Szorfoznel?

Cikkek / Friss hírek

KIA SUPER CUP - Balatongyörök - 1000 euro pénzdíj

Klikk ide!!
Klikk ide!!
Klikk ide!!
Klikk ide!!
Klikk ide!!


Július 1-2-3-án Balatongyörökre költözött a magyar szörfös élet. A 2005-ben 6 országot 11 versennyel bejáró Windsurfing Super Cup túra 7. állomása nem csak az egyetlen magyar helyszíne a versenysorozatnak(olasz, osztrák, szlovén, horvát, cseh, magyar) hanem a Magyar Formula Bajnokság 4. fordulója, a Magyar Freestyle Bajnokság és LetsGo freestyle 2. fordulója, valamint a kiállítók és bemutatók legnagyobb megmozdulása az évben.

Balatongyörök második alkalommal adott otthont a KIA Super Cupnak. 1000 euro pénzdíj várt a nemzetközi mezőnyre, akik pályaversenyen, Formula Windsurfing osztályban mérték össze tudásukat.

A viharos szél rendkívüli módon próbára tette a versenyzőket. Így kerülhetett sor arra is, hogy a több mint 30 fős mezőnyből az egyik futamban csak 4-en tudtak végig menni a pályán. Két nap után még nagyon örülhettünk, mert a 26-32 csomós szélben rendezett futamok után Glofák Olivér vezette a listát Milan Kir és Pártos György előtt. Toth Martin, a csehek egyik legdominánsabb versenyzője egy esést követően bordatörést szenvedett a harmadik futam során. A mentőhajó azonnal partra hozta a sérült versenyzőt, majd egy rövid orvosi vizsgálat után a versenyző húzódozása ellenére a szervezők a keszthelyi kórházba szállítatták. A bordatörésen kívül lép sérülést és belső vérzést állapítottak meg az orvosok a csehen, így hosszasabb keszthelyi tartózkodásra és intenzív osztályra ítélték a versenyzőt orvosai.

Az utolsó nap 9-14 csomós gyengébb szeles futamai nem kedveztek az élmezőnyben lévő magyar versenyzőknek. Glofák Oli a még mindig előkelő második, Pártos a nem annyira előkelő 7. helyre esett vissza. Végül a cseh Milan Kir kiegyensúlyozott teljesítményével, első helyezett futam eredmény nélkül is megnyerte az 5 futamos versenyt. A legjobb magyar, Glofák Olivér összességében kiemelkedően jól szerepelt, Gemela Gábor és Zöllner Viktor 5. és 6. helyével a verseny végére beszörfözte magát az elitbe. Molnár Ákossal kiegészülve, így összesen 5 magyar versenyző vehetett fel pénzdíjat az eredményhirdetésen.

Az erős szélben freestyle versenyre is sor került, ahol trükkszörfözés szerelmesei is összemérték erejüket. Az Xpression Session Freestyle versenyen egyszerre mérték össze tudásukat a versenyzők, három húsz perces menetben. A legjobbnak a korábbi Magyar Bajnok Toth Zalán bizonyult. Horányi-Névy András, Hornung Péter és Marton András a tavalyi évükhöz képest óriási fejlődést mutattak, ami bíztató jövőt jelent a hazai freestyle vonatkozásában.

KIA SUPER CUP

Formula Windsurfing

1. Milan Kir CZE-1111 (Starboard/Severne)
2. Glofák Olivér HUN-61 (F2/Neilpryde)
3. Jan Skrepek CZE-78 (Starboard/Severne)

Freestyle

1. Toth Zalán (F2-Arrows)
2. Horányi-Névy András (F2/Arrows)
3. Toth Etre (F2/Arrows)

Neoprene kesztyű

Cimkék

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:88628

Írd ide az ellenörző számot: