Cikkek


Hurghada - 2015 - Mercure hotel - spot-leírás

2015.04.02

Hunok akcióban

Delfin "üldözés"

"Opening ceremony"

Harry Nass, a legnagyobb dahabi szörfcenter tulajdonosa tavalyi túránkon lelkesen promózta éppen épülő hurghadai centerét, meggyőzött minket arról, hogy a Vörös-tenger másik oldalára szervezzük 2015-ös szezonnyitó túránkat.

Utazás

Hurghada Budapestről (is) könnyen elérhető, erre a területre nem vonatkozott a Sínaira érvényes utazási-tilalom (Sharm-el Seikh-en kívül nem ajánlott), ezért itt továbbra is sűrűn szállnak le a gépek, nincs akkora "turista-hiány" mint Dahabban. A szörfszállítás sajnos a Travel Service megváltozott feltételei miatt sokkal drágább, mint korábban, így a 185 EUR-os kedvezményes szörf-bérlés előfoglalási ár jelentősen olcsóbb volt mint a szörf kiszállítása - és tárolása.

Ha fúj

Harry Nass új centere jól felszerelt, mivel frissen nyitott, ezért zömében új cuccokkal van telepakolva. A spot promózásakor látott homokpad, és a mögötte található sima vizes terület sajnos a centertől elég messze van, rengeteget kellett hozzá kreuzolni, és nem is találtam olyan (teljesen) sima vízet mint amilyen pl. Dahabban, vagy Prasonisin van. A homokpadot az azt körülvevő korallzátonyok miatt nehéz is teljesen megközelíteni. A center előtt teljesen átlagos-hullámos a víz, freestylera és jibe-gyakorlásra alkalmas, de nem sima. Az indulóhely elég szűkös, tengerisün telep és a hotel vendégeinek lekerített úszó-terület között tudnak indulni a szörfösök. Az öböl a tanulóknak egyrészt előnyös, mert a hullámzás gyengébb, viszont kár, hogy a rendelkezésre álló területet csökkenti az előbb leírt két lekerített rész.

A szélstatisztika nem hiszem, hogy mérvadó, nem volt szerencsénk, az utazásunkra kiszemelt hét előtt, és után is végig fújt az erős szél, nekünk viszont mindössze egy erősebb szeles nap maradt (5.2 / 100 L freestylera ideális), 7-ből hat alkalommal kicsit felhősebb idő, és gyenge szél fogadott minket.

Ha nem fúj

Luxor-Kairó: A Hurghada környékén található hotelekből rendszeresen szerveznek utakat Luxorba, és Kairóba. Készülj fel rá, hogy irányonként nagyjából 1000 óra az útidő, indulás hajnal 4-5 között, érkezés éjjel, utazás kényelmes egyiptomi buszokkal. Szerencsés esetben a program része a kairói dugó-nézés, defektes busz kerékcseréje emelő nélkül a sivatagban, és a többi hotel vendégeinek összeszedése is, kb 1,5 órán keresztül a környék szálláshelyei között cikázva. Ezzel természetesen nem akarom degradálni a túrát, nem mindennapi látványban és élményben lehet részed, de az árát is elkérik, Luxor pl. 90 EUR.

Delfin-nézés: Ehhez már elég normális időben felkelni, a hajók a hotel kikötőjében állnak, a legénység komplett programmal várja a delfinekre "éhes" résztvevőket, melynek a csúcsa a delfinekkel-úszkálás (tényleg együtt-úszkálásról van szó, szabadon élő, nem betanított delfinekkel:), sznorizás több helyszínen (búvárszeműveg-békaláb), pecázás (a legbénábbak is foghatnak halat egy egyszerű damillal), és természetesen étel-ital a nap közepén. Mindenképpen ajánlott! Ára 41 EUR volt.

Szélcsendes sportok: A hotelben 2 squash pálya is található, melyet naponta igénybe vettünk, de lehet gyúrni is (waze), futni a futópadon, teniszezni, úszni a medencében, ping-pongozni, ráadásul mindent térítés-mentesen.

Hurghada: Hangulatos, csendes utcácskák, kávézók, bárok, éttermek, a szellős terek rengeteg növénnyel, rengeteg látnivaló, jól szervezett közlekedés.. Na ez nincs Hurghadában, van viszont rengeteg dudáló autó, halálfélelem még a járdán is, dzsuvás utcák, hamisítványokkal teli boltok, világmárkák bagóért :), nem ajánlott program.. Állítólag a Marina teljesen rendben van, de nekünk a "városnézés" után már elment a kedvünk.

A hotel

A hurghadai Mercure hotel összességében rendben van. Ideális mérete - nem az az ipari méretű hotelkomplexum, de elég nagy ahhoz, hogy elegendő szolgáltatást tudjon nyújtani (pl sportpályák), és hogy mindenki kényelmesen elférjen. Szerencsére itt viszonylag kisebb arányban vannak mindig éhes és ittas vendégek abból a nagy országból, kulturált a közönség és a kiszolgálás is.

A spot összességében

Hurghadában tehát a széllel nem volt szerencsénk, de ez sajnos bárhol előfordulhat. Hurghadában a hotel kiváló, könnyebb a ki-bejutás mint Dahabban, ott viszont simább a víz, jobb szörfözni, és a falu hangulata egyiptomi viszonylatban mindent visz..

További képek a túráról >>

Matto


Cimkék

Egyiptom    

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
27338
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

Szélmérő

7 900 Ft

Severne Air

39 000 Ft

59 000 Ft

RRD c80 RDM

84 000 - 98 000 Ft

114 000 - 135 000 Ft

RRD Fahrenheit 6/4

99 000 Ft

182 000 Ft

Prolimit Fusion Freezip 4/3

39 900 Ft

59 000 Ft

RRD Celsius pro 5/3

59 000 Ft

129 000 Ft

Ascan Jibe

10 990 Ft

Tiki Streamline

7 990 Ft

11 000 Ft

RRD Fireride

275 000 - 380 000 Ft

519 000 - 779 000 Ft

RRD The stark v3

29 000 Ft

44 000 Ft

CAAS C75 RDM

70 000 - 115 000 Ft

84 000 - 115 000 Ft

Prolimit Predator 6/4

69 000 Ft

89 000 Ft