RRD dupla - tripla bag

Rip Curl wave bajnokság - 2013 - Prasonisi

Bendi

Berci

Rudi

Rudi

Az előző évekhez hasonlóan a görögországi Rodosz szigete, azon belül is Prasonisi beach adott otthont a Magyar Wave bajnokságnak.

A verseny legnagyobb esélyesei már egy héttel az esemény előtt megérkeztek a helyszínre edzeni. A hét utolsó napjaira igen meggyöző szelet, és még jobb hullámokat igért a meteorológia. Az előrejelzés be is jött, igazi edzésidő volt a hétvégén, pörögtek a loopok, és a felépülő hullámokban egyre komolyabb hullámlovaglásokat láthattak a parton ülő érdeklődők. Velényi Rudi több sikeres backloopot is mutatott a közönségnek, Csík Berci szórta a frontloopokat, a helyi mágus, Dattler Bendi pedig hosszan kígyózott a hullámokon. Már ekkor látszódott, hogy közülük fognak kikerülni a dobogósok.
 
A hét elejére az amúgy sem kis szél egyre erősödött, ezért a versenyrendezőség az első lehetséges versenynapra, szeptember 3-ra tette a versenyt. Rövid taktikai értekezletet követően a 1/4 17-es kezdési időpontban maradt a zsűri a versenyzőkkel. A szél a 40 csomót is meghaladta a verseny kezdetére, a hullámok pedig helyi szakzsargonnal élve „malacokká” nőttek, köztük egy-egy „teniszpályányi” hellyel.

A Zsüri elfoglalta a helyét a sziklán. Már csak egy kérdés maradt: vajon a trónkövetelők tudnak-e javítani gyenge pontjaikon? Bendi az ugrásain, Berci pedig a hullámlovaglásán. Csak így volt esély elkapni a regnáló bajnokot, Rudit. A 45 perces küzdelemben a versenyzők általában 3,7 nm-es vitorlával küzdöttek az elemekkel. Akinek nem volt ekkora, az négyes feletti vitorlával küszködött. A közönség a szikláról nézte a versenyt, innen parádés volt a látvány. A szél ereje tovább fokozódott, így a versenyzők már nem kockáztattak bonyolult ugrásokkal, inkább a hullámlovaglásé, és a túlélésé volt a főszerep.

Végül Velényi Rudi magabiztosan nyerte a bajnokságot, az egyik hullámlovaglásával a maximális 10 pontot kapta a zsűritől! A második helyezett Dattler Bendi lett, aki 2 pompás hullámlovaglással 1 ponttal előzte meg Csík Bercit, aki Frontloop-pal, és Show-it-tal szórakoztatta a nagyérdeműt. Öröm volt felfedezni egy-két fiatal arcot is a mezőnyben, reméljük jövőre még többen részt fognak venni a versenyen!

Köszönet a Rip Curl-nek, az Alpesi Club-nak, a szörfszövinek, és Bendinek, a helyi gurunak a versenyért!

Az eredmények:

1. Velényi Rudi 33 pont
2. Dattler Bendi 28 pont
3. Csík Berci 27 pont
4. Sugár Peti 16p
5. Wimmer Balázs 13 p
6. Galla Péter 12pJövőre veletek ugyanekkor, ugyanitt!

Körte

További képek a galériában >>

Neoprene kesztyű

Cimkék

Magyar Wave Bajnokság     Prasonisi     wave    

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:79675

Írd ide az ellenörző számot: