Rodosz 2018

Szörfiskolák

Wasserstart sportkör Balatonföldvár

A Wasserstart Sportkör Balatonföldvár nyugati strandján, a Hotel Fesztivál mellett található (a tavalyi helyszíntől kb. 200 m-el nyugatra). Fő profilunk a szörf- és vitorlásoktatás, illetve kölcsönzés, de további sporteszközöket is tudunk ajánlani azoknak, akik kevésbé speciális vízi- vagy parti túraélményre vágynak: kajakot, strandkajakot és biciklit. Számos vitorlástúrát is indítunk kabinos hajókkal a földvári kikötőből, szakképzett kormányosok vezetésével, tehát ezekhez semmifajta előképzettség nem szükséges, így csapatépítési programokkal is kiválóan kombinálható. Az úszni tudás viszont alapfeltétel minden vízi programunk esetében.

2012-ben immár negyedik éve szervezzük meg szörftáborainkat is, melyek a klasszikus vízi sport- illetve szabadidős táborok rendjét követik, reggeli tornával, rendszeres vízi és elméleti oktatással, változatos parti és esti programokkal. A szörfözés mellett lehetőség nyílik a vitorlázás és katamaránozás kipróbálására is. Oktatóink mindegyike több nyelven oktatóképes, tehát külföldieket is várunk szeretettel. Az ősz beköszöntével nyári táborosaink kedvezményesen vehetnek részt téli sportprogramjainkon (pl. snowboard-oktatás). A táboros tudnivalók további részletei megtalálhatóak weboldalunkon.

A fix dátumokhoz kötött táborok mellett a Sportkör teljes nyitvatartási ideje alatt indít szörf- és vitorlás tanfolyamokat. Az oktatás kiscsoportokban, vagy éppen egyénileg zajlik, rugalmas időbeosztásban, melyet az oktatás kezdetekor beszélünk meg. Egy tízórás tanfolyam optimális esetben két-háromórás blokkokban, kb. 3-4 nap alatt fut le, persze lehetőség van eltérő beosztás kialakítására is. Oktatóink VÖWS (Osztrák szörf- és vitorlás iskolák szövetsége) képesítéssel rendelkeznek, az oktatás intézményes jelleggel, azaz meghatározott tanmenet szerint zajlik, parti szimulátor, gyakorlati és elméleti oktatás segítségével, a tanfolyam végén elméleti és gyakorlati vizsgával. A Sportkör biztosít minden szükséges felszerelést, beleértve hideg időben a neoprén szörfruházatot, mentőmellényt, egyéb kiegészítőket. A tízórás tanfolyam végére a tanulónak optimális körülmények között magabiztosan kell tudnia közlekedni szörfjével, illetve vitorlásával, és szakszerűen, biztonsággal kell tudnia azt irányítani. Ezen alapok birtokában az újdonsült szörfös már saját maga is biztonsággal gyakorolhat a továbbiakban.

Eszközparkunk kölcsönözhető is, egy órás, fél napos (4 óra) és egész napos (8 óra) bontásokban, progresszív díjszabásban. Tanuló- és freeride szörfjeink jól bevált Hifly, Drops és Pirateboards deszkákból, valamint 2009-2012-es Northsails, Prolimit és Simmer vitorlákból állnak. Vitorlás jolle parkunk Kalóz és 420-as vitorlásokból, illetve egy 16 lábas Prindle katamaránból áll. A freeride szörffelszerelések, illetve a vitorlások kölcsönzése korábban megszerzett képesítéshez vagy gyakorlathoz kötött. Ha ez mégis hiányozna, ez pótolható a Sportkör vitorlás- vagy szörftanfolyamain. A mentőmellény viselése kötelező a kölcsönzés teljes időtartama alatt.

A Sportkör sporttársai részére kedvezményes szálláslehetőség áll rendelkezésre a közelben.

A Sportkör novembertől áprilisig havas programokat szervez, sporttársaink kedvezményesen vehetnek részt snowboard oktatáson és kedvezményesen bérelhetnek téli sporteszközöket.

Bármilyen kérdésed van, ne habozz megkeresni munkatársainkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

+36.70.600.86.51.
info@wasserstart.hu
www.wasserstart.hu