Fórum



Lupa tópic

Beküldő: felhasznalo, - 2017.07.09 17:46 -  Üzenet küldése
Budakalász (->Óbuda Zrt bánya) -> Gerendai beach. Ez a tó egyik része.
SZENTENDRE Külterület 016/4 helyrajzi szám - bányató - 57 ezer m2. Ez a tó másik északi része
Tehát: Gerendainak semmi köze ahhoz a tófelülethez, ahol siklunk.

Beküldő: , - 2017.07.04 22:01 -  Üzenet küldése
Sziasztok!

A Lupa tavi helyzet egy picit változott. Tegnap személyesen kérdeztem meg a pénztárnál a szörfözési lehetőséget. A parkolás 1000/ nap plusz a belépő 1000/ nap. Így napi 2000 ft-ból tudsz siklani a tavon saját felszereléssel. Sajnos a tónak csak egy részét használhatják a szörfösök. A földnyelv és az új strand szakasz közötti részt. Ez pont az ellenkező oldal mint ahol korábban csúszhattunk. A wakeboard pálya miatt arra a részre nem lehet bemenni.
A szörf cuccok lepakolása összerakása erejéig le lehet állni kocsival a partra, majd vissza a parkolóba, ez kb 150-200 méter távolság. Egyelőre ez a helyzet. :( Üdv Gábor.

Beküldő: Takács Máté, - 2017.06.04 23:08 -  Üzenet küldése
Haha.. Egy lupa-tavi sessionért 3000 ft-ot fizetni, úgy hogy még a parkolással is szivatnak, és kerülgetheted a wakeboardosokat.. Egyébként kíváncsi vagyok mit nyújtanak ezért a belépőért.

Beküldő: , - 2017.05.27 12:45 -  Üzenet küldése
Sziasztok! Az imént beszéltem telefonon Németh Zoltánnal aki a sportolási lehetőségekben kapcsolattartó a Lupa tavon. Windsurf-özni jelenleg úgy lehet, hogy a főbejárathoz kell menni és ott 3000 ft napi belépőt vagy az olcsóbb, de csak két órára szóló jegyet kell venni. Utána le lehet hajtani kocsival egészen a partig, ott lepakolni, szerelni, majd vissza kell állni a parkolóba. Ezek után lehet siklani. Tegnap azaz május 26-án már néhányan éltek is ezzel a lehetőséggel. A parkolás költéségéről még nincs információ a lupato.hu weboldalon. Ha lesz egyéb tapasztalat írjátok meg.

Üdv: Gábor

Beküldő: , - 2017.04.21 07:07 -  Üzenet küldése
Sziasztok!
Az FB-n van egy Lupa Riders nevű csoport, Marosi Gábor az admin, ott vannak a legfrissebb információk. Május 1. a tervezett nyitás időpontja, addig nem lehet menni, utána pedig, a jelenlegi variáció szerint a tó délkeleti csücskéből lehetne indulni, ami egyrészt magas part, másrészt déliben nem nagyon használható.

Beküldő: Takács Máté, - 2017.04.19 15:29 -  Üzenet küldése
Hello
Aktuális infóm nekem is csak annyi - amit hallottam - hogy lesz ott wakeboard pálya is, és a windsurfösöknek max a kisebbik tó jutna, de még az sem biztos...:(

Beküldő: , - 2017.04.11 16:46 -  Üzenet küldése
A múlt héten gondoltam +kezdem a szezont és lemegyek a lupára. ' 1 földim már előbb kiért és szólt, h mi a helyzet, kerítés meg no szörfözés, még jó, h nem indultam el, az ideg szétb. volna! A kertészetnél behatolt a területre és ott vmi asszonyság azt mondta neki, májustól lehet bemenni, de, h szörfözni lehet-e az kérdés...ha esetleg be is enged a "nagy hatalmú, tisztelt" gerendai féle alkalmazott a tóra siklani, az csak "szép" időben lehetséges, mert ha nincs elég meleg ki se nyit a strandjuk, szerintem...A történtek után megnéztem ezt a fórumot, hátha okosabb leszek, meglepődve tapasztaltam csak tavalyi hozzászólások vannak és pontatlanságok, pl az állítólagos bejutással kapcsolatban. Esetleg másnak van valami infója erről a helyzetről?

Beküldő: , - 2016.11.08 04:28 -  Üzenet küldése
" Beküldő: gombi, - 2016-08-05 14:09 Válasz
Sziasztok!
Ma páran találkoztunk a Lupa-tavi vezetőséggel és sikerült pár dologba megegyeznünk.
Hallgatólagosan megengedték, hogy az ed"

amit leírsz, elég szomorú ahhoz képest, h nyáron megkerestem a windsurfing hu facebook oldal adminját, és semmi kézzel foghatót nem tudott hozzáfűzni a témához, most meg látom, h itt ez a fórum, ráadásul nem is tegnap óta téma ez.

ne haragudj, nem akarlak megsérteni, mert látom h régóta foglalkozol vele, de szerintem nagyon pontatlanul fogalmazol.
1. hogy érted, h lupa tavi vezetőség? mert ha a gerendaiékra célzol, ők kurvára nem vezetőség, hanem annak a pár száz m PART!! szakasznak a bérlői. a tó többi részéhez, a vízhez közük nincs!
2. milyen alapon kér tőletek bármiylen igazolványt na ne vicceljünk már, meg mi az hogy történhet, ő nem hatóság!
3. mi a gond az ÉK-i csücsökkel? Miért akartok a hermész felől behajtani, nem értem... lent legtöbbször nyitva a sorompó és végig a gáton. régebben ott volt a riggelő hely és semmi gond nem volt. a gerendainak ott semmilyen jogosultsága nincs, mint ahogy a vízről sem küldhet ki. (jó, max nem mész be a kibójázott részre, az nyilván érthető, ha szólnak érte)
4. Legyetek már egy kicsit tökösebbek szörfösök komolyan, jó szélben 30-40 ember is szokott kint lenni, fogjatok már össze, nehogy már 1000/10000-et akarjatok fizetni, miért, hogy beenged??? nevetséges, max 2-300 lenne a reális!

nem tudom ki olvassa, most szerdán nov 9. 15 órakor lesz egy meghallgatás a tó ügyében Bkalászi önkormányzatnál. Nyilván aki helyi ember, érdemes elmenni. NYilvános. De nyilván mielőtt bárki odamegy azért nézze meg neten, vagy csörögjön oda.

és kérlek ne hivd már vezetőségnek kurvára nem azok, bérlik a tó kb 5%-át

itt egy facebook csoport, akik az ingyenes luppáért próbálnak szervezkedni. ott találtam ennek a fórumnak a linkjét is.

www.facebook.com

ui: facen nem vagytok fent valahol lupa szörfösök? mert az jobb lenne, mint egy fórumon írogatni, ahol senki nem látja.

szép estét

Beküldő: Takács Máté, - 2016.08.09 13:03 -  Üzenet küldése
Gombkötő Péter 2011-es Lupa-leírása: /news/hazai-szeles-helyek-lupa-to/1142"

Beküldő: gombi, - 2016.08.05 14:09 -  Üzenet küldése
Sziasztok!
Ma páran találkoztunk a Lupa-tavi vezetőséggel és sikerült pár dologba megegyeznünk.
Hallgatólagosan megengedték, hogy az eddigi csücsökből induljunk. ( hivatalosan nem teheti)
A megközelíthetőség az ő kerítésük melletti útról történhet, ahova ők engednek be. A vízhasználatnak két módja lehetséges. Mind a két esetben arcképes igazolványra van szükség. A napi jegy 1.000 Ft, melyet az igazolvány felmutatásakor kapsz. A parkolóba is ezzel engednek be ingyen és a jegyvásárlás után tovább kell hajtanunk. Amennyiben éves bérleted van, ami erre az évre 10.000 Ft, akkor a bérlet felmutatásával engednek hátra az útra. A bérletekhez a fényképet, nevet és hogy milyen igazolványt kérsz nekem kell elküldened az ingatlan@gombkotopeter.hu email címre. Én továbbítom a vezetőségnek.
Üdv, Gombkötő Péter

Beküldő: , - 2016.08.03 15:41 -  Üzenet küldése
Sziasztok!
Én írtam nekik e-mailt, bemásolom az érdemi részt:
"Talán volt már megkeresés már szörfösök részéről is, számunkra nagyon fontos lenne, hogy gépjárművel le tudjunk jutni valahová a víz közelébe, még ha csak a ki-be pakolás idejére is, mivel a tevékenységhez szükséges felszerelés mennyisége elég jelentős. Ideális az lenne, ha a jelenleg még használaton kívüli félszigetre tudnánk bejutni, mivel az általában jellemző észak-nyugati szélben, ott van kiváló indulási pont, további így a fürdőzőket sem zavarnánk, mivel ennél a széliránynál a félsziget északi oldalán lévő vízfelületet tudjuk használni. Alternatív megoldásként, mint indulási pont, még szóba jöhetne a jelenlegi strandterület keleti vége, bár ezt dél-nyugati szélben nem tudnánk használni. A behajtáson túl további probléma, hogy a szörfszezon jóval túlnyúlik a strandszezonon, a legelvetemültebb sporttársakat csak a jég riasztja vissza, jelenleg nem látom, hogy milyen módon tudjuk majd a tavat a nyári hónapokon kívül is használni. Nyilvánvalóan Önök üzleti és nem jótékonysági alapon közelítik meg a problémakört és ez rendben is van így, számomra és gondolom a többiek számára is teljesen elfogadható lenne, ha létezne egy szörfös belépő, vagy akár éves bérlet kategória is, melynek megváltása biztosítaná a fent vázolt igények beteljesítését."

Ez a válasz jött:
"Természetesen igyekszünk minden igényt kielégíteni ezért ez a szezon csak egy próba üzem és felmérünk mindent, hogy jövőre javítsunk a hibáinkon. Idén is sok változást eszközöltünk már a kérések és a bejövő üzenetek hatására. A mi érdekünk is, hogy mindenki megtalálja a számítását a strandon. Természetesen az Ön kérését is igyekszünk teljesíteni."

Nagyjából a nesze semmi fogd meg jól kategória, de legalább a kommunikáció működik. Starndolni már kétszer is voltam, szélben még nem tudtam kipróbálni, de a bejáratnál kizárólag a strandolós árak vannak feltüntetve.
Üdv.:
Levente

Beküldő: Takács Máté, - 2016.08.03 07:48 -  Üzenet küldése
Hello, tud valaki valamit a fizetésről? A FB-on mintha azt olvastam volna, hogy nudista jeggyel (de neoprenet felvehetsz:) lehet szörfözni. Az talan 700 ft.

Beküldő: vau1111, - 2016.08.01 21:57 -  Üzenet küldése
Hát, részemről amig nem tudnak értelmes árat kitalálni, a Lupa sajnos hanyagolva. 2800-ért elég messzire el tudok autókázni...
Tipikus hazai "fizess vagy szívj" hozzáállás. Ha "illegál" helyen lépsz a vízbe, szabálysértő és életveszélyes vagy, ha fizetsz mint a katonatiszt, akkor ugyan az a vízfelület szabályos és biztonságos.

Ellenőrzik ha máshol jutsz a vízre?

Beküldő: Kosi, - 2016.07.31 08:03 -  Üzenet küldése
Sziasztok, most beszéltem az újonnan megnyílt Lupa Tó stranddal. Lehet tőlük (dél nyugati csücsök, Hermes áruház mögötti út vezet oda) indulni. Máshonnan tilos a tóba menni viszont szörfözni az egész tavon szabad,tehát az északi nagyobb vízen is. Jetskisek kitiltva. Azt ígérték holnap is kinyitnak ha nem lesz túl hideg. Mondtam,hogy nyissanak csak ki mert jövünk:) Szóval minél többen mennénk holnap annál meggyőző bek lennénk:) honlap: lupato.hu Üdv Kosi

Beküldő: , - 2015.04.12 19:13 -  Üzenet küldése
Szia Levente!

Köszi az infót. A helyzet miatt a részemről marad az 1 órás autózás Gárdonyig, ha csak nem történik változás a dologban.
Jó szelet!



Beküldő: , - 2015.04.12 18:55 -  Üzenet küldése
Szia!
Még mindig a vagy-vagy szitu van, ma voltunk egy páran és megúsztuk. A bánya megint működik, ami nem túl bíztató.
Üdv.
Levente

Beküldő: , - 2015.04.08 21:00 -  Üzenet küldése
Sziasztok!

Érdeklődnék, az utolsó bejegyzés óta -ami már másfél éve volt- van e valamilyen újabb fejlemény a Lupa tavi szörfözés ügyében, vagy továbbra is, a "vagy megúszod a büntetést vagy nem" lehetőséggel kell számolni, ha ott akarnék szörfözni.
Pomázi lévén szívesen tennék azért, hogy legálisan használhassuk ezt a tavat.

Gábor

Beküldő: gombi, - 2013.10.03 14:07 -  Üzenet küldése
Sziasztok!
Egy jó hírrel szolgálhatok Lupa ügyben. Elindult a kommunikáció a bányatársasággal. Ettől még jelen pillanatban nem változik sokat a helyzet, vagyis a tiltott útvonalakon az budakalászi önkormányzat ugyanúgy büntethet, illetve a nyári csúcsban le lesz zárva a Hermes-nél lévő sorompó.
Ha hinni lehet a bányatársaság igazgatójának, akkor jövőre megvalósul egy rekreációs projekt, aminek keretében a különböző sportágak helyet kapnak a tó életében. Kérték tőlünk, hogy gyűjtsük össze az igényeinket. Ilyesmire gondolok, hogy tágas parkoló, WC. Illetve én törekednék arra, hogy akik ki szoktak járni a tóra szörfözni, azokat egy címlistába gyűjteném, hogy bármilyen friss információ gyorsan eljusson hozzájuk. Például ha fel kéne mérni az álláspontokat, akkor célzottan és hatékonyan tudjak a bánya üzemeltetőjével tárgyalni.
Akik szívesen szerepelnének a listában azoktól kérném a következő adatokat: NÉV, TELEFONSZÁM, EMAIL CíM és az ingatlan@gombkotopeter.hu címre kéne elküldeni.
Ez azért is hasznos, mert lehetnek olyan események, mint ebben az évben is volt a bányahatósági bejárás, amikor jó lett volna, ha senki sem megy ki a tóra és ezzel nem okoztunk volna kellemetlenséget a bányatársaságnak. Nekik eddig a jogszabályok szerint tiltaniuk kellett volna bármilyen formában a tó használatát, de szerencsére szemet hunytak e felett.
Remélem ezek után időben jelzik és mind a címlista alapján, mind az információk fórumra kerülésével elejét tudjuk venni a kellemetlenségeknek.
Egyenlőre ennyi, ha lesz további előrelépés, természetesen tájékoztatom a szörfös közvéleményt.
Péter

Beküldő: , - 2013.09.01 10:14 -  Üzenet küldése
Hali!
És most mi a szitu, valaki tud valamit róla, be lehet e menni? Előre is köszi!

Üdv!

Beküldő: Ormányos, - 2012.09.12 15:19 -  Üzenet küldése
Szia!
Mostanában nem volt gond, voltam párszor, 4-5 kollégával, még 1-2 nudista is akadt.
A víz akkor egész meleg volt. neoprén nélkül simán lehetett menni.
Szerintem megpróbálhatod.

Üdv.

Beküldő: , - 2012.09.10 12:05 -  Üzenet küldése
Sziasztok!

Tud valaki bármit a jelenlegi Lupatavi helyzetről? Mostanában nem jártam arra mert sokat lehetett hallani a büntetésekről és razziákról.
A hétre több szeles napot is jósolnak, és ez a legközelebbi lehetőségem.
Valaki ha volt kint mostanában kérem nyugtasson meg, hogy változott a helyzet! :)

Beküldő: , - 2011.09.10 18:01 -  Üzenet küldése
Valóban jó lenne valamit kitalálni, bár én az utóbbi időben csak Szentendre felől mentem be és nem volt gond. Az a helyzet a Lupatavi szörfözéssel, hogy már azzal, hogy oda megyünk magánterület sértést követünk el, szóval nem csak a művelés alatt álló bányató miatt tiltják ill próbálják tiltani :). Tudomásom szerint a tó egyik része Budakalászhoz a másik része Szentendréhez tartozik és akkor vannak még a bánya tulajdonosok. A legnagyobb probléma az hogy a becslések szerint 5-10 évig még bányászható a terület, szóval a közeljövőben nem látok esélyt a probléma hivatalos megoldására. Amíg lehet a jelenlegi kissé kalandos formában a Lupán szörfözni addig talán fölösleges is ezen gondolkodni.

Jó szelet!

Beküldő: Ormányos, - 2011.09.09 19:53 -  Üzenet küldése
Sziasztok,

Két dolgot mondanék a Luppával kapcsolatban, az egyik kolléga emlitette ma, hogy az Ő autóját is ellopták innen, ugyanúgy mint Matto levelében, de ha jól értettem szerncsére meglett.
A másik, hogy a sorompó ma nyitva volt, be is tudtunk menni úgy dél körül, nem kelett körbe szambázni. Viszont a Feleségem jött vissza értem és látta, hogy az őrök (közterületfelügyelők ?) a sorompótól kb. 100 méterrel beljebb valakit épp megállitanak, akkor jöttek ki valami rejtekhely mögül, ezért visszafordult.
Szóval nem árt körülnézni ha elölről jöttök.

Amúgy szerintem jó kis szél volt, ha jól nézem nagyobb mint amit guru meg a finder irt.

Kéne valami mozgalmat szervezni, hogy lehessen legálisan szörfözni a Luppán.
Ha jól tudom Blue Lake, Hegyeshalomnál, egy magán bányató, ott valami
éves vagy alkalmi dijért -nem sokért- lehet tolni.
Próbálkozott már valaki ilyesmivel?

Üdv.

Beküldő: Takács Máté, - 2011.09.08 17:42 -  Üzenet küldése
A témához kapcsolódik ez a levél is, amit most kaptam:

Kedves szörfösök sporttársak!

Múlt Szombaton a Club Hotel Agárd parkolójából (Velencei tónál) ellopták az egyik Román szörfös
Barátunk nagy értékékű AUDI Q7 Sline Plus személygépkocsiját.
Az autó full extrás fekete színű 21 könnyű fém felnikkel és Alcantara sportülésekkel rendelkezik!
Természetesen kedves barátunk, mint sokan mások a szörf zsákja alá helyezte az autó slussz kulcsát, és miután vízről visszaérkezett az autó már nem volt sehol!
Tehát még egyszer szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a tolvajok már nagyon is ismerik a szörfös helyeket, és mivel sokan nem visszük be a kocsi kulcsot a vízben csak arra várnak, hogy újabb meg újabb autókat zsákmányoljanak be.

Ha valaki bármilyen iformációval vagy személyleírással rendelkezik, kérem, hívja az alábbi telefonszámot!

06/70/6326380 László

Köszönettel,

Ion Grecu.

Beküldő: Ormányos, - 2011.09.08 10:13 -  Üzenet küldése
Az igen, akkor be kell ruháznom valami vizhatlan kulcstartóra - legalább.
A kérdés, hogy mostanában, mivel nem nyaralós-fürdős az idő,
ott vannak-e még az őrük a sorompónál?
Vagy most is csak hátulról lehet bemenni?

Beküldő: Takács Máté, - 2011.09.06 15:04 -  Üzenet küldése
Úgy hallom mostanában már nem csak feltörik az autókat, hanem autóval együtt viszik a cuccot.. SZÉP. Volt ma használható szél?

Beküldő: , - 2011.07.26 14:04 -  Üzenet küldése
Köszönöm, azóta már megtaláltam! Mármint a fórumban... :)

Előzmény: fanatic Beküldve - 2011-07-25 21:09

Beküldő: , - 2011.07.25 21:09 -  Üzenet küldése
Hi

Több leírás és fotó is van fent a fórumon a hátsó kalandos útról...

Előzmény: tomitailor Beküldve - 2011-07-25 10:29

Beküldő: , - 2011.07.25 10:28 -  Üzenet küldése
Igen, onnan hajtottak el! (ezért leruccantunk a Velenceire, ott is király volt, bár nekem már kicsit erős volt a szél) Legközelebb nem adom fel ilyen könnyen. Itt lakok a környéken de a hátulról beficcenős lehetőségeket sajnos nem ismerem...


Előzmény: fanatic Beküldve - 2011-07-24 20:04

Beküldő: , - 2011.07.24 20:04 -  Üzenet küldése
Haller!
Pedig akkor 15.én pénteken déltől voltunk kint jó sokan és zsííír volt minden főleg a szél!!!
Lehet, hogy a "főbejáratnál" hajtottak el? mert onnan mostanában el szokták zavarni a szörfös népeket is, ha nincs engedély a behajtásra. (már pedig nem szokott lenni) :)ezért kell hátulról beficcenni...

Előzmény: tomitailor Beküldve - 2011-07-19 14:22

Beküldő: , - 2011.07.20 10:24 -  Üzenet küldése
Remélem most sem tart sokáig...

Beküldő: Takács Máté, - 2011.07.20 08:17 -  Üzenet küldése
Ez a történet ugy latszik minden evben eljatszodik..


Előzmény: tomitailor Beküldve - 2011-07-19 14:22

Beküldő: , - 2011.07.19 14:22 -  Üzenet küldése
Sziasztok! Engem 15-én pénteken elhajtottak, hogy mostantól minden vízíjármű ill. a szörf is ki van tiltva. A nemrégiben történt vízbefúlás miatt bekeményítenek. Tud valaki valami biztatót?

Beküldő: gombi, - 2011.07.17 11:50 -  Üzenet küldése
Sziasztok! Azok kedvéért írok, akik hétköznap szörföznének pár órát és ebbe nem fér bele egy balatoni leutazás. Lupa-tavi rendezvények miatt az utóbbi hetekben csak Szentendre felől lehet bejutni. Az első lámpánál jobbra és kb 1,5 km visszafelé. Szinte minden héten van 1-2 nap amikor kellő erősségű szél fúj. Feltöltöttem egy track-et amin pontosan látszik az útvonal.

Jó szelet, Gombi


Beküldő: isonic, - 2011.03.28 20:09 -  Üzenet küldése
Szombaton voltunk kint sokan, nagyon jó volt.
Semmi para nincs, a víz baromi magas így lent nem igazán lehet hova rakni a cuccot. Kicsit szántottak a parton a kupac mellett de ez abszolút nem zavaró.

Előzmény: fanatic Beküldve - 2011-03-26 16:41

Beküldő: Takács Máté, - 2011.03.27 22:25 -  Üzenet küldése
Szia, szerintem semmi para nincs!

Előzmény: fanatic Beküldve - 2011-03-26 16:41

Beküldő: , - 2011.03.26 16:41 -  Üzenet küldése
Hi! 2011 márciusában üzemel-e még a "lupavíz"? A tavalyi problémák miatt kérdezem, nem szeretnék kellemetlen "meglepetéseket" pl. kiérek és elhajtanak...(lezárások, rendőrök, securityk???)
Jó szeleket!

Beküldő: gombi, - 2010.08.08 01:17 -  Üzenet küldése
Hi!
Én úgy tudom, hogy senkit nem zavartak eddig. 2 hete voltam kint kb 15-öd magammal.

Gombi

Beküldő: , - 2010.08.07 16:02 -  Üzenet küldése
hi!
a bemenetel nem gond, más utakat is találtam múltkor, de mi a helyzet az őrökkel meg a yarddal?!?! zaklatják-e a szörfösöket és van-e még ott élet a szeles napokon?

Beküldő: gombi, - 2010.08.07 00:24 -  Üzenet küldése
Levente leírásának megfelelően Szentendre felől be lehet jutni.

Péter

Beküldő: , - 2010.08.06 16:55 -  Üzenet küldése
Hali!
Mostanában mi a helyzet a Lupával, lehet-e
csúszni, vagy elhajtanak a "rendőrei"? kb. 3 hete voltam ott igen siralmas volt, bekötőút lezárva, és az őrök nem biztattak semmivel, a partot sikeresen szétqrták...

Beküldő: HM0618, - 2010.07.22 20:07 -  Üzenet küldése
___Mi az oka?
A főváros közeli vizekről a szörfsport ki van tiltva!
Ezzel szemben távoli vidéken,ott a jó példa.
Nagyságát,mélységét tekintve a Pest környéki bányatavak,csupán borotválkozó tálkák a Nyéki-tavakhoz mérten.
Mégis a nagyon mély viz ellenére a vitorlázók a szörfösök a vizisizők a jetskisek,szabadon hódolhatnak szenvedélyüknek.
Nem üldözik,fenyegetik,büntetik őket,önjelölt helyi hatalmasságok bulldogjai .
Na erre válaszoljatok.
A szél legyen veletek!
Gabi

Beküldő: , - 2010.07.20 23:22 -  Üzenet küldése
Sziasztok!
Be lehet menni hátulról, ha Budapest felől mész Szentendre felé, ahogy beérsz Szentendrére van egy OMV kút a bal oldalon, ott kell jobbra befordulni, van ott egy kereskedés, kutyaházakat és fából készült kerti bútorokat árulnak, oda hajtsatok be és onnan indul egy földút. Mindig jobbra kell tartani, ha útelágazás van, az út a tó északi oldalának közepéhez vezet, nem messze a legismertebb indulóhelytől. Az út kicsit kalandos mert sokszor magas a gaz és eső után nagy a sár, de gond nélkül be lehet menni rajta. Tegnap (júl.18.Vas) délután kb. 10 voltunk, gyakorlatoztak a tűzoltók is, de nincs tudomásom róla, hogy szóltak volna valakinek. Kifelé megpróbáltunk a szokásos módon, a gáton kijönni, simán, kérdezés nélkül kiengedtek az őrök.
Mindenkinek jó szelet!

Beküldő: , - 2010.07.20 14:04 -  Üzenet küldése
Sziasztok!

Én is tapasztaltam tegnap, hogy nem lehet bemenni. OMSZK-i tavon próbálkoztunk.
Amúgy a Lupát hátulról is meg lehet közelíteni. Google Earth-on néztem, ott láttam földutakat. Nem tudom meddig akarják ennyire kontroll alatt tartani?!
Van valakinek ötlete egyéb tavakkal kapcsolatosan? Délegyháza?

Beküldő: gombi, - 2010.07.20 12:57 -  Üzenet küldése
Sziasztok! Tegnap kimentem volna én is, de a sorompónál álló biztonsági őrök nem engedtek. Egy kicsit elbeszélgettem velük. Szerintük csak hétvégére zárják le. A gáton elvileg be lehet menni, de ha elkap a rendőr, akkor az 30.000. Továbbá kint fognak gyakorlatozni a tűzoltók is. Szerintük már sok baj történt a Lupán.
Így maradt Gárdony. 1 óra országúton.
Annyi pénzből, amennyiből kint vannak a biztonsági őrök ki lehetne rakni 2 vizimentőt és megoldódna a problémák egy része.
Gombi

Beküldő: nagydoki, - 2010.07.20 01:05 -  Üzenet küldése
Ez nem túl jó hír.Én is terveztem, hogy estefelé elnézek oda, szerencsére nem jött össze. Tud valaki Bp. környékén más alternatívát, ahol nyugodtan lehet szörfözni ?

Beküldő: , - 2010.07.19 20:23 -  Üzenet küldése
Sziasztok, ma 5 kor már a vízirendőrök motorcsónakkal szedték a népet. Pont akartam bemenni, de így már nem volt olyan mókás. Van valami más tó a Lupa alternatívájaként?

Beküldő: nagydoki, - 2010.07.19 18:48 -  Üzenet küldése
Sziasztok !

Mi a helyzet a Lupával? Ma a 11-esről midössze 3-4 szörföst láttam a tavon az ilyenkor megszokott 15-20-szal szemben. Tényleg lezárták és nem lehet szörfözni ?

Beküldő: D.Peter, - 2010.07.01 15:07 -  Üzenet küldése
A másik oldalról ahol a "Behajtani tilos" tábla van, be lehet menni kocsival de vigyázzatok, mert a munkagépek összebarmolták az utat. valami olyat halottam, hogy néha kijönnek a vizirendőrök (?) és büntetnek

Beküldő: Ormányos, - 2010.06.29 13:20 -  Üzenet küldése
Sziasztok! A hétvégen elkerekeztem a Luppára, megnézni, hogy be lehet-e már menni autóval.
Sajnos bringával sem engedtek, be. Három morcos polgárőr őrizte az utat. Azt mondták, hogy nem csak az árvíz miatt vannak ott és ezután ez lesz a rendszer, mivel nem lehet a tóban fürödni. Ha esetleg elindultok számítsatok erre.

Beküldő: Ormányos, - 2010.05.26 12:02 -  Üzenet küldése
Sziasztok, tegnap beszéltem egy kollégéval, aki kérdezte, hogy hol lehet megnézni on-line a luppai szelet. Ezúton üzenem, hogy itt: http://ferto.sopron.hu/index.php?PAGE=spots&SPOT_NAME=buda , Üdv: Tamás

Beküldő: Takács Máté, - 2009.11.23 17:57 -  Üzenet küldése
Hi

Kocsiból vitték. Már egyébként sokan jártak így..

Aloha
Mate

Beküldő: Ormányos, - 2009.11.17 17:44 -  Üzenet küldése
Hello,én voltam párszor de "lekopogom" nem volt gond. A partról vitték el vagy kocsiból ?

Beküldő: Takács Máté, - 2009.10.15 00:02 -  Üzenet küldése
A mai nap tanulsága:

Ha a lupára mész szörfözni, ne vigyél magaddal értékeket...

Mate

Beküldő: Takács Máté, - 2009.03.17 20:46 -  Üzenet küldése
5.3-mal lehetett menni ma is, de pöffvadászat volt. Mikor kijöttem, stabilan elkezdett fújni az ötösre.. Nem szeret a tó valamiért :)

Beküldő: Takács Máté, - 2009.03.13 22:20 -  Üzenet küldése
nem tudom, de nem fáztam.. cipő, kesztyű, sapka és egy átlagosnál melegebb ruha (nem száraz) jó volt. Ma viszont én buktam, nem tudom sikerúlt-e valakinek.. Talán holnap is lesz valami!

Beküldő: Ormányos, - 2009.03.13 00:56 -  Üzenet küldése
Szia Matto, milyen hideg volt a viz ?

Beküldő: Takács Máté, - 2009.03.11 16:30 -  Üzenet küldése
Ma délelőtt lehetett menni 6.3-mal, kb 11.-ig. Kíváncsi vagyok a folytatásra.. ? Itt a tavasz, sütött a nap!