HT Windependent Days - Freestyle versenysorozat


2006.04.14


A Windsurfing.hu a Heavy Toolssal karöltve egy erős szeles, négy fordulós kitesurf és windsurf freestyle versenysorozatot indít. Mivel Magyarország köztudottan nem az erős szelek hazája, a feladat elso hallásra nem tűnik egyszerűnek, az internet adta lehetőségeket kihasználva viszont mind a szélcsend okozta kellemetlenségek, mind pedig a bírák szubjektivitása kivédhető!

A versenysorozat nem csak a hangzatosság miatt kapta a windependent days nevet. A versenyek dátuma nincs meghatározva előre, az szigorúan csak a széltől függ. Ha az időjárás előrejelzés szeles időt ígér, a szervezők felkeresik a windsurfing.hu –n ingyenesen regisztrált versenyzőket és közlik velük a futamok időpontját és helyszínét, ami részben szintén a szél függvényében kerül kiválasztásra.

A versenyen bárki részt vehet, az egyetlen feltétel csupán a windsurfing.hu weboldalon történo jelentkezés.

A helyszínen történő gyors regisztráció után minden versenyző kap 2x7 percet, mialatt a parton az operator felvételt készít róla. Az így elkészült 14 perces felvételből egy perces összeállítások készülnek, melyekre a versenyző által kiválasztott manőverek kerülnek fel. Speciális effekteket a lassítás kivételével nem lehet alkalmazni, a manővereket végig láthatóvá kell tenni, a videó letöltőjének – azaz a bírának – látnia kell, hogy az adott manőver sikeres volt-e vagy sem.

A futamok végeredménye, a pontozás nem a helyszínen, hanem a verseny után, egy előre meghatározott határidőig az interneten történik. A versenyen való részvételhez hasonlóan a pontozás is mindenki számára nyitott. A versenyzők produkciójáról készült rövid felvételek letölthetők a www.windsurfing.hu honlapról és azok alapján mindenki leadhatja szavazatát, illetve felállíthatja a szerinte jogos sorrendet a versenyzők között. A bírák tehát mi vagyunk, a verseny végeredménye nem 4-5 fő véleménye, hanem internetezők ezreinek a szavazata alapján dől el.

A verseny tehát mindenki számára nyitott, bárki lehet versenyző, bárki lehet versenybíró, ráadásul végre erős szélben indulhat a verseny!

Az egyes versenyek és az egész versenysorozat győztesei a Heavy Tools jóvoltából értékes nyereményeket kapnak. (Összdíjazás: 280 000 Ft

)

Matto – Windsurfing.hu

Regisztrációhoz kattints ide!!

Windependent Days Versenykiírás

1. Szabályok

A versenyek kiteszörf és windszörf kategóriákban kerülnek megrendezésre.

A versenyzés feltétele a Windsurfing.hu weboldalon történő regisztráció. A regisztrációnak szeptember 31.-a határideje, illetve - értelemszerűen - a 4. verseny megrendezése után további rendezvények híján már nem lehet jelentkezni. Az első verseny 2006. május 10.-e után kerül megrendezésre. A versenyekre való jelentkezésnek nem feltétele, hogy a regisztráció május 10.-ig megtörténjen, de előfordulhat, hogy a későn regisztráló lemarad egy vagy több versenyről.

Regisztrációhoz kattints ide!!

A futamok helyszínéről és időpontjáról a versenyrendezőség külön emailen és interneten értesíti az indulókat.

Amennyiben szeptember 31.-ig nem kerül megrendezésre a tervezett négy verseny, a végeredmény az addig megtartott versenyek alapján dől el.

A helyszínen történő regisztrációt követően meghatározásra kerül, hogy az indulók milyen sorrendben következnek egymás után. Minden versenyző kap 2x7 percet, mialatt az operator felvételt készít róla. Az operator egyszerre csak egy indulóról készít felvételt. A két hét perces szakasz között a felszerelés cserélhető.

Az így elkészült 14 perces felvételből egy perces összeállítások készülnek, melyekre a versenyző által kiválasztott manőverek kerülnek fel.

A felvételen speciális effekteket a lassítás kivételével nem lehet alkalmazni, a manővereket végig láthatóvá kell tenni, a videó letöltőjének – azaz a bírának – látnia kell, hogy az adott manőver sikeres volt-e vagy sem.

2. Versenyzési és érvényességi feltételek

A Windependent Days versenyein való részvétel feltétele, hogy a versenyző
a. ismerje és fogadja el a versenyre vonatkozó rendelkezéseket és szabályokat
b. regisztrálja magát a www.windsurfing.hu weboldalon
c. rendelkezzen érvényes sportorvosi igazolással

A Windependent days versenyei nyíltak, külföldiek a magyar versenyzőkkel azonos feltételekkel versenyezhetnek:

3. Pontozás, Értékelés

A versenyeken indulókról készült 14 perces felvételekből egy perces videó-összeállítások készülnek, melyek a Windsurfing.hu weboldalon közzétételre kerülnek. Az internetezők Név, Cím, E-mail cím, Telefonszám megadása után 1-9-es skálán pontozhatják a versenyzők futamait.

Az 1-10-ig kapott pontok átlaga alapján határozzuk meg a végeredményt. A legtöbb pontot kapott versenyző szerzi meg az első helyet.

Az internetes szavazás a közzétételt követő 20. naptári napig érvényes. Az adatok feldolgozása után, a 21. napon az egyes futamok végeredménye kihirdetésre kerül.

Döntetlen verseny esetén a szavazás időtartamát további két nappal meghosszabbítjuk. Amennyiben az eredmény a 22. nap után is döntetlen, a végeredmény is döntetlen marad.

A Windependent Days versenysorozat négy futamból áll. Az összesített végeredmény számításakor minden versenyző annyi pontot kap, ahányadik helyezést sikerült elérnie.
Döntetlen végeredmény esetén az internetes szavazás alatt a négy futam után elért összes kapott átlagpontszám összege a döntő. Amennyiben ez is megegyezik, abban esetben a nem az átlag, hanem az összes kapott pontszámot számítjuk.


4. Versenyterület

A versenyterület helyét a versenyutasításban, vagy a kormányosi megbeszélés során közli a versenyrendezőség.


5. Felelosség

A versenyeken és a versenyekkel kapcsolatos eseményeken való részvétel a versenyző saját felelősségére történik. A Windsurfing.hu, a Heavy Tools, a versenyek rendezőbizottságai és annak tagjai, képviselői mentesek minden kár, veszteség, sérülés esetén a felelősség alól, bármilyen körülmények között, bármi történik a parton vagy vízen, személlyel vagy felszereléssel. Minden esetleges személyi és tárgyi káresemény esetén a felelősség megállapítása a versenybíróság feladata és joga. Az ezt követő kárrendezésre a PTK-ban foglaltak az érvényesek.

7. Program

Minden egyes futamon a verseny napját megelőző egyeztetés szerint.

8. Versenyutasítás

A versenyutasítást nevezéskor kapják meg a versenyzők, amennyiben a versenyigazgató nem helyettesíti a kormányosi értekezlet közléseivel.

9. Doppingellenorzés

A versenyzőknek be kell tartaniuk az ISAF előírásait a tiltott módszerek és szerek alkalmazását illetően. A versenyzők doppingellenőrzésére a versenyek folyamán bármikor sor kerülhet. A kiválasztási procedúra történhet az”RRS” L függelékének 3.1 pontja szerint, de előre kiválasztott versenyzők is ellenőrizhetők.

10. Díjazás

A bajnokságon mind a kiteszörf, mind a windszörf kategóriában

1. a legtöbb szavazatott kapott induló 80.000 Ft értékű Heavy Tools ruházatot kap.

2. hely - 40 000 Ft értéku Heavy Tools ruházat
3. hely - 20 000 Ft értéku Heavy Tools ruházat

11. Branding

A versenyrendezőség előírhatja a versenyzőnek, hogy a verseny idejére a verseny szponzorának márkajelét elhelyezze vitorláján, illetve a verseny alatt a márkajellel ellátott felsőruházatot viselje.

12. Média

A versenyekre való nevezéssel a versenyző automatikusan megadja a jogot az szervezőknek, hogy saját belátása szerint készítsen, használjon és bármikor bemutasson bármilyen, a versenykiírás szerinti bajnoki versenyen felvett filmet, vagy fényképet bármely médiumban. A versenyző a nevezés aláírásával tudomásul veszi, hogy az ezekben való szereplésért ellenszolgáltatás nem jár.

13. Büntetések

Azt a versenyzőt, aki a versenyrendezőség utasítása ellenére egyáltalán nem, vagy nem megfelelően helyezi el a vitorláján a verseny szponzorának márkajelét, vagy nem viseli az előirt felsőruházatot, a versenyrendezőség minden érintett futamból, figyelmeztetés nélkül kizárhatja. Ezen futamok értékelésénél a DSQ alkalmazandó.
Azt a versenyzőt, aki akár vízen, akár parton szemetel, a versenyrendezőség kizárhatja.

14. Információ

Windsurfing.hu Szerkesztoség

www.windsurfing.hu
e-mail: matto@windsurfing.hu
tel: 06 20 496 4656 , Takács Máté

Jelentkezés a http://www.windsurfing.hu/windependentreg.asp weboldalon, illetve a fenti címeken.


F2 Axxis Most csak 155.000 Ft

Cimkék

freestyle     Windependent    

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
69001
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

NeilPryde Nexus

69 000 Ft

84 000 Ft

NeilPryde Nexus
Pat Love bukósisak

16 990 Ft

27 000 Ft

Pat Love bukósisak
Mystic Star 5/3 backzip

69 000 Ft

113 000 Ft

Mystic Star 5/3 backzip
Severne Blade 2022

239 000 - 345 000 Ft

299 000 - 393 000 Ft

Severne Blade 2022
O´Neill neoprene

33 000 - 39 900 Ft

O´Neill neoprene
JP SuperLight

144 000 - 154 000 Ft

239 000 - 245 000 Ft

JP SuperLight
Neilpryde Nexus lady

69 000 Ft

84 000 Ft

Neilpryde Nexus lady
Ascan Jibe

13 900 Ft

Ascan Jibe
Tiki Trainer rig

145 000 - 159 000 Ft

155 000 - 169 900 Ft

Tiki Trainer rig
Prolimit Slider

23 000 - 29 000 Ft

29 000 Ft

Prolimit Slider
Severne Convert 2022

185 000 - 229 000 Ft

221 000 - 275 000 Ft

Severne Convert 2022
Gaastra Hybrid 2021

148 000 - 199 000 Ft

214 000 - 259 000 Ft

Gaastra Hybrid 2021