Cikkek


2 szörfös kvóta karácsonyra - 2. rész- Lodi interjú

2011.12.27

Dido után Utassy Lorándot, a Magyar Szörf Szövetség főtitkárát és a válogatott Szövetségi Kapitányát kérdeztük a sikerekről és a várható teendőkről.

Windsurfing.hu (WS) - Túl vagyunk a versenyen, 2 kvótát sikerült szerezni, elégedett vagy?

Utassy Loránd (Lodi): Természetesen. Ez volt a terv, Didónál kicsit izgalmas volt, főleg az utolsó futam, ahol már csak egyetlen pont előnnyel vártuk a folytatást, de sikerült megelőznie több hellyel is a holland versenyzőt, Áron az elejétől magabiztosan és jól versenyzett, végig biztos voltam a kvótaszerzésben, belefértek a végén az apróbb hibák is.

WS - Minden olajozottan ment, vagy voltak fennakadások?

Lodi: Számunkra nem volt szerencsés ilyen távol rendezni a világbajnokságot, sok mindennel nem voltunk tisztában, az edzési lehetőség például nem volt biztosított a klubban, ahol a versenyt rendezték, teljesen máshol kellett volna edzeni, de szinte semmi értelme nem volt 20 km-rel beljebb egy folyón, más körülmények között edzeni. Versenyzőink így egy közeli szabad beach-en szálltak vízre és a verseny helyszínén tudtak szörfözni nap, mint nap. A versenyterületünket olyan közel rakták a parthoz, hogy motorossal oda be sem mehettünk csak percekre tudtuk megközelíteni versenyzőinket, a pálya nagy részét nem is láttuk, kis túlzással mondhatom, nem biztos, hogy megérte a milliós költséget a motorcsónak kiszállítása, hiszen akár a mólóról is le lehetett volna vezényelni a futamokat...

WS - Neked mi a teendőd a verseny után, London előtt?

Lodi: Szövetségi kapitányként is és főtitkárként is továbbra is egyengetni versenyzőink útját London felé, ellenőrizni, tervezni az edzéseket, versenyeket, együttműködni a klubjukkal, az edzőkkel, sportorvosokkal, a keret masszőrével, megteremteni az ideális anyagi hátteret hogy zökkenőmentesen és eredményesen készülhessenek továbbra is. Meg kell említeni, hogy Cholnoky Sárának és Erdélyi Istvánnak is van még esélye a szint teljesítéséhez, amennyiben a következő VB-n Cadizban beférnek a még kvótát szerző utolsó versenyző elé. Amennyiben ez teljesül, úgy válogató dönt, hogy ki megy az olimpiára (Cadiz VB, Hyeres Világkupa)

WS - Mire fogtok a perth-i tapasztalatok alapján kiemelten odafigyelni a továbbiakban, a felkészülés ideje alatt, a még jobb helyezés érdekében?

Lodi: Diánál egyértelműen látszott, hogy hajóvezetés tekintetében, sebességileg nagyon sokat fejlődött és edzéseken a világ legjobbjait is meg tudta verni. Versenyhelyzetben sajnos még elő-elő jönnek apróbb hibák, döntéseit nem kellő gyorsasággal és magabiztossággal hozza meg. A rajtokon is javítani kell, hogy jobb eredményeket tudjon hozni a világkupa versenyeken és kontinensviadalokon egyaránt. Véleményem szerint nagyon közel áll ahhoz, hogy átbillenjen a "másik" oldalra, ahol már elhiszi, hogy képes legyőzni a világ legjobbjait is és ezt kellő magabiztossággal meg is fogja tudni csinálni. Áron nagyon jó formában van, felszerelésén van mit javítani, sajnos nem a legjobb és legújabb szörffel készült és versenyzett.. az elmúlt évben pénzügyi okokból egyik versenyzőnknek sem tudtunk új deszkát, árbocot, boomot vásárolni, 2012-ben cél, hogy Áronnak egy új deszkát vásároljunk. A férfi mezőny talán eddigi legkeményebb és legerősebb versenye volt 45 nemzet képviseletével, itt minden apróság hatványozottan számított és nem engedhetjük meg, hogy felszerelés problémák miatt maradjunk le az él nemzetetektől. Mindkét versenyzőnél több gondot kell fordítani a táplálék kiegészítőkre, ezért továbbra is számítunk Tállay András keretorvosunk segítségére.

WS: - Jut idő az utánpótlásra is London előtt, vagy ől most takarékon maradnak?

Lodi: Az idei évben több versenyző is kinőtte a Bic Techno osztályt, így január végétől ők is (Molnár Áron, Nikl András) RSX felszereléssel szelik a habokat remélhetőleg Cadizban, a felnőtt és utánpótlás keret is több edzőtáborban és versenyen fog részt venni a dél Spanyolországi helyszínen.

 


Cimkék

Detre Diána     Gádorfalvi Áron     Olimpia     Perth 2011     RS:X     Utassy Loránd    

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
41757
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

Szélmérő

7 900 Ft

Severne Air

39 000 Ft

59 000 Ft

RRD c80 RDM

84 000 - 98 000 Ft

114 000 - 135 000 Ft

RRD Fahrenheit 6/4

99 000 Ft

182 000 Ft

Prolimit Fusion Freezip 4/3

39 900 Ft

59 000 Ft

RRD Celsius pro 5/3

59 000 Ft

129 000 Ft

Ascan Jibe

10 990 Ft

Tiki Streamline

7 990 Ft

11 000 Ft

RRD Fireride

275 000 - 450 000 Ft

519 000 - 779 000 Ft

RRD The stark v3

29 000 Ft

44 000 Ft

CAAS C75 RDM

70 000 - 115 000 Ft

84 000 - 115 000 Ft

Prolimit Predator 6/4

69 000 Ft

89 000 Ft