Blog


10

  találat / oldal


  Surf&More szörfiskola

  Surf&More szörfiskola kishírei
  2021.02.10

   

  Április 30-ig anyagi 0 Ft előleggel foglalhatsz magadnak helyet nyári táborainkba:

  Turnusok: 2021 június 27 - július 2. 

  2021 július 4 - 9.

  (8 éves kortól)

   info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656

  A Surf&More szörfiskola (Liget Szörf Klub SE) 2021-ben is megrendezi bejárós fonyódligeti windsurf és sport táborára. A táborra előleg fizetésével foglalható hely, a voucher 10.000 Ft-ért vásárolható meg. Rendeld meg most az részvételre jogosító vouchert, és 65.000 ft helyett a részvételért csak 59.900 Ft-os árat kell fizetned.

  A vouchert itt tudod megvásárolni: https://windsurfing.hu/productlist/windsurf/szorf_oktatas_berles/all/1/21/0

  Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot, a vouchereket e-mailen és telefonon is megrendelheted: info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656

  A tábor leírása:

  Indítsd egy élményekben gazdag héttel a nyarat, jelentkezz Te is a fonyódligeti Surf&More szörfiskola sport-táborába!

  SURF: ha még nem tudsz, megtanítunk szörfözni, ha már megvannak az alapok, segítünk a tudásod továbbfejlesztésében. Minden részletre kiterjedő, precízen felépített szörf-oktatási módszerünkkel mindenkit megtanítunk szörfözni. A haladóbb résztvevőket külön csoportban oktatjuk, megfelelő tudásszint esetén akár a hazai gyerek-versenyekre felkészítő technikák gyakorlásával.

  &More: Szörfiskolánk, és táboraink nem csak a szörfözésről szólnak. A fonyódligeti windsurf-bázis látogatói már tudják, hogy a Surf&More nem csak egy egyszerű szörfiskola. Egy hely, ahol sporttársakra, barátokra lelsz, ahol a szörfözésen kívül egyéb spontán közösségi, és sport-események szerveződnek.

  A szörfözésen kívül az időjárás függvényében, profi testnevelő-oktatók és szörf-oktatók segítségével más sportokat is kipróbálhatsz, vagy továbbfejlesztheted a tudásod. Próbáld ki a SUP (Stand Up Paddle) evezést, a szörfözéshez is nélkülözhetetlen egyensúly-érzék fejlesztő Slackline-t, fedezd fel a környék természeti szépségeit egy bringatúra keretein belül, próbáld ki a katamaránozást, ismerd meg a vitorlázás alapjait, tanuld meg a legjobb trükköket ping-pongban, fejleszd a strandröpi-foci tudásod, és még sorolhatnánk.

  A tábor részletei:

  Időpontok:

  1. turnus 2021 június 27 - július 2.

  2. turnus 2021 július 4 - 9.

  Jelentkezés: info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656

  Programok:

  2021-es táborunkban a célunk az lesz, hogy a kezdők magabiztosan megtanuljanak szörfözni, a haladók pedig a tábor végére elegendő tapasztalatot szerezzenek ahhoz, hogy eredményesen indulhassanak a Magyar Szörf Szövetség junior versenyein.

  A fő-tevékenység szörfözésen kívül kívül (10 órás tanfolyam garantált) az alábbi sport-programokra lehet számítani:

  - SUP (Stand Up Paddle) túra
  - Elméleti oktatás, videó, fotó elemzés
  - Slackline
  - Profi frizbi oktatás
  - Tollaslabda oktatás
  - Bringatúra (biciklit hozni kell, vagy bérelhető)
  - Strandröplabda
  - Strandfoci
  - Katamaránozás

  Helyszín: Fonyódliget

  Szörfiskola a déli-part egyik legjobb windsurf spotján, a fonyódligeti Árpád-parton! A hosszú szabadstrand nem véletlenül vált a szörfösök egyik kedvenc helyévé: a víz egyenletesen mélyül, a víz óriási területen derékig ér, a legjellemzőbb szélirány a part-felé fújó Északnyugati, erős szélben kitűnő ugró-hullámok, gyengébb szélben pedig a lehető legoptimálisabb oktató-tanuló környezet várja a szörfözni vágyókat.

  Árak

  Bejárós táborozási lehetőségek 5 nap:
  - az ár az ebédet tartalmazza ( időtartam minden nap 9:30 - 18 óráig) - 59.900 Ft

  A csoportokat mindig tudásszint szerint osztjuk be, a részvételt teljesen kezdőknek, és haladóknak is ajánljuk!

  10.000 Ft befizetésével elfoglalható a tábor-hely, a befizetésről egy vouchert is adunk (ajándékba is adható)

  A voucher megrendelhető innen >>

  Kedvezmények

  Kedvezmény testvéreknek: - 5% / fő

  Részvételi feltételek:

  A táborokra 10.000 Ft előleg befizetésével lehet jelentkezni, a hátralék befizetése a tábor első napjáig esedékes.

  Biztos úszás-tudás, 6-7 éves kor.

  Jelentkezés: info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656 - Takács Máté / 06 20 424 2436 - Klinda Péter

   

  GY.I.K. - KÉRDÉSEK - VÁLASZOK

  A Balaton déli partjának egyik legideálisabb szörfös helyszínén, Fonyódligeten szezonnyitó szörftábort szervez a Surf&More csapata. Összegyűjtöttük a résztvevőket, illetve a szülőket legjobban érdeklő kérdéseket, és válaszoltunk rá:

  Tipikusan hogy néz ki egy napotok?

  Táborunkban a résztvevőket tudásszintnek megfelelően 5-8 fős csoportokra osztjuk, így hatékony a szörf oktatás. Amennyiben az időjárás megfelelő, azaz nincs teljes szélcsend, és nincs vihar, minden szempontból biztonságosan lehet szörfözni, akkor délelőtt és délután is tartunk egy-egy 2 órás szörf-kurzust.
  Amíg az egyik csapat szörfözik, a többiek sem unatkoznak. A Surf&More táborokban a windsurf-oktatás a fő program, de számtalan egyéb sportot is űzünk-kipróbálunk a gyerekekkel, ezek közül több is valamilyen szinten kapcsolódik a szörfözéshez: ilyen például a SUP - evezés, vagy az egyensúly-érzéket fejlesztő slackline.  Milyen programlehetőségek és játékok állnak rendelkezésre? Rossz idő esetén mi a terv?

  A szélcsendes napokon kisebb-nagyobb bicikli, SUP túrákat szervezünk, a tábor vége felé pedig házi-verseny rendezünk, ahol a tanoncok összemérhetik tudásukat. Akár szélcsend van, akár eső, számos program-lehetőség van a tarsolyunkban: elméleti oktatás, videós hiba-elemzés, a windsurf-felszerelés megismerése, összeszerelése, windsurf típusok, manőverek elméleti oktatása, szörf-történelem..  Mennyit vagytok egy nap vizen? Hogyan zajlik az oktatás?

  Naponta legalább fejenként 2 óra szörf-oktatásban részesülnek a gyerekek. A kurzust mindig egy szárazföldi szimulátoron kezdjük, itt ráéreznek a tanoncok a vitorlakezelés alapjaira. Minden kurzus alatt videókat és fotókat készítünk, ennek köszönhetően még könnyebb a hibák kijavítása. A csoportokat egyébként életkor, és tudásszint alapján szoktuk beosztani.

  Az oktatás során fontos szempont, hogy megtanuljunk bánni az elemekkel, tiszteljük szél és a víz erejét. Ennek megfelelően megtanítjuk a túlélési praktikákat, és az alapvető vízi közlekedési szabályokat is.

  Meg lehet tanulni szörfözni egy hét alatt?

  A szörfözés alapjait (haladás, irányítás, fordulók 3-4 beaufort szélerősségig) egy tábor ideje alatt mindenki meg tudja tanulni, viszont ebben a sportban azt szeretjük nagyon, hogy mindig van hova fejlődni, nincs olyan, hogy valaki már mindent tökéletesen tud.

  Kell valamilyen felszerelést hozni? Mit biztosítotok?

  Szörfiskolánk a szörfözéshez mindent biztosít, még neoprene ruhát sem kell hozni, bár ha valakinek van sajátja, az a legjobb!

  Mekkora terület áll rendelkezésre az oktatásra?

  Fonyódliget egyik sajátossága, hogy az egész település partja egy hosszú szabadstrand, és a víz is óriási területen sekély, ami nagy mértékben megkönnyíti a windsurf oktatását.

  Tudnál pár szót írni az oktatókról?

  Az oktató csapat összes tagja fonyódligeti szörfös, a helyszínt annyira kedveljük, hogy szörfiskolánkat nem is indítottuk volna el más helyszínen.

  A tábor vezetője Gundy Richárd, Kaposvári testnevelő-tanár, a 2011-es városvédő futás kihívója (ahol egyébként Kaposvár lett a győztes).  A szörfiskola vezetői Klinda Péter és Takács Máté, Péter is testnevelő, korábban szertorna-versenyző, illetve 25 évig torna-edző volt, több mint 10 éves szörf-oktatói tapasztalattal is rendelkezik, ő a fonyódliget Surf&More szörfiskola "helytartója".


  Takács Máté a windsurfing.hu weboldal tulajdonosa és szerkesztője, windsurf túrák és versenyek szervezője, kétszeres magyar windsurf freestyle bajnokság bronzérmes, a 2003-ban megrendezett csúcskísérlet csúcstartója (111 km / 3 óra alatt (klikk ide) )  Munkánkat több helyi windsurf-oktató is segíti.

  Melyek voltak az elmúlt szezon legkedvesebb pillanatai?

  Szörfiskolánk körül kialakult egy összetartó és lelkes szörfös-közösség, felpezsdült a windsurf-élet Fonyódligeten és a környéken, előkerültek a padláson porosodó szörfdeszkák.

  Hetente többször is spontán megrendezésre kerülnek szörfiskolánk bejáratánál a ZSDKP - névre keresztelt "Zsíros Deszka Partyk": egy hátra fordított régi, de még mindig használt Hifly 500 szörfdeszkán megterítünk, és mindenkit megvendégelünk zsírosdeszkával, windsurf videókat vetítünk, és élvezzük a több-generációs társaságot, ahol a pár hónapos babától a szörfös nagypapákig mindenki jelen van.
  2018-ban a már híres Hifly Deszkán látványos, nem szokványos kémia órát is tartott a Crazy Chemistry csapata!

  Képek a 2020-as táborunkról >>

  A szállást és az étkeztetést ki biztosítja?

  A szörfiskolánktól kb 300 m-re található Zöldkert étterem, és 100 m-re a Liget étterem biztosítja az étkezést. Honlap: www.vsliget.hu

  Amennyiben Fonyódligeten szállásra van szükséged, keress minket és ebben is segítünk, a tábor idejére!

  Jelentkezés, információ:

  info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656 - Takács Máté / 06 20 424 2436 - Klinda Péter

  Surf&More szörfiskola oldal >>


  Hozzászólok - +

  Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
  95548
  Írd ide az ellenörző számot:
  2019.07.13

  Zárd a nyarat stílusosan, szörfözéssel, jelentkezz te is a fonyódligeti Surf&More szörfiskola augusztus 21-25 dátumú bejárós, szörftáborába!

  A részvételi díj 35.000 Ft, ellátás nélkül, amiért

  - A teljesen kezdők a tábor ideje alatt első lépésektől eljuthatnak a gyenge-szeles versenyzésig
  - Edzőversenyek a haladóbbak számára, ahol a versenyzés minden trükkjére megtanítunk
  - Minden nap akár 4 órát tölthetsz a vízen, ebből két óra oktatással (akár 20 óra!)
  - Rugalmas időbeosztás
  - Garantáltan TV, telefon, Tablet mentes időtöltés! :)

  Jelentkezni 10.000 Ft előleg befizetésével lehet az alábbi elérhetőségeken:

  info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656 /  06 20 4242 436

   


  Hozzászólok - +

  Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
  95548
  Írd ide az ellenörző számot:
  2019.06.22

  Figyelem! Június 23-án újabb futam! A részletek lejjebb!

  Kedves sportolni vágyó Fiatalok!

  A Surf & More szörfiskola (Liget Szörf Klub SE) ezen a hétvégén megtartja az első felkészülő FUN RACE versenyét, melyre minden résztvevőt, érdeklődőt szívesen várunk. Nincs szükség komoly szörftudásra, a részvétel a fontos, de a fun race nem titkolt célja az is, hogy a Liget Szörf Klub szörfösei jól szerepeljenek a Magyar Gyerek Bajnokság fordulóin.

  Tájékoztatásul ezek időpontjai:

  Spiler Szörf Gyerek Magyar Bajnokság I. forduló / Siófok - Ezüstpart / 2019. 07. 13

  Spiler Szörf Gyerek Magyar Bajnokság II. forduló / Siófok / 2019.08.10.

  A részvétel feltételei:

  1. Jelenj meg 2019.06.23-án vasárnap 10:00-kor a skippers meetingen, melynek helyszíne: Surf&More szörfiskola, fonyódliget

  2. A részvétel most vasárnap még a Liget Szörf Klub tagjainak ingyenes (a tagság feltétele a jelentkezési lap kitöltése, és az éves tagdíj kifizetése) - ha még nem vagy tag, a belépést vasárnap meg tudjuk oldani.

  Felszerelés:

  A gyakorlás szempontjából a legjobb az, ha hozod a saját felszerelésed és azzal nevezel, de szükség esetén mi is biztosítunk a verseny idejére felszerelést a "készlet erejéig".

  A Fun Race edzés után kielemezzük a manővereket, mit csináltál jól, és rosszul, és megbeszéljük mit, hogyan érdemes gyakorolni a továbbiakban!

  További kérdéseid vannak?

  Keress minket:

  info@windsurfing.hu /

  06204242436 Klinda Péter


  Hozzászólok - +

  Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
  95548
  Írd ide az ellenörző számot:
  2019.05.16

  Liget Szörf Klub Sport Egyesület hírlevél / Surf & More szörfiskola

  Elindult a szezon, hamarosan mi is nyitunk, összeírtuk röviden mi újság felénk, mire számíthatsz 2019-ben a szörfiskola háza táján.

  - Szélmérő, webkamera
  Tervezzük, hogy telepítünk egy webkamerát + szélmérőt a szörfiskola (vagy csúszda) tetejére. A folyamat már elkezdődött, van aki segít a beszerelésben, kaptunk egy jó, kedvezményes árat az Idokep.hu-tól is.

  - Május 18-tól Stand-by:
  Hazatértünk a szardíniai kiruccanásunkból, lassan megkezdjük a szezont. A terv szerint május 25-tól már üzemelünk "Stand-by" üzemmódban: ha szörföznél egy jót, csak bejelentkezel, és már nyitunk is.

  - Szörf tárolás:
  A hely idén is limitált, ezért időben jelentkezz be, ha nálunk, a part mellett tartanád a cuccodat. A szörf-klub tagjai előnyt élveznek! :)  A tárolás június 1-től augusztus utolsó napjáig lehetséges.

  - Szörf lejáró behelyezési akció:
  A május 25-26-i hétvégén tervezzük behelyezni full extrás windsurf-lejárónkat. Ha úgy érzed segítenél, kérjük jelezd, elég nehéz darab!

  Néhány terv / program a 2019-es szezonra :

  Családi windsurf napok: jún 17-21 / 24-28.:

  A Surf&More és csapata a nyári szünet első két hetére bejárós, családi windsurf tábort hirdet. Szörfiskolánk fő célja a szörf-oktatáson, és házi-szörfversenyek rendezésén kívül a csapatépítés, amibe nem csak a gyerekeket, hanem a szülőket is szeretnénk bevonni.

  A családi windsurf táborral tovább szeretnénk erősíteni szörfiskolánk közösség-alkotó jellegét, a korábbi táborok tapasztalatait alapul véve nem csak a gyerekek, hanem a szülők is élvezték a szervezett, és spontán közös programokat.

  Részvételi díj 5 napra 35.000 Ft ami tartalmazza a szörfös edzések díját, az ebédet, a felszerelés-bérlést, és a családi programokon való részvételt.

  Részletek: https://windsurfing.hu/news/csaladi_windsurf_napok_surf_more_fonyodliget_jun_17_21_24_28/1647

  Windsurf és funsport tábor - 2019 Fonyódliget 2019 június 30 - július 5.:

  Van még pár utolsó szabad hely. Részletek:   https://windsurfing.hu/news/surf_more_windsurf_es_funsport_tabor_2019_fonyodliget/1633

  A részvétel továbbra is lehetséges lesz bejárásos és bentlakásos formában is. 2019-ben a nagyobb tudású szörfösöknél már komoly hangsúlyt feketetünk a junior versenyekre való felkészítésre is, célunk, hogy még több eredményes szörfösünk állhasson a Magyar Szörf Szövetség (MSZSZ) bajnokságán s dobogóra.

  FUN versenyek felnőtteknek, gyerekeknek

  - Gyerekeknek rendszeresen szervezünk majd edző FUN race versenyeket (ha nem szeretnél erről lemaradni, kérlek jelezd most felénk)

  - Felnőttek: nádgyűjtő szlalom versenyek keletiben / Ligeti défi - strandon végigszáguldós szlalom FUN versenyek északnyugatiban

  Tovább fejlődnél, megnyújtanád a nyarat? Tarts velünk őszi túráinkon!

  Rodosz / Prassonisi:2019. szept. 9-16.

   Európa talán legjobb windsurf spotja, egyenletes szél, teljesen sima víz, hogy laboratóriumi környezetben gyakorold a siklást, jibeokat, haladóbb manővereket. A földnyelv másik oldalán izgalmas wave placc!

  A helyek száma limitált: https://windsurfing.hu/news/rodosz_prassonisi_2019_szept_9_16/1634 A túra ára szállással, repülőjeggyel, reggelivel 550 EUR 2 ágyas szobában.  (a díj nem tartalmazza: autóbérlés, szörfbérlés)


  Karpathos: már csak 1-1 hely maradt.. 2019. szept 19-26.
  Karpathos a kezdőknek, és a profiknak is ideális pálya, a biztonságos, zárt Chicken bay öbölben a kezdők könnyedén összehozzák első wasserstartjaikat, siklásukat, a Devil?s bayben pedig a haladók végre igazán erős szélben, a létező legkisebb vitorlákkal élvezhetik, hogy végre nem kell pumpálni a siklásért.

  https://windsurfing.hu/news/karpathos_2019_osz_mar_foglalhato/1629

  Mate


  Hozzászólok - +

  Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
  95548
  Írd ide az ellenörző számot:
  2019.02.11

  Szépen alakul a létszám, már tényleg csak pár hely maradta júliusi windsurf / sport táborunkba!
  2019 június 30 - július 5. Jelentkezz amíg nem késő!! >>


  Hozzászólok - +

  Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
  95548
  Írd ide az ellenörző számot:
  2018.08.30
  A Surf&More szörfiskola (Liget Szörf Klub SE) szervezésében idén is megtartották a már szokásossá vált felvonulást a fonyódligeti szörfösök az augusztus 20-i hétvégén.


  Hozzászólok - +

  Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
  95548
  Írd ide az ellenörző számot:
  2018.08.11

  Idén újra stílusosan ünneplünk az augusztus 20-i hétvégén. Szombaton augusztus 18-án,

  Gyenge szél esetén:

  - amatőr, helyi, gyerek windsurf edző-verseny (tervezett időpont 14:00-tól, skippers meeting 13:30)
  - windsurf és SUP felvonulás. (tervezett időpont 16:00, skippers meeting 15:30) 

  A felvonulásra szörf-felszerelés előjegyzést felveszünk, Liget Szörf Klub SE tagoknak ingyenesen biztosítunk deszkát-és vitorlát.

  Erős szél esetén:

  - amatőr fun-slalom verseny, a rajt időpontját a skippers meetingen egyeztetjük, melynek időpontja: 9:00.

  A jelentkezés, részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várunk. Kedvcsinálónak egy video 2016-ból:

   


  Hozzászólok - +

  Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
  95548
  Írd ide az ellenörző számot:
  2018.07.30

  Fonyódliget legjobb szörfiskolája:), a Liget Szörf Klub SE által működtetett Surf&More szörfiskola a kedvező előrejelzésen fellelkesülve egy reggeli fun-slalom tornával és később egy gyerek-versennyel zárta a múlt hetet.

  Az előrejelzést alapul véve a siklásra kiéhezett lokálok egy napfelkelte-futamra készültek. A leglelkesebb riderek beállították az ébresztőt a napfelkelte időpontjára (5:11), hogy a hat órakor kezdődő skippers meetinget követően már felriggelt vitorlákkal azonnal vízre szállhassanak. A pályajelzéseket még a verseny napját megelőző este kihelyezte a mindenre elszánt rendezőség.

  A napfelkelte, és az azt követő két és fél óra teljes szélcsendben telt, már leírtuk volna a napot, mikor a reggeli tea kortyolgása közben erősen hajladozni kezdtek a fák. A "kemény mag" rövid időn belül megjelent a vízen, összekürtöltük a csapatot, és elkezdtünk egymással versenyezni! A szél néha egészen rápírított, de az járt a legjobban, aki inkább a nagyobb méreteknél maradt.

  A reggel 10:00-ra beharangozott, gyerek versenyeket megelőző skippers meeting kezdetére pont elkezdett alábbhagyni a szél, így az ifjú titánok a számukra ideális környezetben tudtak versenyezni.

  A felnőtt Fun Slalom és a gyerek edzőversenyeken is 5-5 futam került megrendezésre, kiváló szélben és napsütésben. A Liget Szörf Klub Sport egyesület (Surf&More szörfiskola) mindenképpen tervezi ehhez hasonló amatőr edzések szervezését, a múlt vasárnap pont egy olyan nyári nap volt, amiről egy szörfös egész évben csak álmodozik!

  Ha szeretnél te is részt venni ezeken az edzéseken, versenyeznél kötöttségek nélkül, keress minket a Surf&More elérhetőségein és az info@windsurfing.hu email címen!

  További képekért kattints >>


  Hozzászólok - +

  Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
  95548
  Írd ide az ellenörző számot:
  2018.07.24

  Készülünk az augusztus 4.-én megrendezendő gyerek bajnokságra, ezért hétköznap edzéseket tartunk, hétvégén pedig kötetlen, nem hivatalos nyílt házi edzőversenyt tartunk!

  Helyszín: Fonyódliget / időpont: 2018.július 28. Jelentkezés, info: http://szorfiskola.windsurfing.hu / info@windsurfing.hu , a helyszínen: Fonyódliget óriáscsúszda mellett. Kormányosi értekezlet, pontosítás, szombaton reggel 9:00.

   


  Hozzászólok - +

  Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
  95548
  Írd ide az ellenörző számot:
  2018.07.22

  Nincs időd, de mégis szörföznél egyet? Legújabb fejlesztésünk az 1 órás szörf-oktatás / kóstoló..

  Ára 5000 Ft, és kibővíthető 4 illetve 8 órás tanfolyamra! Itt találsz minket: http://windsurfing.hu/suli.php?SuliId=24


  Hozzászólok - +

  Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.
  95548
  Írd ide az ellenörző számot: