Lacrosse szélmérő

Cikkek / Egyéb hírek

A Balaton jövője

2003.03.30
0 Hozzászólás

A Sailing.hu, a jelenlegi legnépeszerűbb magyar internetes vitorlásmagazin jóvoltából olvashatjuk a Balaton jövője c. fórumon elhangzottak összefoglalóját. A legfontosabb kérdések: a Balaton alacsony vízszintjéből adódó problémák és azok megoldása, algásodás, szigetek, motorcsónakok a Balatonon?

Budapest Boat Show 2003.

2003.03.17
0 Hozzászólás

Az idei boat show is gyengére sikeredett - legalábbis az a része ami egy szörfös/kiteost érdekelhet. A belépő drága, az élmény feledhető. Lehet hogy drága a kiállítóktól kért m2 ár? Nem tudom, de valami oka biztos van annak, hogy a szörföt/kiteot csak 4 cég képviselte idén... Beszéljenek a képek:

Képek egy November végi szörfözésről ;-)

2002.11.26
0 Hozzászólás

Amikor jelentkeztem a Normandiában töltendő ösztöndíjra, egy percig sem gondoltam arra, hogy november végén waveszörfözni fogok, napsütésben, a 4.5-es vitorlámmal..

Beaufort-skála

2002.09.01
0 Hozzászólás

Ma a hivatásos meteorológusok ritkán használják a Beaufort-skálát, azt ugyanis jórészt felváltották a szélsebesség mérésének objektív módszerei. Ennek ellenére a skála még ma is hasznos, -főleg vitorlázók és szörfösök körében - ha nagy terület felett akarjuk a szél jellegét megbecsülni.

Képek a Dunai Szörfözésről

2002.06.22
0 Hozzászólás

A Dunai Forma1 - es motorcsónak versenyt megelőző program részét képezte a szörfösök felvonulása. A résztvevők egy régi álma teljesült ezzel, a képek magukért beszélnek.

Alacsony vízszint, jó vízminőség a Balatonon

2002.06.20
0 Hozzászólás

Megfelelő, sőt jó a Balaton vize, amit a laboratóriumi vizsgálatok és a fürdőzők tapasztalata is igazol. Azt is érzi, sőt látja is mindenki, hogy alacsony a tó vízszintje.

Szörfösök a Dunai Vizi Karneválon!

2002.06.14
0 Hozzászólás

zörfösök a Dunán?! - Sok más extrém ötlet mellett (Trans-Balaton Race) ez is felmerült már régen a Szörfös Levelezőlista tagjai között! A budapesti hidak valamelyikén áthaladva, az erősen fodrozódó vizet látván, sokan gondoltunk arra hogy de jó is lenne most ott lent siklani!

10 éves a Szörfmagazin

2002.05.28
0 Hozzászólás

Jim Drake szerint: - tudják, ő a szörf egyik feltalálója - "A szörfözés wasserstart nélkül olyan, mint az élet Mozart nélkül!". No de mit ér az élet szörfözés nélkül? Nem sokat! - vágná rá bármelyik szenvedélyes szörfös kollégám. Nehéz bárkivel is megértetni azt, amit soha nem érzett át, szintúgy, mint meggyőzni azokat a kétkedő barátokat, ismerősöket, akiknek - a Szörfmagazin a Rádióban? - hallatán kétkedő mosoly fakadt az arcán.