Cikkek


2 szörfös kvóta karácsonyra - 1. rész- Dido interjú

2011.12.24

Windsurfing.hu (WS) Perthben sikerrel jártál, teljesítetted a küldetést. Hogyan alakul a programod manapság? Lehet pihenni, vagy már kezditek is a felkészülést?

Detre Diána (Dido): Még csak 5 napja érkeztem haza, természetesen elöszőr az átállással és a kb. 30 Celcius fokos (minuszba) különbséggel próbálok megbírkózni. Na meg persze felvenni a karácsonyi forgataggal a tempót. Nem könnyű, hisz Ausztráliában ez kicsit másként zajlik. Mindezekkel párhuzamosan már neki is kezdtem a következő edzés etapnak, fizikai felkészítő edzőmmel, Balla Zoltán személyedzővel, a Hegyvidéki Lite Wellness Klubban.

WS: Hogy néz ki a felkészülés? A tavak lassan befagynak

Dido: Szerencsére a felkészülésünket a 4 évszak annyira nem befolyásolja, legalább is mindent megteszünk annak érdekében, hogy hosszabb megszakítás nélkül, szinte folyamatosan vízen is tudjunk edzeni. Persze nehézkessé és igencsak költségessé teszi az életünket a sok utazás, főleg ilyenkor télvíz idején.
A több hetes ausztráliai edzés és versenyzés után számomra január végéig maximum a jégszörfözés lesz némi kiegészitő elfoglaltság a kemény konditermi edzések mellett. Január végétől viszont ismét vízre szállás a program, mégpedig egy hosszabb, több, mint két hónapos Cadizi, Spanyolországi edzés és versenyszakasz következik.
Nagyon sürű az elkövetkezendő 3 hónap. Februárban Eb Madeirán, majd a következik március végén a Cadizi Világbajnokság. Utána sem áll majd meg az élet, következnek a franciaországi, hollandiai Világkupa futamok.

WS: Mostantól csak a felkészüléssel foglalkoztok, csak sport és más semmi

Dido: Számomra most az Olimpia az első! Már az elmult 3 év is szinte csak erről szólt, de most hogy a célegyenesbe érkeztünk, így egy még magasabb sebességi fokozatba kell, hogy kapcsoljak, ami mellett viszont le kell mondjak egy időre ezekről dolgokról. Persze nem bánom, hisz édes teher ez :)

WS: Mennyire volt nagy a küzdelem a kvótáért?

Dido: Nekem a vártnál kicsit izgalmasabbra sikeredett a vége, nameg a legeleje. Tulajdonképpen az első két, rettenető balszerencsésen sikeredett futamomat kellett, hogy ledolgozzam a 6 napos verseny alatt. Nem volt egyszerű feladatt, hisz a női RS:X mezőny az elmúlt időszakban nagy fejlődésen ment keresztül és nagyon együtt vannak csajok. Egy kis hiba, és rögtön sok sok helyet veszít az ember. Ezért is történhetett, hogy egy kis tulzott izgulás és figyelmetlenség folytán nagyon (1 pont külöbségre) lecsökkent az előnyöm az engem üldöző holland lánnyal szemben. De szerencsére képes voltam összekapni magamat és sikerült jócskán elgyepálnom a vetélytársnőmet, ezzel megszerezve a kvótát a Londoni Jétékokra.

WS: Úgy hallottam cápák is úszkáltak arrafelé..

Dido: Kivételesen ez nem csak amolyan reklámfogás, hanem tényleg együtt készültünk, versenyeztünk egy nagy fehér cápával. A verseny előtti időszakban többször felbukkant, ezzel nagy riadalmat keltve (főleg bennünk, szörfösökben) a versenyzők körében. Szerencsére ezúttal nem törént semmilyen, a cápához köthető baleset. Pedig ez a cápácska már valószíüleg kostolt embert, mert agusztustol októberig 3 halálos kimenetelü cápatámadásról számoltak be a helyi hírekben. Mi megúsztuk!:)

___ad_zone_4___

WS: Mit vársz el magadtól Londonban?

Dido: Szeretném mindenképpen messze felűlmúlni a 4 évvel ezelőtti teljesítményemet. Tervek szerint nagyon intenztív és magas szinvonalú munka vár rám az elkövetkezendő 6 hónapban, ha mindezt maradéktalanul el tudom végezni, akkor úgy érzem, hogy sikerülhet a nagy álmom, hogy az első 10-ben végezhessek az Olimpián. Mindehhez elengedhetetlen az az erkölcsi és anyagi háttér, amelyet az idei évhez hasonloan a Magyar Olimpia Bizottság, a Balatonfüredi Yacht Club és a Magyar Szörf Szövetség együttműködve próbál számunkra biztósítani.

WS: Mit lehet tudni a helyszínről.. Fekszik, nem fekszik?

Dido: Weymouth vízei nem ismeretlenek számunkra. Több éve versenyzünk már ezen a helyszínen, 2012 júniusában is vízre szállunk még ott egy amolyan főpróbaként a Sail For Gold világkupa keretein belül. Nagyon változatos ez a vidék. Tulajdoképpen bármilyen időjárás elképezelhető arrafelé augusztus elején. Idén pl. az előolimpia előtt kifogtunk egy, egy hetes szélcsendes időszakot, míg a versenyen aztán zömében közép és erősebb szelek fújtak. Mivel több pályán folynak majd a versenyek, és minden pályán nagyon sajátos szél és áramlási, hullámzási viszonyok uralkodnak, így mindenre fel kell, hogy készüljünk. 
És én szeretem a változatosságot:)

Köszönjük, sok sikert!


Pro arboctalp

Cimkék

Detre Diána     Olimpia     Perth 2011     RS:X    

Hozzászólások

Hozzászólok - +

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
75751
Írd ide az ellenörző számot:

Kiemelt ajánlataink

Severne Air

39 000 Ft

59 000 Ft

RRD c80 RDM

84 000 - 98 000 Ft

114 000 - 135 000 Ft

Komplett szörf

399 000 - 415 000 Ft

449 000 - 459 000 Ft

RRD Firewing MK5

135 000 - 179 000 Ft

283 000 - 349 000 Ft

Prolimit Fusion Freezip 4/3

39 900 Ft

59 000 Ft

Prolimit Fusion Shorty

23 000 Ft

27 900 Ft

Ascan Jibe

10 990 Ft

Tiki Streamline

7 990 Ft

11 000 Ft

Ascan leash

8 990 Ft

RRD The stark v3

29 000 Ft

44 000 Ft

CAAS C75 RDM

75 000 - 115 000 Ft

84 000 - 115 000 Ft

Prolimit Predator 6/4

69 000 Ft

89 000 Ft