Cikkek


DESKA Board - még jobban gurul

2014.12.11

Szeptember elején beszámoltunk a tervek szerint hazai gyártású / fejlesztésű DESKA board sikereiről, és terveiről. Azóta a DESKA gazdájától, Tölgyesy Csabától folyamatosan ömlöttek a hírek, rengeteg a pozitív fejlemény, eljött az idő, hogy összefoglalja nekünk mi a helyzet a magyar szörfös startuppal.

windsurfing.hu (WS): Hol tart most a magyar Deska-projekt?

Tölgyesy Csaba (Deska):
- Az indiegogo.com crowdfunding oldalon sikeresen elérte a célját a kampány. 101%-át gyűjtötte össze a kitűzött célnak, illetve egy befektető is csatlakozott a projecthez.- Megalapítottuk a céget. Tart a fejlesztés, készül a 6. prototípus, mely a DESKA Board első olyan modellje lesz ami sorozatgyártásba kerül. A sorozatgyártást nem úgy kell elképzelni, hogy köpködi majd kifelé a deszkákat egy nagy gép, hiszen a termék készítése továbbra is kézzel, és megrendelésenként történik. Persze nyilván lesz egy árukészletünk is, melyet azonnal a megrendelők rendelkezésére tudunk bocsájtani. Jelenleg disztributorokat toborzok minden országból, tavasszal több helyen lesznek tesztnapok is.

- A DESKA elsősorban városi használatra rendeltetett. A tárcsafék rendszernek, és a szörf papucsoknak, illetve a nagy kerekeknek köszönhetően könnyedén és biztonságosan használható a városi környezetben. Másik előnye, hogy hamar tanulható, nem kell hetekig gyakorolni. Szóval azok is szeretni fogják, akiknek nincsenek nagy tapasztalatai deszkázás /szörfözés terén. A vitorlát továbbra is csak olyan helyeken tanácsos használni, ahol ehhez van elég tér, és szél egy élvezetes játékhoz.Az első 24db, már megrendelt DESKA Board a tervek szerint 2015 Márciusában érkezik a boldog tulajdonosokhoz. Rendeltek már DESKA-kat Ausztráliából, Chile-ből, Norovégiából, Finnországból, Vietnámból, Californiából, Portugáliából, Venezuelából, az Arab térségből, illetve Braziliából, és kishazánkból is, szóval úgy tűnik, hogy abszolút a nemzetközi piacra termett.

Jelenleg az alábbi linken várjuk az előrendeléseket, kedvezményes $599-es áron:

https://deska-board-store.myshopify.com/

WS: Elég komoly reklámhadjáratot csináltál a pénz-gyűjtésnek. Mit tartasz a legsikeresebb lépésnek? Ezeket mind ingyen sikerült megszerezni?

DESKA: "Nos a marketing kampányommal nagyon sok munka volt, és kérdésedre leírom a 3 fő dolgot, melyek nagy lökést adnak a projektnek:

1., Miután publikussá tettem a projektet, bekerült a legnagyobb design blogok első oldalára. Így a Yanko Design-ra, Trendhunter-re, Gizmodo-ra, Gizmag-ra, stb (még kb.30 oldal), és mindenhol nagy népszerüségnek örvendett. Az olvasók eljöttek a hivatalos facebook oldalra, ahol már tudtam tartani velük a kapcsolatot, UpDate-elni őket a hírekről. Már több, mint 10000-en vannak, köztük Ricardo Campello, aki segített a toborozásban is néhány post-al, mert tetszik neki a DESKA.2., Második nagy mérföldkő/siker az volt amikor a project megnyerte a HP (Hewlett Packard) által sponzorált design versenyen a legfontosabbnak számító ′közönség díjat′, ezért kihívták Londonba a HP Z stúdiójába a Soho közepén, ahol sok újságíró volt, ettől fogvaa DESKA még nagyobb népszerüségnek örvendett. Ezidő alatt megalapult a deskaboard.com, ami landing oldalként reptette az embereket a már működő indiegogo kampányra, illetve itt is több mint 700 jövendőbeli kuncsaft feliratkozott a DESKA hírlevélre.

3., Mindezeknek együttesen köszönhető, hogy a DESKA sikeres crowdfunding kampányt is csinált, kishazánkban írt róla az index.hu, a HVG, szerepelt több rádiós startup műsorban, TV-ben, szerzett befektetőt is, a minap megjelent a Top Gear magazinban, megalapult a cég, és innentől elért arra a pontra, amikor magátol terjedt/terjed.Természetesen a továbbiakban is szükség marketing stratégiára, melyen folyamatosan dolgozom a termék fejlesztésével párhuzamosan. Ezek a feladatok már természetesen megkövetelik bizonyos tőke bevonását.

A következő cél, hogy minél több megrendelés legyen, és a megrendelők elégedettek legyenek, így a DESKA egy divatos márkává nője ki magát. Hosszú az út, de az irány amerre haladok elég jónak tűnik. Nagyon sokan megkeresnek a saját kampányaikkal, ötleteikkel a DESKA óta az emberek, és néhányukkal el is kezdtem a közös munkát. Egyszóval ipari formatervezőből kezdek átalakulni vállalkozóvá, ami nem feltétlenül baj, hiszen rengeteg dolgot tanultam az elmúlt időben, ráadásul mindezen tapasztalatokat itt kint a "vadonban" élesben tettem magamévá. Már csak emiatt is megérte megcsinálni a DESKA-t, szóval mindenkinek azt javaslom, hogy ha van ötelete akkor kezdjen is vele valamit, mert rosszul nem járhat."

Szinte minden nap jön valami új hír, hogy ide-vagy oda felkerült a terved. Mi a legfrissebb?

A 2014-es és ′Hungarian Cool list′- re kerültem a DESKA-val. :) http://cool2014.blog.hu/2014/12/10/27_deska_csaba

 


Cimkék

DESKA board     görszörf    

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
75835
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

Szélmérő

7 900 Ft

Severne Air

39 000 Ft

59 000 Ft

RRD c80 RDM

84 000 - 98 000 Ft

114 000 - 135 000 Ft

RRD Fahrenheit 6/4

99 000 Ft

182 000 Ft

Prolimit Fusion Freezip 4/3

39 900 Ft

59 000 Ft

RRD Celsius pro 5/3

59 000 Ft

129 000 Ft

Ascan Jibe

10 990 Ft

Tiki Streamline

7 990 Ft

11 000 Ft

RRD Fireride

275 000 - 450 000 Ft

519 000 - 779 000 Ft

RRD The stark v3

29 000 Ft

44 000 Ft

CAAS C75 RDM

70 000 - 115 000 Ft

84 000 - 115 000 Ft

Prolimit Predator 6/4

69 000 Ft

89 000 Ft