STX Sale

Blog

Percről percre

A Windsurfing.hu általános blogja


2017.12.07

Fotók a 2017-es díjkiosztóról >> (Készítette: Zsilák Gergő)

A 2017-os Magyar Szörf Bajnokság eredményei, ranglisták >> (excel file)

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:
52836

Írd ide az ellenörző számot:
2017.11.30

Mostantól a kisebb méretű csomagok kiszállítását Foxpost automatákba is kérheted! A kiszállítás díja ebben az esteben csak 890 Ft.

Csak a kisebb méretű termékek esetén jöhet szóba ez a szállítási módszer (max méret: 60 cm x 36 cm x 62 cm és 25 Kg).  A csomagot egy általad kiválasztott automatába fogjuk elküldeni, ahol miután megkaptad az SMS / Email értesítést, 3 napod van, hogy átvedd a csomagot!

 

 

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:
14213

Írd ide az ellenörző számot:
2017.11.23

Újabb műhold segíti az időjárás-előrejelzéseket, már egy hétre előre is pontosabbak lesznek az előrejelzések. Cikk a hvg.hu - n >>

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:
98353

Írd ide az ellenörző számot:
2017.11.18

Szeretettel meghívunk minden szörf versenyzőt, szörf kedvelőt és hozzátartozót/barátot a 2017-es Magyar Szörf Bajnokság Díjkiosztójára, melyet idén az Ötkertben tartunk.

Az est folyamán kiosztásra kerülnek az idei magyar bajnoki címek, az összetett magyar bajnokság győztese és az "Év Szörföse" díj egyaránt.

2017.12.02.  Facebook esemény oldal >>

Tervezett program:
Kapunyitás: 19:00 (welcome drink!)
Élő zene az est folyamán: Szivós Zsigmond Akusztik
Svédasztalos vacsora és állófogadás a vendégek számára.
Díjátadás: 20.00

A "híres tombola" sem maradhat el!

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:
85095

Írd ide az ellenörző számot:
2017.11.16

Sóstó - kikötő: egy cikk, a témában már az index.hu-n is! Itt találod >>

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:
25896

Írd ide az ellenörző számot:
2017.11.15

Közmeghallgatás volt ma a sóstói windsurf spot helyére tervezett kikötővel kapcsolatban. Beszámoló a 24.hu-n >>

Sóstói windsurf fotók 1. >>

Sóstói windsurf fotók 2. >>

 

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:
91954

Írd ide az ellenörző számot:
2017.11.14

Adj szörf-oktatás, szörftábor vouchert karácsonyra! A 2018-as fonyódligeti Surf&More szörftábor-helyek már javában fogynak!

A Voucher 10.000 Ft-ért vásárolható meg. A tábor ára 2018-ban, teljes ellátással, bentlakással 75.000 Ft.

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot, a vouchereket e-mailen és telefonon is megrendelheted: info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656

A tábor leírása:

Indítsd egy élményekben gazdag héttel a nyarat, jelentkezz Te is a fonyódligeti Surf&More szörfiskola sport-táborába!

SURF: ha még nem tudsz, megtanítunk szörfözni, ha már megvannak az alapok, segítünk a tudásod továbbfejlesztésében. Minden részletre kiterjedő, precízen felépített szörf-oktatási módszerünkkel mindenkit megtanítunk szörfözni.

&More: Szörfiskolánk, és táboraink nem csak a szörfözésről szólnak. A fonyódligeti windsurf-bázis látogatói már tudják, hogy a Surf&More nem csak egy egyszerű szörfiskola. Egy hely, ahol sporttársakra, barátokra lelsz, ahol a szörfözésen kívül egyéb spontán közösségi, és sport-események szerveződnek.

A szörfözésen kívül az időjárás függvényében, profi testnevelő-oktatók és szörf-oktatók segítségével más sportokat is kipróbálhatsz, vagy továbbfejlesztheted a tudásod. Próbáld ki a SUP (Stand Up Paddle) evezést, a szörfözéshez is nélkülözhetetlen egyensúly-érzék fejlesztő Slackline-t, fedezd fel a környék természeti szépségeit egy bringatúra keretein belül, próbáld ki a katamaránozást, ismerd meg a vitorlázás alapjait, tanuld meg a legjobb trükköket ping-pongban, fejleszd a strandröpi-foci tudásod, és még sorolhatnánk.

A tábor részletei:

Időpontok:

2018 június 17 - 22 és 2018 június 24-29.

Helyszín: Fonyódliget

Szörfiskola a déli-part egyik legjobb windsurf spotján, a fonyódligeti Árpád-parton! A hosszú szabadstrand nem véletlenül vált a szörfösök egyik kedvenc helyévé: a víz egyenletesen mélyül, a víz óriási területen derékig ér, a legjellemzőbb szélirány a part-felé fújó Északnyugati, erős szélben kitűnő ugró-hullámok, gyengébb szélben pedig a lehető legoptimálisabb oktató-tanuló környezet várja a szörfözni vágyókat.

Programok:

A napi minimum 2 óra szörfözésen kívül (10 órás tanfolyam garantált) az alábbi sport-programokra lehet számítani:

- SUP (Stand Up Paddle) túra
- Katamaránozás
- Elméleti oktatás, videó, fotó elemzés
- Slackline
- Profi frizbi oktatás
- Profi ping-pong oktatás
- Bringatúra (biciklit hozni kell, vagy bérelhető)
- Strandröplabda
- Strandfoci

Árak

Bentlakásos tábor teljes ellátással 6 nap, 5 éjszaka - 75.000Ft

Bejárós táborozási lehetőségek 5 nap:
- az ár az ebédet tartalmazza ( időtartam minden nap 9 - 18 óráig) - 49.000 Ft
- az ár teljes ellátást, reggeli-ebéd-vacsora tartalmaz ( időtartam minden nap 9 - 18 óráig) - 59.000 Ft

A csoportokat mindig tudásszint szerint osztjuk be, a részvételt teljesen kezdőknek, és haladóknak is ajánljuk!

10.000 Ft befizetésével elfoglalható a tábor-hely, a befizetésről egy vouchert is adunk (ajándékba is adható)

- Bentlakásos tábor ára 75.000 Ft 
- Bejárós tábor ára 49.000 Ft 

A voucher megrendelhető innen >>

 

Kedvezmények

Kedvezmény testvéreknek: - 5% / fő

Részvételi feltételek:

A táborokra 40% előleg befizetésével lehet jelentkezni, a hátralék befizetése 14 nappal a tábor kezdete előtt esedékes.

Biztos úszás-tudás, bentlakásos opció választása esetén a minimum életkor: 8 év

Jelentkezés: info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656 - Takács Máté / 06 20 424 2436 - Klinda PéterGY.I.K. - KÉRDÉSEK - VÁLASZOK

A Balaton déli partjának egyik legideálisabb szörfös helyszínén, Fonyódligeten szezonnyitó szörftábort szervez a Surf&More csapata. Összegyűjtöttük a résztvevőket, illetve a szülőket legjobban érdeklő kérdéseket, és válaszoltunk rá:

Tipikusan hogy néz ki egy napotok?

Táborunkban a résztvevőket tudásszintnek megfelelően 5-8 fős csoportokra osztjuk, így hatékony a szörf oktatás. Amennyiben az időjárás megfelelő, azaz nincs teljes szélcsend, és nincs vihar, minden szempontból biztonságosan lehet szörfözni, akkor délelőtt és délután is tartunk egy-egy 2 órás szörf-kurzust.
Amíg az egyik csapat szörfözik, a többiek sem unatkoznak. A Surf&More táborokban a windsurf-oktatás a fő program, de számtalan egyéb sportot is űzünk-kipróbálunk a gyerekekkel, ezek közül több is valamilyen szinten kapcsolódik a szörfözéshez: ilyen például a SUP - evezés, vagy az egyensúly-érzéket fejlesztő slackline.Milyen programlehetőségek és játékok állnak rendelkezésre? Rossz idő esetén mi a terv?

A szélcsendes napokon kisebb-nagyobb bicikli, SUP túrákat szervezünk, a tábor vége felé pedig házi-verseny rendezünk, ahol a tanoncok összemérhetik tudásukat. Akár szélcsend van, akár eső, számos program-lehetőség van a tarsolyunkban: elméleti oktatás, videós hiba-elemzés, a windsurf-felszerelés megismerése, összeszerelése, windsurf típusok, manőverek elméleti oktatása, szörf-történelem..Mennyit vagytok egy nap vizen? Hogyan zajlik az oktatás?

Naponta legalább fejenként 2 óra szörf-oktatásban részesülnek a gyerekek. A kurzust mindig egy szárazföldi szimulátoron kezdjük, itt ráéreznek a tanoncok a vitorlakezelés alapjaira. Minden kurzus alatt videókat és fotókat készítünk, ennek köszönhetően még könnyebb a hibák kijavítása. A csoportokat egyébként életkor, és tudásszint alapján szoktuk beosztani.

Az oktatás során fontos szempont, hogy megtanuljunk bánni az elemekkel, tiszteljük szél és a víz erejét. Ennek megfelelően megtanítjuk a túlélési praktikákat, és az alapvető vízi közlekedési szabályokat is.

Meg lehet tanulni szörfözni egy hét alatt?

A szörfözés alapjait (haladás, irányítás, fordulók 3-4 beaufort szélerősségig) egy tábor ideje alatt mindenki meg tudja tanulni, viszont ebben a sportban azt szeretjük nagyon, hogy mindig van hova fejlődni, nincs olyan, hogy valaki már mindent tökéletesen tud.

Kell valamilyen felszerelést hozni? Mit biztosítotok?

Szörfiskolánk a szörfözéshez mindent biztosít, még neoprene ruhát sem kell hozni, bár ha valakinek van sajátja, az a legjobb!

Mekkora terület áll rendelkezésre az oktatásra?

Fonyódliget egyik sajátossága, hogy az egész település partja egy hosszú szabadstrand, és a víz is óriási területen sekély, ami nagy mértékben megkönnyíti a windsurf oktatását.

Tudnál pár szót írni az oktatókról?

Az oktató csapat összes tagja fonyódligeti szörfös, a helyszínt annyira kedveljük, hogy szörfiskolánkat nem is indítottuk volna el más helyszínen.

A tábor vezetője Gundy Richárd, Kaposvári testnevelő-tanár, a 2011-es városvédő futás kihívója (ahol egyébként Kaposvár lett a győztes).A szörfiskola vezetői Klinda Péter és Takács Máté, Péter is testnevelő, korábban szertorna-versenyző, illetve 25 évig torna-edző volt, több éves szörf-oktatói tapasztalattal is rendelkezik, nála többet még senki nem töltött a vízen egy nyár alatt, mint amennyit ő a tavalyi Surf&More szezonban :)Takács Máté a windsurfing.hu weboldal tulajdonosa és szerkesztője, windsurf túrák és versenyek szervezője, kétszeres magyar windsurf freestyle bajnokság bronzérmes, a 2003-ban megrendezett csúcskísérlet csúcstartója (111 km / 3 óra alatt http://www.windsurfing.hu/news.php?CikkekId=91 )Munkánkat több helyi windsurf-oktató is segíti.Melyek voltak az elmúlt szezon legkedvesebb pillanatai?

Szörfiskolánk körül kialakult egy összetartó és lelkes szörfös-közösség, felpezsdült a windsurf-élet Fonyódligeten és a környéken, előkerültek a padláson porosodó szörfdeszkák.
Hetente többször is spontán megrendezésre kerülnek szörfiskolánk bejáratánál a ZSDKP - névre keresztelt "Zsíros Deszka Partyk": egy hátra fordított régi, de még mindig használt Hifly 500 szörfdeszkán megterítünk, és mindenkit megvendégelünk zsírosdeszkával, windsurf videókat vetítünk, és élvezzük a több-generációs társaságot, ahol a pár hónapos babától a szörfös nagypapákig mindenki jelen van.

A szállást és az étkeztetést ki biztosítja?

A szörfiskolánktól kb 300 m-re található VS Liget üdülőpark, és az ott található Zöldkert étterem biztosítja a szállást és az étkeztetést. Honlap: www.vsliget.hu

Jelentkezés, információ:

info@windsurfing.hu / 06 20 496 4656 - Takács Máté / 06 20 424 2436 - Klinda Péter

Surf&More galéria >>

Fotók a Surf&More által megrendezett Magyar Freestyle Windsurf bajnokságról >>

Surf&More blog >>

Surf&More szörfiskola oldal >>

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:
19277

Írd ide az ellenörző számot:
2017.11.10

Thomas Traversa - igen látványos óriáshullám-szörfözés, Európában! Itt: https://goo.gl/maps/83CvUpao1z62

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:
47979

Írd ide az ellenörző számot:
2017.11.07

Megjelent a the World of Windsurf 14. online - ingyen - olvasható kiadása! http://edition14.worldofwindsurf.com/

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:
99892

Írd ide az ellenörző számot:
2017.11.03

Kigyulladt a gárdonyi Varsa melletti szörftározó! Részvétünk minden szörf-tulajdonosnak, aki ott tartotta a cuccát..:(

Infó a FEOL.hu-n >>  / Képek >>

A Fejér-Megyei Katasztrófavédelem honlapja >>

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:
84139

Írd ide az ellenörző számot:Bejegyzések megjelenítése:
«    1 2 3 4 ... 24 25 26