Cikkek / Friss hírek

Formula és Szlalom Magyar Bajnokság - Viganj 2005

Klikk ide!!

 
Nagy reményekkel tele, szombat délután vágtunk neki a 900km-es túrának. A feltörekvőben lévő formula csapat: Bigyó, Kerek G., Elvis. Hajnalban érkeztünk Ploce-ba, az első kompig még majd négy óra volt hátra. A kikötőben csövezés a padon, a kocsiban csak egy embernek volt hely aludni, zivatar, hálózsákkal bőrig ázás. Vasárnap helyfoglalás a kempingben. Árnyék sehol, a cseh versenyzők már napokkal előttünk elfoglalták a legjobb helyeket. Akik már lent voltak szomorúan mesélték, hogy szél nem igazán volt jellemző az elmúlt héten, a freestyle verseny is elmaradt. Délután azért sikerült átmozgatnunk magunkat egy pumpálós 7-8csomó körüli jugóban. Hétfőn sikerült viszont egy nagyon jó edzés, amin már mindenki részt vett. 12csomós mistral egész délután. A cuccok beállítása a kedden kezdődő versenyre. Kedd este mindenki elmondta, mennyire ütőképes a felszerelése és senkinek még csak esélye sincs ellene.
 
Kedd reggel nevezés és meghallgattuk a szomrú előrejelzést, hogy mistral szél csak csütörtök-péntekre várható. Sajnos be is jött. A keddi és szerdai napot pihenéssel, árnyékkereséssel töltöttük. A napsütés a felszerelésben nagyobb károkat tett, mint bennünk. Sok törött árbócot láttunk egy hét alatt. Csütörtökre végre bejött a szél már dél körül. A szervezők nem vicceltek és egymás után négy futamot ellőttek. A kb. 35fokban nem volt idő kimenni vízért sem. A végére többen nem is bírták már. A negyedik futam végére a szél beerősödött, és ezután megpróbáltak szlalom versenyt csinálni. Sajnos egy rajtot sem sikerült elindítani, a szél lejjebb állt. Késő délután két futam erejéig visszamentünk formulával kergetőzni, ebből egy nem ment végig, mert elúszott a raum bója. Pénteken már korán elkezdett fújni 15-18csomó. Úgy döntöttek szlalomot csinálnak. Hosszú, érthetetlen várakozás után, a három csoportra osztott szlalomosok közül, csak az első csapat tudta a futamát befejezni, mivel a szél mérséklődött. Ezt követően villámgyorsan lezavartak két formula futamot. Szombaton ismét szélmentes napra ébredtünk. Alig fújdogált a jugo. Mi le is léptünk Viganjból már fél 3-kor. Ezzel majdnem nagyot hibáztunk, mivel a szél délutánra kicsit erősebb lett és volt is egy rajt kísérlet.
Nehéz verseny volt. 56 nevező, a környező országok legjobbjai. Aki az első húszba tudott kerülni az már nagyon érti ezt a sportot. A mi kis csapatunknak ez nem sikerült, de nagyokat csatáztunk egymással. Ellenben le a kalappal és minden tiszteletem és elismerésem Olivérnek aki még lábadozik 3héttel ezelőtti aligai balesetéből, tudott futamot nyerni és ötödikként végzett a regattán. Vektor, Ded, Gemi, Tibor, Ákos is kitettek magukért.
Azonban nem csak szigorúan szörfről szólt a történet. A magyar csapat az éjszakában is összetartott. Nélkülünk nem zárhatott a Beach-bar. Egy heti költőpénzemet sikerült már a harmadik napra elverni. Ezúton is köszönet sporttársaimnak, elsősorban G-nek, hogy szponzorálták fogyasztásomat törzshelyünkön. Felejthetetlen emlékekkel tértem haza.
Jó volt, rövid volt, jövőre újra megyünk!

Elvis
Hun-211

Az eredménylista egy lefényképezett papírról :p

shallow rider 468x120

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:37860

Írd ide az ellenörző számot: