Magyar Freestyle Bajnokság @ Surf&More


2015.07.11

Kedves Freestyle Szörfös! Csak szólunk, hogy idén újra megrendezésre kerül a Magyar Freestyle Bajnokság, az elmúlt években megszokott video expression session formában. A helyszín ezúttal fix, a fonyódligeti Surf&More szörfbázis (csúszda mellett) előtti területet fogjuk bekamerázni, az időpontot pedig a szél-előrejelzéstől tesszük függővé.

Lejjebb a kiírás, további kérdések: info@windsurfing.hu

Emlékeztető, ilyen volt, Fonyódligeti futam, 2012:

 

O?Neill Freakstyle 2012. - I. Futam - Fonyódliget from Windsurfing.hu on Vimeo.

4.3 Freestyle Magyar Bajnokság

Versenyforma:

Video expression session

Részvételi feltételek:

1. A versenyz a Magyar Szörf Szövetség regisztrációs díját, a versenyt megel z en befizeti.
2. A verseny nevezési díját határid re befizeti.
3. A versenyz ismeri és elfogadja a versenyre vonatkozó minden rendelkezést és szabályt, magára
nézve kötelez nek tartja azokat.
4. Regisztrálja magát a http://windsurfing.hu/contact.php (Kérdéseim, véleményem, etc.. - mezőbe "Freestyle Bajnokság Jelentkezés") weboldalon a Freestyle Magyar Bajnokságra.

Nevezés:
A versenyzőnek le kell adni vagy a Magyar Szörf Szövetség irodájában, vagy a verseny helyszínén a kitöltött, aláírt nevezési lapot is. Mivel ez az egész szezonra érvényes, ezért ezt elég csak egy alkalommal megtenni. A www.windsurfing.hu weboldalon történik a versenyekre a regisztráció. A versenyzőknek az els versenyt megelőzően ? amin elindulnak ? kell regisztrálniuk.

Felszerelés:
Korlátozás nélkül bármilyen szörffelszerelés használható.
Szélminimum:
14 csomó

Lebonyolítás:
-Az els verseny 2015. május 1-e után kerülhet megrendezésre. A futamok helyszíneiről és id pontjáról a versenyrendez ség telefonon, e-mailen, és interneten értesíti az indulókat.
-A helyszínen, a verseny előtti kormányosi megbeszélésen meghatározásra kerül, hogy pontosan mettől meddig tart a futam. A partról egy operatőr videokamerával felvételt készít a szörfösök manővereiről. A szörfösök sorban, egymás után, mindkét irányból besiklanak a kamera előtt bójákkal megjelölt területre, és ott mutatják be a manővereiket. A verseny egész ideje alatt, lehetőség szerint mindenkiről készül felvétel, aki a bójákkal kijelölt pályán manőverez.

-Az így elkészült felvételekből egy perces összeállítások készülnek, melyekre a versenyző által kiválasztott manőverek kerülnek fel. A felvételen speciális effekteket nem lehet alkalmazni, a
manővereket végig láthatóvá kell tenni, a videó letöltőjének ? azaz a bíráknak ? látnia kell, hogy az adott manőver sikeres volt-e vagy sem.

Értékelés:
A versenyzők magyar bajnokságban elért helyezése két eredmény súlyozott összesítéséből születik.
Az egyik a bírák által adott pontok átlagának 1,4 szeres szorzata (bírói eredmény), a másik az internetes közönségszavazatok pontszámainak átlaga (közönség eredmény). (A ?bírói átlagpont? súlyozására azért van szükség, mert a nagy részben laikus szavazók véleménye jobban súlyozza a ?látvány? értékelését, mint a ?nehézségi fokot?.)

A versenyek értékelésének alapja:
A versenyeken indulókról készült felvételekből egy perces videó-összeállítások készülnek, melyek a Windsurfing.hu weboldalon közzétételre kerülnek.

Versenyek bírói értékelése:
A bírók 1 és 9 pont között ? akár tört számos pontszámmal ? értékelik a versenyző k videón látható teljesítményét. A versenyzőket mindegyik bíró értékeli. ?Bírói eredményként? a legmagasabb és legalacsonyabb bírói pontszámok kihagyásával számított átlagpont 1,4 szeresét kapják a versenyzők. (A két bíró eredményének figyelmen kívül hagyása, az egyedi, bírói el ny- vagy hátrány okozás vélelmét zárja ki.)

Versenyek közönség értékelése:
A www.windsurfing.hu-n szavazók Név, Cím, E-mail cím, Telefonszám megadása után 1-9-es egész számú skálán pontozzák minden versenyző futamát. A versenyzők így kapott pontjainak
átlaga adja meg a ?közönség eredményt?. Az internetes szavazás nyilvános, a leadott szavazatok mellett a szavazat leadójának neve is ott szerepel.

Verseny értékelés:
A ?bírói eredmény? és a ?közönség eredmény? összege adja meg a versenyz k pontszámát. Ezek csökken sorrendbe állítása adja meg a verseny végs sorrendjét. A legtöbb ponttal rendelkező versenyző lesz az első helyezett stb.

Freestyle Magyar Bajnokság értékelése:
A Magyar Freestyle Bajnokság versenysorozat három tervezett eredményes versenyből áll. A versenyzők összesített bajnoki pontszámát a versenyeken elért helyezéseik összege adja meg, a kieső futam értékének figyelmen kívül hagyásával. Ezen pontszámok növekvő sorrendbe állítása adja meg a Freestyle Magyar Bajnokság végső sorrendjét. A legalacsonyabb pontszámú versenyző a Freestyle Magyar Bajnok. Eredményesnek min sül az a verseny, melyet a versenyigazgató értékelhetőnek ítél közvetlenül a verseny lebonyolítása után.

Bajnokságból kies verseny:

Amennyiben a verseny időszak utolsó dátumáig három eredményes verseny kerül megrendezésre, a versenyzők kiejthetik azt a versenyt, melyen a legrosszabb eredményt érték el. Amennyiben egy versenyző egy versenyen nem tud megjelenni (DNC), helyezése a verseny összes versenyző száma + 1 lesz.

Amennyiben 2015. október 30-ig nem kerül megrendezésre mindhárom tervezett verseny, a végeredmény az addig megtartott versenyek eredményei alapján számítódik.

Bajnokság
végeredményének meghirdetése előtt a Magyar Szörf Szövetség által kijelölt pártatlan szakértő bírák véglegesítik a végső sorrendet.

Holtverseny:
1. Ha a Freestyle Magyar Bajnokág végeredményében pontazonosság állna el , akkor annak javára d l el a holtverseny, aki többször végzett a másik előtt.
2. Ha továbbra is fennáll a pontazonosság, akkor annak javára d l el a holtverseny, akinek magasabb a versenyeken kapott ?bírói eredmények? összege.
3. Ha továbbra is fennáll a pontazonosság, akkor annak javára d l el a holtverseny, akinek magasabb érték a legmagasabb ?bírói eredménye?.
4. Ha továbbra is fennáll a pontazonosság, akkor holtverseny marad a versenyzők között.

Eredmények közlése:
Az internetes szavazás a közzétételt követ en 10 naptári nappal zárul le. Az adatok feldolgozása után, a 11. napon a versenyek végeredménye interneten kihirdetésre kerül.


Ascan Black

Cimkék

freestyle    

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
60626
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

NeilPryde Nexus

69 000 Ft

84 000 Ft

NeilPryde Nexus
Pat Love bukósisak

16 990 Ft

27 000 Ft

Pat Love bukósisak
Mystic Star 5/3 backzip

69 000 Ft

113 000 Ft

Mystic Star 5/3 backzip
Starboard Futura 2023

729 000 Ft

1 059 600 Ft

Starboard Futura 2023
Starboard Carve 2023

565 000 - 679 000 Ft

787 600 - 995 600 Ft

Starboard Carve 2023
JP SuperLight

144 000 - 154 000 Ft

239 000 - 245 000 Ft

JP SuperLight
Neilpryde Nexus lady

69 000 Ft

84 000 Ft

Neilpryde Nexus lady
Ascan Jibe

16 900 Ft

Ascan Jibe
Tiki Trainer rig

145 000 - 159 000 Ft

155 000 - 169 900 Ft

Tiki Trainer rig
Pat love impact vest

32 000 Ft

52 000 Ft

Pat love impact vest
Starboard Carve 2023

565 000 - 679 000 Ft

787 600 - 995 600 Ft

Starboard Carve 2023
Gaastra Hybrid 2021

148 000 - 199 000 Ft

214 000 - 259 000 Ft

Gaastra Hybrid 2021