmodozásra.

WS: Mikor döntöttél úgy, hogy belekezdesz egy új film készítésébe?

AP: Emlékeim szerint két éve, Jeriben határoztam el a dolgot. Peterrel (P. Swensson - a Four Dimensions szerkesztője) nagyon örültünk a Four Dimensions pozitív fogadtatásának, és először itt beszéltünk arról, hogy esetleg újra nekivágunk.

Ennél komolyabb lett az elhatározás 2010 májusában, mikor megtudtam hogy rákos vagyok. Azt hittem hogy túl leszek a dolgon 5 hónap alatt, és jó lesz ha egy filmes munka lefoglal, hiszen a PWA top 10 eredmény megszerzésének esélye itt megdőlt.

Nekivágtunk tehát, rengeteg pénzt fektettünk be. Később kiderült, hogy a betegséggel való küzdelem sokkal tovább tart annál, amit gondoltam, és a projekt is nehezen haladt az egészségügyi problémáim miatt. A film 80%-a úgy készült, hogy én a kórházból szervezkedtem, miközben komoly operációkon és kemoterápiás kezeléseken estem át.

WS: Lesz megállás valamikor, vagy a Minds Wide Open után is tervezed a folytatást?

AP: Miért is állnék meg? Ez nem is kérdés. A megállás azt jelentené, hogy feladtam. Fogok még újabb videókat is gyártani, ez biztos! Nem tudom még, hogy mit és mikor, de az biztos, hogy motivált leszek. Szeretem a szörfözést, szeretem a szörfös filmeket, logikus tehát, hogy ezzel kell foglalkoznom.

WS: Az első filmed - személyes kedvencem - a Wet&Salty még Sebastian Dörrel együtt készült. Peter Svensson vágta a Four Dimensions videót. Most újra Sebastian Dörrel dolgozol. Van ennek valami különleges oka, vagy ez csak annak függvénye, hogy éppen ki ér rá, ki tudja elvállalni a feladatot?

AP: A Four Dimensions sikerének köszönhetően Peter Svensson kapott egy megbízást a RedBulltól, amit elfogadott. Ezt a filmet tehát az eredeti csapat, Basti és Én készítettük. Együtt kezdtük, és Ő igazából mindegyik filmemben vállalt több-kevesebb szerepet. Fontos, hogy egy nagyszerű csapat dolgozzon együtt, különösen az én helyzetemben, hiszen én jelenleg az otthonomhoz, Hamburghoz vagyok kötve.

WS: Melyik filmet volt a legnehezebb elkészíteni?

AP: A legnehezebb egyértelműen ez a film, a Minds Wide Open volt. Büszke vagyok rá, és érzelmileg is különleges kötődésem van hozzá, hiszen életem két legnehezebb évében készült. Gondolj csak bele, kemoterápiás kezelés alatt állsz, a nap 24 órájában hányingered van, de szerződéseket kell aláírnod, és meg kell szervezned a hat fős csapat kijutását Indonéziába, ahol még egyikünk sem volt korábban. Nehéz.

WS: Melyik a kedvenc szörfös filmed? És melyik a kedvenced a sajátjaid közül?

AP: Nehéz kérdés. Mindegyik filmben van valami jó. Néha az akcióképek, néha a hangok. De a Windsurfing Movie 1 és 2 progresszív ötlete jó volt. Komoly szponzorációt kaptak, és mindent beleadtak. Tetszett a felvétel stílusa és a részletes munka.

A saját filmjeim? Nem tudnám megmondani. Mindegyik kicsit más. Mindegyik jól sikerült, ha azt nézed, hogy mekkora csapattal és milyen büdzsével dolgoztunk. De a legújabb filmünk eddig a legjobb a filmezés és az akció szempontjából. Bámulatos, hogy milyen jól néz ki a szörfözés, ha az ideális szögből, ideális fényviszonyokkal van felvéve.

.

WS: Hogy vagy most? Újrakezdted a szörfözést?

Brazíliában vagyok, minden nap szörfözöm. Az emberek szerint majdnem a régi formámban vagyok. Ez egy kicsit szomorú nekem.. de jól vagyok. Mikor sikerülnek a régebbi manőverek, arra gondolok, sokkal többet is tudnék.

Néha nagyon meglepődöm azon, hogy milyen gyorsan felépült a szervezetem. Három hónapja még a kórházban voltam, ma 4.2-vel nyomom a shakákat, és ennek örülök. Soha se hagyd, hogy a rák legyőzzön!

Köszönjük az interjút.

Minds Wide Open videó - Trailer

Minds Wide Open videó a Windsurfing.hu webshopban >>

Matto


RRD Double / Triple bag

Cimkék

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
32530
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

RRD Perfo

28 500 Ft

45 000 Ft

Severne Air

39 000 Ft

59 000 Ft

K4 Fang

21 000 - 23 000 Ft

F2 Rider

129 000 Ft

199 000 Ft

RRD Grado back zip 5/3

39 000 Ft

108 800 Ft

Aeron V-Grip 26

49 900 Ft

77 500 Ft

Ascan Jibe

10 990 Ft

Tiki Streamline

7 990 Ft

11 000 Ft

RRD Fireride

275 000 - 360 000 Ft

519 000 - 779 000 Ft

RRD The stark v3

29 000 Ft

44 000 Ft

CAAS C75 RDM

70 000 - 105 000 Ft

74 000 - 105 000 Ft

Madness poncsó

10 900 Ft

13 000 Ft