St. István Kupa 2013 - beszámoló

A hosszú hétvégén Balatonfűzfőn a Laguna Yacht Clubban rendeztük a 31. Szt István Kupát a legrégebbi magyar szörf versenyt.

Az időjárás érdekesen alakult, hisz az első 3 nap alatt 3-5 csomó között fújt a szél, és ilyen szélviszonyok között csak egy futamot tudtunk rendezni.

Mindenki szinte óránként figyelte az előrejelzést, mert keddre igen komoly 18-28 csomós szelet ígértek. Szombaton estefelé egy kis esküvői hangulattal dobta fel a hangulatot a szövetség "kapitánya" és újdonsült felesége :)
Hétfőre egy igen komoly röplabda verseny alakult ki a szélcsendben, ahol az Old Boys csapata diadalmaskodott (Koszti-Utassy). Este Pönciék nagyon finom bográcsgulyással vendégelték meg a résztvevőket.

A keddi napot a szlalom osztály 4 futamával indítottuk, ahol Varga Gábor gyönyörű versenyzéssel maga mögé szorította ellenfeleit.
A juniorok bizonyíthattak a délelőtt folyamán, 9 fő mert nekivágni a 20-25 csomós szélnek és 5 titán végig is tudott menni a számukra rendezett 3 futamon.

A versenyrendezőség úgy gondolta, hogy itt az ideje a raceboard és formula osztályoknak a versenyzésre, de a szél egy kicsit ráerősödött és a két említett osztály rajtja után a 38-42 csomót is elérték a széllökések, egy futamot sikerült kierőszakolni. Gádorfalvi Luca, aki végül megnyerte a Raceboard Classic osztályt eleve egy 5.4 négyzetméteres wave vitorlával indult, esett egy szépet és átfejelte a vitorlát, ami még pár négyzetmétert vesztett a méretéből, de ennyi pont kellett Lucának, hogy be tudja fejezni első helyen a futamot.

A formula osztályban ismét Varga Gábor diadalmaskodott.
A Szt. István Kupát Nikl András és Gádorfalvi Luca nyerte.

Eredmények >>

MSZSZ

___ad_zone_4___

Neoprene kesztyű

Cimkék

formula windsurfing     Nikl Andris     Raceboard     slalom     Utánpótlás     Utassy Loránd     Varga Gábor    

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:75986

Írd ide az ellenörző számot: