Fórum



Velencei tó Kite-os szörfös együttélés

Beküldő: vau1111, - 2015.07.31 22:48 -  Üzenet küldése
Bocs, de egy kicsit tudathasadásos a cím és az azt követő felvetés. Az EGYÜTTélés nem azt jelenti, hogy KÜLÖNválasztjuk a kettőt...

Az index-es fórumon egyébként már nyavajogtam emiatt tavasszal, de aztán rá kellett jönnöm, hogy legalábbis akkor Gárdonyban kizárólag jó kite-osok mentek, és minden további nélkül el lehetett férni. Az tény, hogy ott kite-ot tanulni nem lehet, mert sem a hely mérete, sem a szél, sem a strandolók miatt nemhogy nem ideális, de inkább lehetetlen.

Egyébként Velence környékén mentek anno a kite-osok, nem tudom miért szoktak át Gárdonyba többen.

A kite-al Gárdonyban általában az óvodában mennek (start a kempingből, vagy sportbeachről), vagy többen felmennek a nádas tövébe, és néha a Nagy-tisztásra. Na ezek közül az óvoda lehet zavaró. Freestyle-osként a legjobb trükköző hely pont a kite startoló rész, még pár tanulónak is az a jó, de minden más szörfös számára pont az óvoda ezen része tipikusan kerülendő a tömeg és életveszély miatt, nem beszélve az itt tipikusan alacsonyabb vízszintről, ami a szlalom szekció szkegjeinek már bőven rizikós. A nádasok tövébe szörffel szinte senki nem megy, a Nagy-tisztáson meg aki kite-al ütközik, az varázsló.

Egyébként tudok mondani olyan normálisabb spot-ot külföldön, ahol nincs különválasztva a windsurf és a kite, pl. Prasonisi. De mondhatom még a horvát spot-okat, és biztos van még rengeteg más. Meg kell tanulni értelmezni a másik sporteszköz mozgását, és akkor általában nincs különösebb gond.

Beküldő: kulcsi, - 2015.07.31 09:18 -  Üzenet küldése
Minden normálisabb külföldi spoton külön sportolnak a szörfösök és kitosok. A Velencei tavon hogyan lehetne ezt elérni, mert Gárdony elött lassan igen veszélyessé vált a helyzet. Eddig csak a horgászok zsinórjaira kellett figyelni, most már a lecsapott ernyőére is.