Nestea PWA Szörf Világkupa


2004.07.30

A Magyar Verseny Logója

Július 29.-én a budapesti Hemingway étteremben közös sajtótájékoztatót tartott a PWA és a Kite és Extrémsport Egyesület a Nestea Szörf Világkupa magyarországi futamáról, amely augusztus 31 és szeptember 5 között kerül megrendezésre a Club Aligában.

A sajtótájékoztatón többek között jelen volt Andrew Owen a PWA részéről (Professional Windsurfers Association), Kallós András a Coca-Cola Hungary PR igazgatója, Merész Tamás a Nestea brand menedzsere, a szervező Kite és Extrémsport Egyesület részéről Tancsa Péter és Pártos György (2002.-es Formula Windsurfing Magyar Bajnok), valamint Tusa Péter a Club Aliga igazgatója. A sajtótájékoztató kétségtelenül legnagyobb eseménye az amerikai Micah Buzianis megjelenése volt, akit címvédő PWA Racing világbajnokként a világ legjobb Formula versenyzőjének tartanak. Micah San Franciscoból érkezett a sajtótájékoztatóra, ahol a Nyílt Amerikai Bajnoki címet sikerült visszahódítania.

Andrew Owen, a tolmács, Micah Buzianis, Pártos György és Kallós András válaszolnak a kérdésekre

Megtudtuk, hogy a magyarországi Nestea PWA Racing Világkupa futamokat megelőző két napon Amslam verseny kerül megrendezésre, ahol bárki, amatőr szörfösként is összemérheti tudását az Amslam versenyen edzésként elinduló profikkal.

A tervezett program:

Kedd, Aug. 31. Amslam 1. nap
Szerda, Szept. 1. Amslam 2. nap, Nestea PWA Világkupa regisztráció
Csütörtök, Szept. 2. Nestea PWA Racing Világkupa 1. nap
Péntek, Szept 3. Nestea PWA Racing Világkupa 2. nap
Szombat, Szept. 4. Nestea PWA Racing Világkupa 3. nap
Vasárnap, Szept 5. Nestea PWA Racing Világkupa 4. nap.

A sajtótájékoztatón számos érdekes kérdés hangzott el a nagyszámban megjelent újságírók részéről.
Andrew Owentől megtudtuk, hogy mind az Amslam, mind a világkupa versenyen a formula szabályok érvényesek, tehát a PWA már 7 csomós szélben is rendez futamot, a szörftestek maximális szélessége 1005 mm, a szkeg maximális mérete 70 cm, és maximum 12,5 m2-es vitorlát használhatnak a versenyzők. Összesen három szkeggel, három vitorlával, egy deszkával nevezhetnek és minden felszerelés gyári, azaz a kereskedelmi forgalomban bárki által megvásárolható kell hogy legyen.

Micah Buzianis – győzni jövök vissza szeptemberben Magyarországra

Micah Buzianis a windsurfing.hu kérdésére elmondta, hogy legkomolyabb ellenfeleinek Antoine Albeau-t (FRA 192), Kevin Pritchardot (USA 3), Steve Allent (AUS 0) és Wojtek Brzozowskyt (POL 10) tartja. A Nestea Szörf Világkupa magyar futamát megelőző grand canari verseny után, jó néhány nappal a magyar verseny előtt érkezik Micah ismét Magyarországra, ezúttal feleségével és 4 hónapos kisfiával. Ezt a versenyt megelőző időt arra szeretné majd fordítani, hogy a Club Aligában felkészüljön a futamokra és minél jobban kiismerje a helyi viszonyokat, de egy napot mindenféleképpen Budapesten tölt majd, hogy egy kicsit jobban megnézhesse a várost, ami nagy hatást tett rá már ez a rövid idő alatt is.Micah interjút ad a Magyar ATV-nek

További újságírói kérdésekre Micah elmondta, hogy amennyiben novemberi ülésén a Nemzetközi Vitorlás Szövetség úgy döntene, hogy most először lehetővé teszi a profik indulását az olimpián, és a 11 pályázó közül a Formula Windsurfing osztályt választja a 2008-as Pekingi Olimpia szereplőjének, akkor mindenféleképpen harcba száll az olimpiai kvalifikációért.

Szörf eseményt még nem követett a sajtónak ilyen nagy érdeklődése

Pártos György elmondta, hogy a Nesteanak köszönhetően először jöhetnek Magyarországra a világ legjobb profi versenyzői a PWA-val, akik 1000 kilométeres körzetben nem versenyeztek még a világnak ezen a részén. A Nestea Szörf Világkupa Balatonaligán a magyar szörfsportnak azt jelenti, mint amit a vitorlázóknak jelentene, ha Magyarországon rendeznék az Amerika Kupát.

Pártos György – a világ legjobbjai mellett most először a magyarok is ott lehetnek a PWA Világkupa rajtvonalán

A PWA indulási jogot biztosít a magyaroknak a 35.000 Euro összdíjazású viadalon, mely szerint Magyarországot a Nestea Szörf Világkupán várhatóan az eddigi három Formula Magyar Bajnok Molnár Ákos, Glofák Olivér, és Pártos György, valamint a jelenlegi Formula ranglista további két legjobb helyen álló versenyzője, Koszti Gábor és Keczéry László fogja képviselni. Az indulási jog az egyébként olimpiai osztályban versenyző Gádorfalvi Áron részére is biztosítva van, aki korábban a Formula Magyar Bajnokságon bronz érmet szerzett. A magyar versenyzők részéről a mezőny első felébe való bekerülés is már tisztességes helytállásnak tekinthető. 40-50 indulóra számítanak a szervezők a versenyen.
Az Amslam versenyen több millió forint értékű tárgyi díjazás lesz, mely díjazásból a profi indulók nem részesülhetnek. A fő díj egy Neil Pryde RS4 10,7 m2-es versenyvitorla lesz, árboccal együtt, melynek értéke 400,000 forint.

Tusa Péter - újabb fejlesztések a Club Aligában

Tusa Péter a Club Aliga igazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja elmondta, hogy bár évek óta a legkedveltebb szörf versenyhelyszín Magyarországon a Club Aliga, a Magyar Bajnoki futamok mellett két amatőr világbajnokságot is rendeztek már, mégis több átalakítást is terveznek a Club Aliga területén annak érdekében, hogy a Nestea Szörf Világkupa elvárásainak, a versenyzők kényelmének és biztonságának még inkább megfeleljenek. Így pl. a parti versenyterületet egy teljesen új bejáró rendszer fogja összekötni a vízzel annak érdekében, hogy a versenyzők és felszereléseik mozgatása a legzökkenőmentesebben történjen a verseny ideje alatt is.A Formula Windsurf mögött… Tusa Péter – a Club Aliga igazgatója, Andrew Owen – PWA, Micah Buzianis – PWA Világbajnok, Pártos György – szervező, Merész Tamás – Nestea brand menedzser, Tancsa Péter – szervező

Reméljük a magyar versenyzők is helytállnak a versenyen és hogy a balatoni Nestea PWA Világkupa hagyományt fog teremteni Magyarországon és vissza fog térni a jövőben is!


Pro arboctalp

Cimkék

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
21207
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

NeilPryde Nexus

69 000 Ft

84 000 Ft

NeilPryde Nexus
F2 Shift

89 000 Ft

149 000 Ft

F2 Shift
Mystic Star 5/3 backzip

69 000 Ft

86 490 Ft

Mystic Star 5/3 backzip
Tiki Impulse

155 000 - 158 000 Ft

Tiki Impulse
Neilpryde Nexus lady

69 000 Ft

84 000 Ft

Neilpryde Nexus lady
Ascan Jibe

12 900 Ft

Ascan Jibe
Tiki Trainer rig

145 000 - 159 000 Ft

155 000 - 169 900 Ft

Tiki Trainer rig
Prolimit Slider

23 000 Ft

29 000 Ft

Prolimit Slider
Severne Convert 2021

164 000 - 185 000 Ft

196 000 - 221 000 Ft

Severne Convert 2021
Gaastra Hybrid 2021

148 000 - 199 000 Ft

214 000 - 259 000 Ft

Gaastra Hybrid 2021