Hurghada - 2015 - Mercure hotel - spot-leírás


2015.04.02

Hunok akcióban

Delfin "üldözés"

"Opening ceremony"

Harry Nass, a legnagyobb dahabi szörfcenter tulajdonosa tavalyi túránkon lelkesen promózta éppen épülő hurghadai centerét, meggyőzött minket arról, hogy a Vörös-tenger másik oldalára szervezzük 2015-ös szezonnyitó túránkat.

Utazás

Hurghada Budapestről (is) könnyen elérhető, erre a területre nem vonatkozott a Sínaira érvényes utazási-tilalom (Sharm-el Seikh-en kívül nem ajánlott), ezért itt továbbra is sűrűn szállnak le a gépek, nincs akkora "turista-hiány" mint Dahabban. A szörfszállítás sajnos a Travel Service megváltozott feltételei miatt sokkal drágább, mint korábban, így a 185 EUR-os kedvezményes szörf-bérlés előfoglalási ár jelentősen olcsóbb volt mint a szörf kiszállítása - és tárolása.

Ha fúj

Harry Nass új centere jól felszerelt, mivel frissen nyitott, ezért zömében új cuccokkal van telepakolva. A spot promózásakor látott homokpad, és a mögötte található sima vizes terület sajnos a centertől elég messze van, rengeteget kellett hozzá kreuzolni, és nem is találtam olyan (teljesen) sima vízet mint amilyen pl. Dahabban, vagy Prasonisin van. A homokpadot az azt körülvevő korallzátonyok miatt nehéz is teljesen megközelíteni. A center előtt teljesen átlagos-hullámos a víz, freestylera és jibe-gyakorlásra alkalmas, de nem sima. Az indulóhely elég szűkös, tengerisün telep és a hotel vendégeinek lekerített úszó-terület között tudnak indulni a szörfösök. Az öböl a tanulóknak egyrészt előnyös, mert a hullámzás gyengébb, viszont kár, hogy a rendelkezésre álló területet csökkenti az előbb leírt két lekerített rész.

A szélstatisztika nem hiszem, hogy mérvadó, nem volt szerencsénk, az utazásunkra kiszemelt hét előtt, és után is végig fújt az erős szél, nekünk viszont mindössze egy erősebb szeles nap maradt (5.2 / 100 L freestylera ideális), 7-ből hat alkalommal kicsit felhősebb idő, és gyenge szél fogadott minket.

Ha nem fúj

Luxor-Kairó: A Hurghada környékén található hotelekből rendszeresen szerveznek utakat Luxorba, és Kairóba. Készülj fel rá, hogy irányonként nagyjából 1000 óra az útidő, indulás hajnal 4-5 között, érkezés éjjel, utazás kényelmes egyiptomi buszokkal. Szerencsés esetben a program része a kairói dugó-nézés, defektes busz kerékcseréje emelő nélkül a sivatagban, és a többi hotel vendégeinek összeszedése is, kb 1,5 órán keresztül a környék szálláshelyei között cikázva. Ezzel természetesen nem akarom degradálni a túrát, nem mindennapi látványban és élményben lehet részed, de az árát is elkérik, Luxor pl. 90 EUR.

Delfin-nézés: Ehhez már elég normális időben felkelni, a hajók a hotel kikötőjében állnak, a legénység komplett programmal várja a delfinekre "éhes" résztvevőket, melynek a csúcsa a delfinekkel-úszkálás (tényleg együtt-úszkálásról van szó, szabadon élő, nem betanított delfinekkel:), sznorizás több helyszínen (búvárszeműveg-békaláb), pecázás (a legbénábbak is foghatnak halat egy egyszerű damillal), és természetesen étel-ital a nap közepén. Mindenképpen ajánlott! Ára 41 EUR volt.

Szélcsendes sportok: A hotelben 2 squash pálya is található, melyet naponta igénybe vettünk, de lehet gyúrni is (waze), futni a futópadon, teniszezni, úszni a medencében, ping-pongozni, ráadásul mindent térítés-mentesen.

Hurghada: Hangulatos, csendes utcácskák, kávézók, bárok, éttermek, a szellős terek rengeteg növénnyel, rengeteg látnivaló, jól szervezett közlekedés.. Na ez nincs Hurghadában, van viszont rengeteg dudáló autó, halálfélelem még a járdán is, dzsuvás utcák, hamisítványokkal teli boltok, világmárkák bagóért :), nem ajánlott program.. Állítólag a Marina teljesen rendben van, de nekünk a "városnézés" után már elment a kedvünk.

A hotel

A hurghadai Mercure hotel összességében rendben van. Ideális mérete - nem az az ipari méretű hotelkomplexum, de elég nagy ahhoz, hogy elegendő szolgáltatást tudjon nyújtani (pl sportpályák), és hogy mindenki kényelmesen elférjen. Szerencsére itt viszonylag kisebb arányban vannak mindig éhes és ittas vendégek abból a nagy országból, kulturált a közönség és a kiszolgálás is.

A spot összességében

Hurghadában tehát a széllel nem volt szerencsénk, de ez sajnos bárhol előfordulhat. Hurghadában a hotel kiváló, könnyebb a ki-bejutás mint Dahabban, ott viszont simább a víz, jobb szörfözni, és a falu hangulata egyiptomi viszonylatban mindent visz..

További képek a túráról >>

Matto


ReSailCle

Cimkék

Egyiptom    

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
80759
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

NeilPryde Nexus

69 000 Ft

84 000 Ft

NeilPryde Nexus
F2 Shift

89 000 Ft

149 000 Ft

F2 Shift
Mystic Star 5/3 backzip

69 000 Ft

86 490 Ft

Mystic Star 5/3 backzip
Tiki Impulse

155 000 - 158 000 Ft

Tiki Impulse
Neilpryde Nexus lady

69 000 Ft

84 000 Ft

Neilpryde Nexus lady
Ascan Jibe

12 900 Ft

Ascan Jibe
Tiki Trainer rig

145 000 - 159 000 Ft

155 000 - 169 900 Ft

Tiki Trainer rig
Prolimit Slider

23 000 Ft

29 000 Ft

Prolimit Slider
Severne Convert 2021

164 000 - 185 000 Ft

196 000 - 221 000 Ft

Severne Convert 2021
Gaastra Hybrid 2021

148 000 - 199 000 Ft

214 000 - 259 000 Ft

Gaastra Hybrid 2021